Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Οι υπερωρίες

Posted by koszig στο 16 Φεβρουαρίου 2016

Είναι γεγονός ότι ο δήμος Αχαρνών είναι ένας ζωντανός οργανισμός που δε μπορεί να λειτουργεί μόνο τις ώρες που λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες, 7:00-15:00, 7:30 -15:30. Υπάρχουν και υπηρεσίες που πρέπει να είναι ανοιχτές  απογευματινές και νυχτερινές ώρες, ή νυχτερινές ώρες.

Μια σωστή διαχείριση του προσωπικού καλύπτει ένα μέρος του προβλήματος και για τις ώρες που είναι εκτός ωραρίου υπάρχει μια πρόσθετη αμοιβή. Σε μερικές περιπτώσει εργασία την Κυριακή αντισταθμίζεται με ρεπό κάποιες άλλες ημέρες.

Έτσι λοιπόν υπάρχουν θέσεις εργασίας και πρόσωπα. Αυτά τα καθορίζουν οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών ή οι αντιδήμαρχοι και ο δήμαρχος.

Στην αρχή κάθε χρόνου εγκρίνονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση κάποιες ώρες υπερωριών. Με απόφαση δημάρχου δημοσιεύτηκαν στη Δι@ύγεια οι ώρες της υπερωριακής εργασίας για ένα εξάμηνο.

ΩΧ8ΝΩΨ8-ΘΧ6 Υπερωρίες_Page_2

Ας αρχίσουμε από το Γραφείο Ειδικών Συμβούλων. Μέχρι τώρα οι διορισμένοι είναι τέσσερις  ειδικοί συνεργάτες που δεν προσδιορίζονται με υπαλληλική βαθμίδα.

Σύμφωνα με το άρθρο 163 του νόμου 3584/2007

2. Οι Ειδικοί Σύμβουλοι, οι Ειδικοί Συνεργάτες και οι Επιστημονικοί Συνεργάτες δεν παρεμβάλλονται στην οργανωτική και βαθμολογική κλίμακα, ούτε οι θέσεις τους έχουν αντιστοιχία με τις θέσεις της κλίμακας αυτής. Υπόκεινται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του οικείου Δημάρχου ή του Προέδρου του Συνδέσμου, για την επικουρία του οποίου έχουν προσληφθεί, και είναι ανεξάρτητοι από το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό ιδιωτικού δικαίου, που προσλαμβάνεται σε οργανικές θέσεις για την εξυπηρέτηση διαρκών αναγκών.

 

Υπάρχει ανάγκη να παίρνει υπερωρίες για βραδινή απασχόληση υπάλληλος Δ.Ε. για το τμήμα της Νομικής Υπηρεσίας;  Αμοιβή για 20 ώρες  υπερωρία το μήνα.

Ποια είναι τα ονόματα εκείνων που είναι στο Γραφείο Ειδικών συμβούλων, ειδικών συνεργατών & επιστημονικών συμβούλων; Ποιοι είναι της κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε) που πρέπει να αμείβονται με υπερωριακή εργασία 80 ωρών το μήνα; Υπάρχει τηλεφωνικός κατάλογος στο δήμο να δούμε τα ονόματα αυτά;

ΩΧ8ΝΩΨ8-ΘΧ6 Υπερωρίες_Page_4

Η σπατάλη γίνεται στη Δημοτική Αστυνομία!!   2 ώρες το μήνα υπερωρία για νυχντερινά στην προϊσταμένη, και τους υφισταμένους για απογευματινή εργασία μέχρι τις 19 το βράδυ!!

Ευτυχώς για νυχτερινή εργασία μέχρι το πρωί 0,84 ώρες το μήνα.

Στις προβλεφθείσες δαπάνες υπάρχει και ο Κ.Α. 10-6014.001 στον προϋπολογισμό του έτους 2016  αυτός δεν υπάρχει!!

Κωδικοί δαπανών 2016

 

Οι δαπάνες για το έτος 2016 έναντι του  2015 εκτιμώνται 11,4  , 6,91 και 2 φορές περισσότερες!!

 

Παρόμοια κατάσταση έβλεπε ο φίλος δημοσιογράφος για επαρχιακό δήμο, που ο δήμαρχος Μήτσος Κ.  έδινε υπερωρίες στη γυναίκα του, που ήταν Τ.Ε. και σε μερικούς άλλους κατηγορίας Τ.Ε.

Δώσε υπερωρίες στο λαό. Το δικό μας

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: