Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Μεγάλα έργα. Το Μενίδι αλλάζει!!

Posted by koszig στο 2 Φεβρουαρίου 2016

Επισκευές και διαμορφώσεις σε σπίτια ηλικιωμένων

 

 

 Η Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Praksis» προχώρησε στην εφαρμογή του πιλοτικού καινοτόμου Προγράμματος «Ασφαλείς στο Σπίτι», στον Δήμο Αχαρνών.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος  «ΤΙΜΑ» και έχει ως βασικό στόχο την υποστήριξη ηλικιωμένων ατόμων στην παραμονή τους στο σπίτι.

Μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές μετατροπές, το Πρόγραμμα «Ασφαλείς στο Σπίτι», περιορίζει τα ατυχήματα στο σπίτι, μειώνει τον κίνδυνο διάρρηξης και επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας στον ιδιωτικό χώρο, σε μοναχικά άτομα με ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν ριζικές παρεμβάσεις σε τέσσερις (4) οικίες στον Δήμο Αχαρνών , οι οποίες αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα μόνωσης, στεγανότητας αλλά και ασφάλειας.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών κ. Γιώργο Δασκαλάκη επισκέφθηκαν  μια από τις οικίες, όπου οι εργασίες είναι σε εξέλιξη.
Συνομίλησαν με τους τεχνικούς των τεχνικών συνεργείων, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία των εργασιών, ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Praksis» για το σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρουν.

    

    

   

    

Εντυπωσιακή παρέμβαση σε 4 οικίες που είχαν προβλήματα μόνωσης, στεγανότητας αλλά και ασφάλειας.

Η Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Praksis» προχώρησε στην εφαρμογή του πιλοτικού καινοτόμου Προγράμματος «Ασφαλείς στο Σπίτι», στον Δήμο Αχαρνών.

Ποια είναι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Praksis»; Όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα της είναι μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, (κλικ εδώ), που είναι δημιούργημα μιας ομάδας «εθελοντών» που προέρχονται από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα» που δημιουργήθηκε το έτος 2004.

Είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Επιχείρηση, όπως η «Εύξεινη Πόλη«, με προγράμματα ΕΣΠΑ, χορηγούς με ετήσιο προϋπολογισμό της τάξης των 8.000.000 €.

praxis

Με 161 μονίμους υπαλλήλους και 506 εκπαιδευόμενους. Ένα από τα προγράμματα εκπαίδευσης που έλαβε μέρος η «Praksis» ήταν και στα προγράμματα ΤΟΠΕΚΟ. Σε παρόμοιο πρόγραμμα η ΔΗ.Φ.Α. με την προηγούμενη διοίκηση προσπάθησε να συνεργαστεί με την Κοι.Σ.Επ. «Επικούρειος» χωρίς αποτέλεσμα.

Υπάρχει και ένα ΙΕΚ Πράξις.

Σήμα

Πιθανόν ο ίδιος καλλιτέχνης να σχεδίασε το λογότυπο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Praksis» και του ΙΕΚ PRAXIS.

Ο πρόεδρος  της ΜΚΟ έχει αναπτύξει σημαντικές δραστηριότητες στην Εκπαίδευση:

Παράλληλα με την εθελοντική και ανθρωπιστική του δράση, από το 1995 συμμετέχει σε προγράμματα Συμβουλευτικής και εργασιακής αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, καθώς και σε προγράμματα που απευθύνονται σε Πομάκους, τσιγγάνους, παλλινοστούντες, μακροχρόνια άνεργους και αποσκοπούν στην επαγγελματικής τους ένταξη και αποκατάσταση. Ταυτόχρονα είναι Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης ενηλίκων και άλλων ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων (πιστοποίηση ΕΚΕΠΙΣ),  Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Στελεχών Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών (πιστοποίηση ΕΚΕΠΙΣ) και πιστοποιημένος εκπαιδευτής εκπαιδευτών από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων καθώς και από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

«Εύξεινη Πόλη», KEK «ΑΙΑΣ», βίοι παράλληλοι με ΜΚΟ  «Praksis» ίσως και ΙΙΕΚ «Πράξις»;

Αυτά όμως είναι σχόλια για να περνάει η ώρα.

 

Ένας χώρος για φωτογράφιση είναι και αυτός.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Είναι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Αχαρνών, στην περιοχή Αγ. Παρασκευής.

Σταθμός

Περιοχή σταθμού

Αυτή είναι η ιστορία του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αχαρνών στην Αγ. Παρασκευή,  (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ).

Σε αυτή την  κατάσταση είναι σήμερα ο Βρεφονηπιακός Σταθμός. 

    

    

    

Ο Πρόεδρος της ΔΗ.Φ.Α. Γιώργος Δασκαλάκης. ο δήμαρχος  Γιάννης Κασσαβός δεκαπέντε μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας στο δήμο δεν έχουν αναφερθεί καθόλου στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Αγ. Παρασκευής. Το ίδιο και οι από τη διοίκηση Παναγιώτη Φωτιάδη, Θεόφιλος Αφουξενίδης και Μαρία Χαριτίδη.

Η ανικανότητα στη αξιοποίηση του Βρεφονηπιακού Σταθμού είναι διαχρονική!!

Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΗ.Φ.Α. φωτογραφίζονται  για ασήμαντες δραστηριότητες, που θα μπορούσαν να έχουν εκτελέσει υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας ή θα είχαν δαπανηθεί ως έργα αποκατάστασης καταστροφών από πλημμύρες. Στο Bobcat πέταξαν 24.000 € για ανύπαρκτο έργο!!.

Όταν λειτουργήσει ο Σταθμός να καλέσουμε φωτογράφους να τους αποθανατίσουν στα εγκαίνια!!

Για να διασκεδάσουμε λίγο μια παλιά ταινία  είναι ότι χρειάζεται.

 

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ

————

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: