Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Παλιές αμαρτίες.

Posted by koszig στο 29 Φεβρουαρίου 2016

Ένα από τα θέματα είναι των γηπέδων, δίπλα στο Χολίδειο, που στην ταμπέλα υπάρχει το όνομα Καραταΐδης.

Για το θέμα αυτό είχε γίνει σχετική ανάρτηση, (κλικ εδώ), και η σχετική αναφορά για παράνομη απόφαση.

Αναφορά για ακύρωση συνεδρίασης 16-4-2014

Στο ανωτέρω κείμενο αναφέρεται ότι η απόφαση 180/2014 που αναφέρεται στην παράταση της σύμβασης του δήμου Αχαρνών με την SPORTS DEVELOPMENT E.Π.E για μια πενταετία ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Αττικής

Τελικά άλλες αποφάσεις ακυρώθηκαν άλλες όχι. Μετά έγιναν οι εκλογές του Μαΐου. Ο λαός των Αχαρνών, έλαβε υπόψη του την ακεραιότητα του χαρακτήρα, τη συνέπειά του σε λόγια και έργα, το εμπνευσμένο προεκλογικό πρόγραμμα εξέλεξε δήμαρχο το Γιάννη Κασσαβό.

Σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 11/11/2014 συζητήθηκε ένα έκτακτο θέμα και αποφασίστηκε:

Θέμα: Ανάθεση στη δικηγόρο Αθηνών Αντωνία Δημητρακοπούλου να ασκήσει αγωγή κατά 1) της Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία << ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΕ >> και τον διακριτικό τίτλο << SPORTS DEVELOPMENT E.Π.E >> που εδρεύει στο Δήμο Αχαρνών Αττικής επί των οδών Υγείας και Μεγάλου Βασιλείου, νομίμως εκπροσωπούμενης και κατά 2) του Ηλία Αρμόδωρου του Γεωργίου κατοίκου Χολαργού Αττικής οδός Κωνσταντινουπόλεως αρ. 2Β για την απόδοση λόγω λήξεως διάρκειας και 16/ετίας, του μισθίου χώρου των αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο ΟΤ 589 εμβαδού 10000 τμ.

Τα αποτελέσματα της αγωγής μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστά.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 26/2/2016, στη διαδικασία των ανακοινώσεων, ο δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Κατάρας αναφέρθηκε στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που υπήρχε στις εγκαταστάσεις του χώρου ποδοσφαίρου.

Συνελήφθη ο Κυριάκος Καραταΐδης!

Συνελήφθη ο Κυριάκος Καραταΐδης! - Media

Ο άλλοτε αμυντικός των Πειραιωτών συνελήφθη από τους άνδρες του αστυνομικού τμήματος Αχαρνών πριν από λίγες ημέρες, καθώς το κυλικείο στην ακαδημία ποδοσφαίρου που διατηρεί («ΚΑΡΑΤΑΪΔΗΣ – Sports Development ΕΠΕ») βρέθηκε να μη διαθέτει την απαραίτητη άδεια λειτουργίας.

Ο Κυριάκος Καραταΐδης αφέθηκε ελεύθερος, σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία πλημμεληματικού χαρακτήρα και πρόκειται να δικαστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

————-

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο δημότης εκπροσωπόντας γονείς μαθητών στις εγκαταστάσεις Καραταϊδη .

—————-

Για το θέμα που προέκυψε απάντησε ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός.

—————–

Σε αυτό το τμήμα της ομιλίας του ο δήμαρχος μίλησε για παράξενες συμπεριφορές, μάλλον για απειλές.

Μετά από διάλογο με την απέναντι όχθη συνέχισε την παρέμβαση του.

————-

Ποια είναι η κατάσταση στην πραγματικότητα.

Όταν ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου ο Γιάννης Κασσαβός βρήκε κάποια προβλήματα που εκκρεμούσαν και ήθελαν άμεση αντιμετώπιση και δευτερευόντως να «καθαρίσει» σε πρώτη ευκαιρία το περιβάλλον του Ντούρου, πριν αρχίσει τις προσαρτήσεις.

Μια εκκρεμότητα ήταν ο Κυριάκος Καραταΐδης που είχε ακουστεί ως συμπαθών ή ενδεχομένως μελλοντικός υποψήφιος με τη παράταξη του Ντούρου.

Αποφάσισε τα διοικητικά μέτρα, όπως είχε δικαίωμα και υποχρέωση. Αποφάσισε στην οικονομική επιτροπή να ανατεθεί σε δικηγόρο η δικαστική προσφυγή για την απόδοση του χώρου, μια και από δική μου προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής είχε ακυρωθεί η πενταετής παράταση της μίσθωσης.

—————

Φαίνεται ότι ο δήμαρχος άργησε να εκτελέσει την απόφαση της οικονομικής επιτροπής με αποτέλεσμα να χαθεί η υπόθεση, μάλλον των ασφαλιστικών μέτρων.

Από τότε πέρασε ένας χρόνος περίπου και με καταγγελία ανταγωνιστή κατά το δήμαρχο ή με ανώτατο στέλεχος του δήμου στην αστυνομία εξελίχθηκαν τα γεγονότα, όπως παρουσιάστηκαν δημοσιογραφικά.

Ποιο είναι το πρόβλημα

Ο χώρος

Η είσοδος 1

Η είσοδος 2

Η είσοδος 3

Ο χώρος των 10 στρεμμάτων  καλύπτεται κατά το ήμισυ από τις εγκαταστάσεις των δύο γηπέδων και τις συνοδευτικές εγκαταστάσεις της διοίκησης, του εντευκτηρίου και του καταστήματος υγειονομικού.

ελέγχου.

Ο υπόλοιπος χώρος είναι αχρησιμοποίητος.

Σύμφωνα με το νόμο η παραχώρηση έχει τελειώσει και δεν είναι γνωστό αν νομικά, αφού δεν έγιναν έγκαιρα οι νόμιμες διαδικασίες, να έχει ανανεωθεί αυτοδίκαια η παραχώρηση για συγκεκριμένο διάστημα.

Αν δεν ισχύουν αυτά τότε ο δήμος πρέπει να αποφασίσει για την τύχη του. Δύο περιπτώσεις υπάρχουν, είτε να το διαχειριστεί και να λειτουργήσει το χώρο ο δήμος, είτα να παραχωρηθεί σε δημοτική επιχείριση, είτα να ενοικιαστεί σε ιδιώτη. Με την υποδομή που έχει ο χώρος αυτονόητο είναι ότι η λειτουργία του θα είναι ως αθλητικό κέντρο.

Αναγκαία είναι η τεχνικοοικονομική μελέτη για την αξιοποίηση του χώρου και στη συνέχεια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τον τρόπο διαχείρισης του. 

Άλλωστε υπάρχει κατάλληλο προσωπικό για αυτή τη μελέτη, που μπορεί να είναι η Ιωάννα Τσαντσαράκη που έχει προσληφθεί ως ειδική συνεργάτης του δημάρχου για θέματα «που αφορούν στην εκπόνηση χρηματοοικονομικών μελετών και την παροχή χρηματοοικονομικών συμβουλών, την κοστολόγηση και την εξαγωγή  χρήσης  και προώθησης των υπηρεσιών του Δήμου

Την κυρία Τσαντσαράκη φαίνεται να την κρατάει κριμένη ο δήμαρχος, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει δημόσια γνωστή η πρόσληψη της από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2015.

Αυτά με αποφάσεις δημοτικών οργάνων και μακρυά  από αυτή τη διαχείριση ο δήμαρχος ή άλλος παράγοντας, που μπορεί να θεωρηθεί προσωπικό παιχνίδι και να δώσει το δικαίωμα σε κάθε κακόπιστο να λέει διάφορα.

 

Τι να πούμε τι… Αυτούς ψηφίσαμε!!

————-

———

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: