Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Καλά ταξίδια. Να περάσετε καλά

Posted by koszig στο 18 Μαρτίου 2016

Καζακστάν. Μια χώρα γεμάτη στέπες με μακρόχρονη Ιστορία και πολιτισμό. Εκεί βρέθηκαν και Έλληνες και λόγω εμπορίου αλλά κυρίως λόγω διώξεων από τα καθεστώτα της Ελλάδος  και της τότε Σοβιετική Ένωσης.

Με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης τα κράτη ανεξαρτητοποιήθηκαν. Ένα από τα κράτη αυτά ήταν και το Καζακστάν. Στην περιοχή αυτή, Έλληνες που ζούσαν εκεί μετακινήθηκαν στην Ελλάδα τα έτη 1965-1974. Πολλοί από αυτούς εγκαταστάθηκαν στις Αχαρνές.

Με την εκλογή του Παναγιώτη Φωτιάδη ως δημάρχου Αχαρνών το έτος 2006 άρχισαν να δημιουργούνται σκέψεις για αδελφοποιήσεις πόλεων, μεταξύ των οποίων και πρώην κατοίκων της περιοχής του δήμου Τσιμκέντ.(κλικ εδώ).

Οι επόμενοι δήμαρχοι μετά τον Παναγιώτη Φωτιάδη δεν είχαν δεσμούς με το Καζακστάν, αν και από εκεί ήλθαν συγκροτήματα για πολιτιστικές ανταλλαγές, (κλικ εδώ), (κλικ εδώ).

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να ανταποκριθεί σε πρόσκληση του δήμου Τσιμκέντ και να επισκεφτεί αντιπροσωπεία από το δήμαρχο Σωτήρη Ντούρο, τον αντιδήμαρχο Κώστα Σαββίδη, το δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Κασσαβό και το Γενικό Γραμματέα του δήμου Νικόλαο Κρημνιανιώτη. Στην οικονομική επιτροπή άλλαξε η απόφαση και αντί του κ. Κρημνιανιώτη στην εκδρομή πήγε ο Μιχάλης Βρεττός!! (κλικ εδώ).

Η εποχή Ντούρου τελείωσε και άρχισε η εποχή Κασσαβού.

Στις 9/10/2015 συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή, ένα από τα θέματα ήταν «Μετάβαση Αντιπροσωπείας  του Δήμου μας στο Ακιμάτ της πόλης Τσιμκέντ, ύστερα από πρόσκλησή του στα πλαίσια της Αδελφοποίησης του Δήμου Αχαρνών με την πόλη Τσιμκέντ του Καζακστάν.»

Σύμφωνα με την εισήγηση στην οικονομική επιτροπή:

2747 Εισήγηση

Α) Μετάβαση Αντιπροσωπείας  του Δήμου μας για την συμμετοχή σε επετειακή συνάντηση στο εξωτερικό (Καζακστάν) , ύστερα από έγγραφη πρόσκληση του Δημάρχου της πόλης του Καζακστάν με αρ. πρωτ. : 69645/08-10-2015

Η αναχώρηση θα γίνει αεροπορικώς , την Τετάρτη 14-10-2015 και η επιστροφή την Κυριακή 18-10-2015

Και η απόφαση:

2747 Απόφαση

Η αντιπροσωπεία του Δήμου θα αποτελείται από τους κ. :  α) Κασσαβό Ιωάννη (Δήμαρχος) , β) Ντούρο Σωτήριο (Δημοτ. Σύμβουλος) , γ) Σασσαρίδη Κων/νο (Δημοτ. Σύμβουλος) κ΄ δ) Χάψας Κων/νος (Τοπικός Σύμβουλος Αχαρνών). Η αναχώρηση θα γίνει αεροπορικώς , την Τετάρτη 14-10-2015 και η επιστροφή την Κυριακή 18-10-2015 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  ομόφωνα

1. Δέχεται το κατεπείγον του θέματος

 2. Εγκρίνει την μετάβαση αντιπροσωπείας   του Δήμου μας στο Ακιμάτ της πόλης Τσιμκέντ, ύστερα από πρόσκλησή του στα πλαίσια της Αδελφοποίησης του Δήμου Αχαρνών με την πόλη Τσιμκέντ του Καζακστάν.

3. Ψήφιση πίστωσης απ’ τους Κ.Α. : 00-6441.001 κ΄ Κ.Α. : 00-6444.001 με 5.000,00 €  έκαστος  προϋπολογισμού εξόδων του Δήμου , οικονομικού  έτους 2015

4. Αναθέτει τις περαιτέρω ενέργειες στον κ. Πρόεδρο.

Τελικά στις 18/10/2015, ημέρα επιστροφής από το Τσιμκεντ στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ αναρτήθηκε, (κλικ εδώ):

Τη γλυτώσαμε !!

Φωτογραφία

Ο Γιάννης Κασσαβός την ημέρα επιστροφής από το Τσιμκέντ  έπρεπε να ταξιδεύει για Βρυξέλλες!!  Αυτός είναι ο λόγος που αναφωνήσαμε «Τη γλυτώσαμε!!» εννοώντας τις 10.000 € που γλύτωσε ο δήμος Αχαρνών από αυτό το ταξίδι.

Η χρονιά άλλαξε, έγιναν όσα έγιναν και ακόμα περισσότερα θα γίνουν. Αλλαγές παντός είδους στο δήμο Αχαρνών.

Στη Δι@ύγεια δημοσιεύτηκαν:

Αναπλήρωση δημάρχου

6ΠΑΕΩΨ8-12Η

7ΥΣΦΩΨ8-ΠΡΜ

Δυο αποφάσεις δημάρχου μια για απουσία την Παρασκευή  18/3/2016 και η άλλη Δευτέρα-Τετάρτη 21/3/2016-23/3/2016.

Στις 13:10 στην είσοδο του δημαρχείου ο πρόεδρος της ΔΗ.Φ.Α. Γιώργος Δασκαλάκης μετά της συζύγου, ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Σασσαρίδης και ο οδηγός του δημάρχου περίμεναν να κατέβει ο δήμαρχος μετά της συζύγου του, να επιβιβαστούν στο δωδεκαθέσιο ΒΑΝ (να χωράνε πέντε άτομα με τις βαλίτσες τους) προκειμένου να μεταφερθούν στο αεροδρόμιο με τελικό προορισμό το Τσιμκέντ.

Αν δεν ήταν παρών ο κ. Σασσαρίδης θα μπορούσα να υποθέσω ότι πρόκειται για ιδιωτικό ταξίδι. Η παρουσία του κ. Σασσαρίδη μύριζε Τσιμκέντ. Ο κ. Δασκαλάκης προφανώς αντικαθιστά τον κ. Χάψα που είχε επιλεγεί να λάβει μέρος για τους εορτασμούς του Οκτωβρίου 2015

[Σε προηγούμενη πρόσκληση του δήμου Τσιμκέντ ανέφεραν:»Στα πλαίσια της γιορτής της πόλης Τσιμκέντ (23 Οκτωβρίου) στο διάστημα από 14 έως 23 Οκτωβρίου θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πόλης. Σχετικά με αυτό η διοίκηση του Ακιμάτ της πόλης Τσιμκέντ θα εκτιμούσε εάν η ελληνική πλευρά θα  διάλεγε αυτήν την περίοδο για την επίσκεψη στη χώρα μας.»]

Ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός θεωρώντας ότι ο δήμος Αχαρνών είναι ατομική του επιχείρηση πήρε την παρέα του, με τις συζύγους τους και τον δημοτικό σύμβουλο,  πιθανόν ως διερμηνέα, να γεμίσει τις μέρες πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Δεν έκανε τον κόπο να ενημερώσει τον Σωτήρη Ντούρο, ο οποίος με πρόταση του δημάρχου είχε επιλεγεί για το ταξίδι από την Οικονομική Επιτροπή, και φυσικά δεν είναι γνωστό αν ενημερώθηκε και ο κ. Χάψας.

Αν λοιπόν το ταξίδι αναψυχής είναι με έξοδα των ταξιδευτών όλα καλά κα συγνώμη για τα σχόλια.

Αν όμως θεωρούν ότι τα έξοδα του ταξιδιού θα καλυφθούν από τα 10.000 € ,που αποφάσισε να δαπανηθούν με απόφαση της η οικονομική επιτροπή, γελάστηκαν. 

Ο δήμαρχος μέχρι σήμερα έχει κάνει για το θέμα αυτό μια σειρά διοικητικές παραβάσεις.

Σύμφωνα με το άρθρο 58 του ν. 3852/2010:

Άρθρο 58
Αρμοδιότητες του δημάρχου

1. Ο δήμαρχος προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα, κατευθύνει τις δράσεις του δήμου για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης, διασφαλίζει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.
Ειδικότερα, ο δήμαρχος:
α) Eκπροσωπεί το δήμο στα δικαστήρια και σε κάθε δημόσια αρχή.
β) Eκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, της οικονομικής και της επιτροπής ποιότητας ζωής. H μη εκτέλεση των αποφάσεων αυτών συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος.

Ο δήμαρχος δεν εκτέλεσε την αρ. 732/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

Ω0Γ0ΩΨ8-ΜΚΝ Απόφαση 732 για μετάβαση στο Καζακστάν

Η απόφαση είχε εισαχθεί ως έκτακτο θέμα προκειμένου, όπως θεωρούσαν, να ληφθεί απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 44 του ΥΠΕΣ

egk44_10082011

Ειδικότερα, όσον αφορά στη μετάβαση των αιρετών στο εξωτερικό απαιτείται η προηγούμενη απόφαση, για μεν τους ΟΤΑ α΄ βαθμού, του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 140 του ΚΔΚ, για δε τους ΟΤΑ  β΄ βαθμού, της οικονομικής επιτροπής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 184 του ν.3852/2010.

Ειδικότερα, όσον αφορά στη μετάβαση των αιρετών στο εξωτερικό απαιτείται η προηγούμενη απόφαση, για μεν τους ΟΤΑ α΄ βαθμού, του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 140 του ΚΔΚ, για δε τους ΟΤΑ  β΄ βαθμού, της οικονομικής επιτροπής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 184 του ν.3852/2010.egk44_10082011

Σύμφωνα με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕλΣυν/Τμ.1(ΚΠΕ)/183/2013)

Από το συνδυασμό των ανωτέρω διατάξεων συνάγεται ότι μέχρι τη δημοσίευση του ν. 4071/2012 για τους μετακινούμενους με εντολή Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους ή συμμετοχή σε συνέδρια, σεμινάρια κ.λπ., καθώς και για την καταβολή σ’ αυτούς δαπανών μετακίνησης, απαιτείτο η έκδοση, πριν από την ημερομηνία αναχώρησής τους, πέραν της προβλεπόμενης στο άρθρο 3 του ν. 2685/1999 εντολής ή απόφασης μετακίνησης από το αρμόδιο όργανο των Ο.Τ.Α., σχετικής εγκριτικής απόφασης του εποπτεύοντος Υπουργού ή άλλου εξουσιοδοτημένου προς τούτο οργάνου, κατά το άρθρο 21 παρ. 1 του ίδιου νόμου. Από την ισχύ της προαναφερόμενης διάταξης δεν απαιτείται τέτοια έγκριση ή απόφαση στην περίπτωση μετακινήσεων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διατηρείται η ίδια προϋπόθεση για τις μετακινήσεις σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, η δε αρμοδιότητα ασκείται από τον οικείο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Τέτοια απόφαση δεν υπήρξε μέχρι σήμερα.

 

Και αν δεν υπήρχαν όλα αυτά φανταστείτε αντίστοιχη περίπτωση.Ο δήμος Αχαρνών να είχε προσκαλέσει από την Αγγλία δημοτικές Αρχές να παρακολουθήσουν τους εορτασμούς της 28ης  Οκτωβρίου και η αντιπροσωπία να εμφανιζόταν τον επόμενο Φεβρουάριο, γιατί ο δήμαρχος του αντίστοιχου δήμου είχα άλλες δραστηριότητες!!

 

Αυτό είναι μόνο ένα στοιχείο της ανυπαρξίας της δημοτικής Αρχής στη διαχείριση των υποθέσεων του δήμου και ειδικότερα στις αλόγιστες σπατάλες, μπάζα, ταξίδια κλπ.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 15/3/2016 αποφασίστηκαν ταξίδια.

Ένα συνέδριο ήταν για τις 16-18 Μαρτίου στη NANTES

—————

Έκτακτα θέματα για ταξίδια, για να αποφασίζει, παρά το νόμο η Οικονομική Επιτροπή.

 

Μετά από όλα αυτά οι υπάλληλοι, οι διευθυντές, οι αντιδήμαρχοι όταν υπογράφουν καλό είναι να προσέχουν.

Μια συμβουλή συνήθως διατυπώνεται:

Ξυπνάτε ρεεε

Ο καιρός γαρ εγγύς

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: