Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Προσέχουμε πριν βάλουμε την υπογραφή μας

Posted by koszig στο 4 Φεβρουαρίου 2016


Δελφοί

Ακολούθησε αποκάλυψη των παρατυπιών, (κλικ εδώ), και απάντηση του δημάρχου Δελφών,  (κλικ εδώ).

 

Και τώρα στα δικά μας.

Τελευταίες ημέρες έγινε γνωστός ο κατάλογος αξιολόγησης υπαλλήλων του δήμου Αχαρνών για τοποθετήσεις σε θέσεις Προϊσταμένων Τμημάτων. Από αυτό τον κατάλογο ο δήμαρχος επέλεξε τις θέσεις που θα τους τοποθετήσει.

Οι υπάλληλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και αυτοί κρίνουν κυρίως υποκειμενικά τις τοποθετήσεις. Υπάρχουν τοποθετήσεις με βάση τα πτυχία τους, ΠΕ και ΤΕ, και στις συνέχεια η κατηγορία ΔΕ. Φυσικά ρόλο παίζουν και τα χρόνια υπηρεσίας, όπου υπάλληλοι ΔΕ κράτησαν το δήμο ζωντανό όλα αυτά τα χρόνια. Υπήρξαν όμως και υπάλληλοι  διορισμένοι ως Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, πήραν απολυτήριο Λυκείου ή πτυχίο ΤΕΙ και σε συνάρτηση με την προϋπηρεσία απόκτησαν τις προϋποθέσεις να τους επιλέξει ο δήμαρχος να προΐστανται Τμημάτων.

Υπάρχουν 55 τμήματα στο Οργανόγραμμα του Δήμου Αχαρνών και περίπου τόσοι που έχουν επιλεγεί για θέσεις προϊσταμένων. Την τοποθέτηση κάθε υπαλλήλου σε θέση προϊσταμένου αποφασίζει ο δήμαρχος. Τα τμήματα που επιλέγει να τοποθετήσει προϊσταμένους από τον κατάλογο δικαιουμένων υποψηφίων προϊσταμένων είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα του δημάρχου, κριτήριο  τη γνώση  που έχει ο υπάλληλος για το αντικείμενο της θέσης. Καθοριστικό όμως είναι η περιγραφή των τυπικών προσόντων που καθορίζονται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Ο δήμαρχος αποφάσισε:

Ευρωπαϊκών υποθέσεων

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας:

30.7 Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής

Μία θέση Προϊσταμένου Διεύθυνσης από τους κλάδους: ΠΕ Διοικητικού ή ΠΕ Οικονομικού ή ΠΕ Μηχανικών ή ΠΕ Πληροφορικής ή ΤΕ Διοίκηση Μονάδων ΟΤΑ ή ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού ή ΤΕ Πληροφορικής.

Τµήµα Προγραμματισµού, Ανάπτυξης, Αποτελεσματικότητας, Ποιότητας και Οργάνωσης

Μία θέση Προϊσταμένου Τμήματος από τους κλάδους: ΠΕ Διοικητικού ή ΠΕ Οικονομικού ή ΠΕ Μηχανικών ή ΤΕ Διοίκηση Μονάδων ΟΤΑ ή ΤΕ Διοικητικός – Λογιστικός ή ΤΕ Μηχανικών.

Τµήµα Εξεύρεσης και Διαχείρισης Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων − Διεθνών Σχέσεων

Μία θέση Προϊσταμένου Τμήματος από τους κλάδους: ΠΕ Διοικητικού ή ΠΕ Οικονομικού ή ΤΕ Διοίκηση Μονάδων ΟΤΑ ή ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού ή ΤΕ Μηχανικών.

Η απόφαση του δημάρχου είναι μη νόμιμη. Είναι απορίας άξιο ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός να μη διαβάζει το αντικείμενο της οργανικής ομάδας, να μη γνωρίζει  πόσο σημαντικά είναι τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, (κλικ εδώ), να μη διερευνά αν ο συγκεκριμένος υπάλληλος έχει τις γνώσεις, γνωρίζει την αγγλική γλώσσα και έχει εργαστεί σε τμήμα που διαχειρίστηκε Ευρωπαϊκά προγράμματα και να αναθέτει ένα τόσο  σημαντικό τμήμα «ελαφρά τη καρδία»!!

Είναι λάθος ένας υπάλληλος που διορίζεται ως Υπάλληλος Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), που μετατάσσεται σε ανώτερη θέση λόγω απόκτησης απολυτηρίου Λυκείου ή πτυχίου ΤΕΙ σε μεγάλη ηλικία να διαχειρίζεται σημαντικά θέματα Οργάνωσης και Πληροφορικής, είτε αυτά είναι Διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων, είτε την  Ανάπτυξη Αξιοποίηση και Εκπαίδευση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Σε τέτοια θέματα ενδεχόμενες προσωπικές εξυπηρετήσεις του δημάρχου είναι επιζήμιες για το δήμο.

 

Για τις τοποθετήσεις προϊσταμένων ίσως χρειαστεί να επανέλθουμε.

 

Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.

Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος ‐ Συμπόσιον

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: