Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Η διαχείριση της Πλατείας

Posted by koszig στο 11 Φεβρουαρίου 2016

Στην Κεντρική Πλατεία εμφανίστηκαν κίτρινες γραμμές,  μάλλον για να οριοθετήσουν τους χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενεία).

Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαν αναφερθεί βασικές διατάξεις για τη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων και ειδικά των πλατειών, (κλικ εδώ).

Υποτίθεται εκείνος που έδωσε την εντολή της χάραξης με την κίτρινη γραμμή έλαβε υπόψη του όσα προβλέπονται από το νόμο.

Η κίτρινη γραμμή θα πρέπει να καθορίζει την επιφάνεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και όχι γενική χάραξη του χώρου που δίνει τη δυνατότητα παρερμηνειών.

Κίτρινη γραμμή

 

Μια σοβαρή δημοτική Αρχή όταν σκόπευε να κάνει αναμόρφωση της πλατείας θα έπρεπε να κάνει μια διαβούλευση με τους δημότες. Να προτείνει ένα σχέδιο αναμόρφωσης της Πλατείας και να ακούσει τις γνώμες των δημοτών, για το ρόλο της πλατείας στην καθημερινή χρήση των δημοτών, τη λειτουργικότητα των χώρων, τους κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων.

Στη συνέχεια θα έπρεπε να γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τις διαδικασίες ανάπλασης, την έγκριση του τεχνικού προγράμματος, τη διαδικασία εκτέλεσης των έργων, τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων για την προμήθεια των υλικών.

Το δημοτικό συμβούλιο με κανονιστική πράξη έπρεπε να καθορίσει τους όρους λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Και τελικά θα έπρεπε να κάνει τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε πολεοδομικά να αλλάξει το σχέδιο της περιοχής και να καταργηθούν οι δρόμοι που διέρχονται από την πλατεία.

Πλατεία

Αν κάποιος έχει έννομο συμφέρον και κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας το πιθανότερο είναι να τιναχτούν όλα αυτά τα έργα στον αέρα.

Αυτά πρέπει να έκανε η παρούσα δημοτική Αρχή και να μην κάνει επικίνδυνα παιχνίδια με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι δημότες χρειάζονται χώρους στην πλατεία, κυρίως καφενεία και λιγότερο παγκάκια. Χρειάζονται χώρους για κοινωνικές εκδηλώσεις που σχετίζονται με την εκκλησία και χώρους συγκέντρωσης για πολιτικές εκδηλώσεις.

Οι κανόνες λειτουργίας των κοινόχρηστων χώρων πρέπει να καθορίζονται από κανονιστικές αποφάσεις.  Οι  κοινόχρηστοι χώρων δε είναι «μαγαζί» του εκάστοτε δημάρχου.

 

Ξεφύγατε. Οι Ενεργοί Πολίτες θα παρέμβουν. Και τότε…!!

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: