Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Υπάρχει ενιαίος δήμος Αχαρνών;

Posted by koszig στο 22 Μαρτίου 2016

Πριν λίγες ημέρες η δημοσιογράφος  Αθηνά Περάκη είχε μια συνέντευξη για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού, (κλικ εδώ). Στα σχόλια που έκαναν κάτοικοι του Ολυμπιακού χωριού, έγινε αναφορά για τη συντήρηση των Αθλητικών εγκαταστάσεων και τη συντήρηση του πρασίνου της περιοχής.

Για το θέμα αυτό υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ο δήμος Αχαρνών είναι δήμος που στη δικαιοδοσία του υπάρχουν περιοχές χωροθετημένες διοικητικά , όπως Δημοτική Κοινότητα Αχαρνών και Δημοτική Κοινότητα Θρακομακεδόνων, που προέρχονται από τους πρώην δήμους Αχαρνών και Θρακομακεδόνων. Υπάρχουν και χωροθετήσεις γεωγραφικά, όπως κεντρικός και νότιος τομέας, βόρειος τομέας  για υπηρεσίες καθαριότητας και περιβάλλοντος.

Διοικητικά οι υπάλληλοι του δήμου ανήκουν σε διοικητικές υπηρεσίες, σε κάποια γραφεία που η παρουσία τους  είναι προσδιορισμένη και «χτυπάνε» τη σχετική κάρτα παρουσίας, και υπάλληλοι που ασχολούνται έξω από γραφεία, όπου πρέπει να προσδιορίζεται η θέση της παρουσίας τους.

Αυτό έγινε στις προηγούμενες δημοτικές Αρχές  με ανάρτηση στην Εφημερίδα της Υπηρεσία, όπου αναρτώνται οι υπηρεσίες συνεργείων (Καθαριότητας, Περιβάλλοντος,  Τεχνικών Έργων).

Οι υπηρεσίες πρασίνου διακρίνονται  σε τμήμα συντήρησης πρασίνου Κεντρικού και Νότιου Τομέα και τμήμα συντήρησης πρασίνου Βόρειου Τομέα.

πράσινο

 

πράσινο βόρειου τομέα

Όπως παρατηρούμε οι υπηρεσίες συνεργείων συντήρησης πράσινου Κεντρικού και Νότιο Τομέα δεν έχον ενημερωθεί τις τελευταίες 9 ημέρες.

Οι υπηρεσίες συνεργείων συντήρησης πράσινου Βόρειου Τομέα δεν έχουν στοιχεία για τα έτη 2015 και 2016!!

Στο Βόρειο Τομέα πιθανόν να εντάσσεται και το Ολυμπιακό Χωριό. Υπάρχει συντήρηση Πρασίνου στο Ολυμπιακό Χωριό;

Μήπως έχουν οι κάτοικοι δίκιο ότι συντηρούν οι ίδιοι το πράσινο; Μάλλον όχι, γιατί είναι φανερό ότι δε υπάρχει ενδιαφέρον για τους κοινόχρηστους χώρους εκτός ειδικών περιπτώσεων,

—————–

Βασικά πράγματα φαίνεται ότι δεν έχουν ξεκαθαριστεί, ποια έχουν παραχωρηθεί στο δήμο Αχαρνών, οι δρόμοι, οι κοινόχρηστοι χώροι, το πράσινο.

Τη συντήρηση των δρόμων έχει ο δήμος Αχαρνών;

Τη διαχείριση των  των κοινόχρηστων χώρων, πλατειών, πεζοδρομίων  έχει ο δήμος Αχαρνών;

Για την κατασκευή των σχολείων ο Οργανισμός Εργατκής Κατοικίας πριν, ο ΟΑΕΔ σήμερα, παραχώρησαν  χώρους  δωρεάν κατά χρήση στον (Ο.Σ.Κ.) Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (παρακρατώντας την κυριότητα στα ακόλουθα οικοδομικά τετράγωνα του Ολυμπιακού Χωριού: Ο.Τ. 3β, 7α, 11β, 21β, και 41β) προκειμένου με δαπάνες και φροντίδα του να ανεγερθούν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης.

Για αυτή την κατάσταση από την πλευρά των διοικητικών υπαλλήλων υπάρχει πλήρης άγνοια.

Δεν υπάρχει σύμβαση παραχώρησης του Ολυμπιακού Χωριού, εκτός των κατοικιών που αποτελούν ιδιοκτησία του ΟΑΕΔ, στο δήμο Αχαρνών.

Η πολεοδομία αντιμετωπίζει μια μεσοβέζικη κατάσταση σχετικά με τα κτίρια, πρέπει να συνεργάζεται, με ποιον, τον ΟΕΚ που δεν υπάρχει, τον ΟΑΕΔ,

Σε συνάντηση λίγο πριν αναλάβει υπηρεσία ο τότε εκλεγμένος δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος με την ηγεσία του ΟΕΚ, (κλικ εδώ), αναφέρθηκε γενικά στο πρόβλημα και η απάντηση των αρμοδίων ήταν: «θα δούμε»!!. Όμως δεν «είδαν»!! Η συνάντηση αυτή δεν καλύφθηκε φωτογραφικά, όπως αργότερα!!

Το ερώτημα από τότε είναι: Ποια είναι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του δήμου Αχαρνών στο Ολυμπιακό Χωριό; Την απάντηση μπορεί να τη δώσει κάποιος;

Αν σε ένα δρόμο στο Ολυμπιακό Χωριό σε ένα ατύχημα που οφείλεται σε λακκούβα, σε ποιο θα ζητηθούν ευθύνες; Στο δήμο Αχαρνών, στον ΟΑΕΔ;

Στις καταστροφές που γίνονται στα αρχαιολογικά μνημεία ποιος έχει την ευθύνη για τη φύλαξη και την αποκατάσταση των ζημιών;

Φωτογραφία 16-3-2015

Φωτογραφία 18-3-2016

Φωτογραφία 16-3-2015

 

Φωτογραφία 18-3-2016

Παιδική Χαρά. Φωτογραφία 16-3-2015

Για τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού ποιος έχει ευθύνη;

Το Ολυμπιακό χωριό σε πλήρη εγκατάλειψη, εκτός από τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι.

    

Εκεί υπάρχει ζωή.

——————-

—————-Η εικόνες του Ολυμπιακού Χωριού. Η εικόνα του δήμου Αχαρνών.

g_g_ergasias2

Αφιερωμένο εξαιρετικά!!

————-

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: