Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Αργούν αλλά…

Posted by koszig στο 26 Φεβρουαρίου 2016

Καταδίκη του δημάρχου Μεγίστης κ. Παύλου Πανηγύρη από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

8 Οκτωβρίου 2015 9:22 πμ

Ποινή φυλάκισης 5 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως επέβαλε σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στον δήμαρχο Μεγίστης κ. Παύλο Πανηγύρη (τελεί σε αργία).

Το δικαστήριο έκρινε τον κ. Πανηγύρη ένοχο, χωρίς ελαφρυντικά, εξακολουθητικής απιστίας στην υπηρεσία, ενώ τον καταδίκασε και σε στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για δύο έτη.

Την ενοχή του κ. Πανηγύρη, είχε εισηγηθεί και ο Εισαγγελέας της έδρας κ. Γεώργιος Κτιστάκης.

Στον δήμαρχο Μεγίστης έχει επιβληθεί πρωτοδίκως ποινή κάθειρξης 7 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα.

Η όλη υπόθεση στηρίζεται στα διαλαµβανόµενα σε πόρισµα έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου που διενήργησε στον Δήµο Μεγίστης, ο εκλιπών ενδιαμέσως επιθεωρητής της Οικονομικής Επιθεώρησης Κρήτης, Μ. Χριστοδουλάκης, αλλά και σε φύλλο μεταβολών και ελλείψεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο κ. Πανηγύρης ανέφερε ότι προέβη σε δαπάνες που δεν προβλέπονται από το δημόσιο λογιστικό για την κάλυψη αναγκών του Δήμου και ότι οι δαπάνες αυτές έχουν νομιμοποιηθεί δυνάμει δύο τροπολογιών “σκούπα”, του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι συνήγοροί του τόνισαν ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, που θέτει ο νόμος για την καταδίκη του για απιστία καθώς εκτέλεσε, ως είχε υποχρέωση αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, που ενέκριναν συγκεκριμένες δαπάνες και μάλιστα μετά από έλεγχο του αρμοδίου προς τούτο υπαλλήλου της ΔΟΥ Ρόδου.
Ο μάρτυρας κατηγορίας κ. Γεώργιος Παπουτσής, υποστήριξε στην πολύωρη κατάθεσή του ότι οι δαπάνες τυγχάνουν παράνομες, ότι δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες προϋποθέσεις, ότι εμφανίζεται ο ίδιος στα πρακτικά ότι τις έχει εγκρίνει, ενώ τις έχει καταψηφίσει, ενώ διατείνεται παραπέρα ότι εκδόθηκαν εικονικά τιμολόγια για δαπάνες αλλά κι ότι υπήρξαν άλλες από τις οποίες επωφελήθηκε ο ίδιος ο κατηγορούμενος ή και τρίτοι.
Με φύλλο μεταβολών και ελλείψεων, που είχε εκδώσει ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχαν κριθεί συγκεκριμένα παράνομες δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στο Δήμο Μεγίστης και υπόλογοι είχαν κριθεί ο δήμαρχος, ο ταμίας, ο λογιστής, εισπράκτορες, ο ελεγκτής εσόδων- εξόδων Ο.Τ.Α. της Δ.Ο.Υ. Ρόδου και µέλη των δηµοτικών συμβουλίων της περιόδου 2000-2007.
Κατά τον διενεργηθέντα επιτόπιο δειγματοληπτικό έλεγχο των λογαριασμών (απολογισμών) οικονομικών ετών 2000-2007 του Δήµου Μεγίστης διαπιστώθηκαν ελλείψεις-παραβάσεις της κείµενης νοµοθεσίας σε έσοδα και στην ταμειακή διαχείριση.
Εν πάση περιπτώσει ο κ. Πανηγύρης κρίθηκε κατηγορούμενος για το ό,τι προέβη στο διάστημα των ετών 2000 – 2007 σε δαπάνη σε δαπάνη για τον καθαρισμό αυλάκων ύψους 328.655,31 ευρώ και σε δαπάνη για λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας ύψους 12.407,45 ευρώ.

Για άλλες δαπάνες για τις οποίες είχε κατηγορηθεί απηλλάγη.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Ποινή-σοκ σε εν ενεργεία δήμαρχο: Ένα χρόνο φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016, 00:40

Ποινή ενός έτους φυλάκισης και στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων επέβαλε το δικαστήριο Χαλκίδας στον δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου, Θανάση Μπουραντά.

Οπως αναφέρει το lamiastar.gr, ο κ. Μπουραντάς έφθασε στην αίθουσα του δικαστηρίου, μετά από κάποιες υπογραφές που έβαλε για να προχωρήσει η δημιουργία μιας νέας Μονάδας της ΔΕΗ, η οποία εμποδιζόταν από κάποιον κοινοτικό δρόμο που περνούσε μέσα από αυτήν. Έτσι, χαρακτήρισε την οδό αγροτική για να προχωρήσει το έργο και να γίνει η νέα Μονάδα.

Την κίνηση του αυτή κατήγγειλε μία ομάδα πολιτών από το διπλανό χωριό Πράσινο, η οποία τον μήνυσε γι’ αυτή του την ενέργεια. Ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου από την πλευρά του θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016, 00:40
——————-
——————

Ο καιρός γαρ εγγύς

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: