Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

θα τρελαθούμε!!

Posted by koszig στο 13 Μαρτίου 2016

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Νεφελούδη είχε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών έθεσε το θέμα των κοινωνικών και διοικητικών δομών στο Ολυμπιακό Χωριό, αναφέροντας στον κ. Νεφελούδη ότι το Ολυμπιακό Χωριό, εδώ και πολλά χρόνια στερείται βασικών κοινωνικών και διοικητικών δομών (όπως ΚΕΠ ή ΚΑΠΗ), λόγω του ασαφούς ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κτιρίων και των καταστημάτων.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης υποσχέθηκε ότι θα ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα του Δήμου Αχαρνών για παραχώρηση κτιρίων και καταστημάτων και διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Αχαρνών ότι πολύ σύντομα θα υπάρχει η δυνατότητα στέγασης στο Ολυμπιακό Χωριό, κοινωνικών δομών όπως ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι ή διοικητικών δομών όπως ΚΕΠ, με σκοπό την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού. Ο Δήμαρχος Αχαρνών ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα ότι ο Δήμος Αχαρνών έχοντας εξασφαλίσει την αποδοχή του αιτήματός του για την παραχώρηση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού πριν από 1,5 περίπου χρόνο είχε προχωρήσει σε συνεργασία με την Περιφέρεια για την ενεργοποίηση χρηματοδοτήσεων για τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός τόνισε επίσης πως ο Δήμος Αχαρνών και οι υπηρεσίες του είναι σε θέση να αναλάβουν τη διαχείριση ενός τόσο σημαντικού αθλητικού κέντρου όπου μπορούν να αθληθούν μερικές χιλιάδες αθλητών και αθλητριών, καθώς διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία στη διαχείριση αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και την εμπειρία στην εκπόνηση και διαχείριση προγραμμάτων μαζικού Αθλητισμού, όπως το πρόγραμμα «Άθληση για όλους» το οποίο αυτή τη στιγμή απασχολεί πάνω από 1.000 αθλητές και αθλήτριες (παιδιά και εφήβους).

Αυτά έγιναν γνωστά με ανακοίνωση Δελτίου Τύπου του Δήμου Αχαρνών.

Μερικούς μήνες πριν, σε συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού εξέφρασαν τις απόψεις τους.

————-

Ένα μηνά πριν, εκπρόσωπου των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού  διατύπωσαν σε δημόσια συνεδρίαση την άποψη των κατοίκων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας κλπ, και της προέδρου του ΟΑΕΔ.

—————-

Στη Βουλή η   Ράνια Αντωνοπούλου, Αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας σε ερώτηση του κ. Βορίδη απάντησε καθαρά, διαβάζοντας ένα κείμενο που πιθανόν να συνέταξε  ο Γενικός Γραμματέας, που μετείχε με την πρόεδρο του ΟΑΕΔ στην εκδήλωση στο Ολυμπιακό Χωριό πριν ένα μήνα, (κλικ εδώ).

—————–

Το ερώτημα που προκύπτει είναι:Με ποιους συνομιλεί το Υπουργείο, το επίσημο Κράτος, με τους φορείς των κατοίκων ή με το επίσημο το τοπικό Κράτος, το δήμο Αχαρνών;

Υπάρχους δύο στοιχεία που θέλουν διευκρίνιση:

1.  Ο δήμος Αχαρνών έχει εντάξει στο Τεχνικό του πρόγραμμα

Τεχνικό Πρόγραμμα 2016

Αυτά τα στοιχεία ο δήμαρχος τα έδωσε εγγράφως στο Γενικό Γραμματέα;

Ο δήμος Αχαρνών θέλει και μπορεί να συντηρήσει τις Ολυμπιακές Αθλητικές Εγκαταστάσεις;

2. Το Υπουργείο έχει γραπτό κείμενο στο οποίο να φαίνεται ότι ο Δήμος Αχαρνών συμφωνεί, όπως λέει η Υπουργός, στην παραχώρηση των Αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού;

Καθαρά λόγια. Από πολιτικά ψέματα έχουμε χορτάσει.

———

Ένα Σχόλιο to “θα τρελαθούμε!!”

  1. […] …και η απάντηση στο ερώτημα που προκύπτει: Με ποιους συνομιλεί το Υπουργείο, το επίσημο Κράτος, με… […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: