Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Ο Προϋπολογισμός του δήμου Αχαρνών

Posted by koszig στο 30 Μαρτίου 2016

Αυτό που όλοι περίμεναν έγινε. Ο προϋπολογισμός του δήμου Αχαρνών που είχε ψηφιστεί στο δημοτικό συμβούλιο της 18/12/2015 και είχε σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για έλεγχο επεστράφη χωρίς έγκριση με σχετικές παρατηρήσεις.

Το κείμενο με τις παρατηρήσεις δεν έγινε γνωστό στο δημοτικό συμβούλιο. Ο αντιδήμαρχος Εσόδων Θεόφιλος Αφουξενίδης απάντησε σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου και πρώην δημάρχου Σωτήρη Ντούρου.

————–

Ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός συμπλήρωσε τον κ. Αφουξενίδη.

 

————

Σύμφωνα με το άρθρο 160 του ΔΚΚ – ν. 3463/2006, ορίζονται τα εξής:

«1.Ώσπου να αρχίσει να ισχύει ο νέος προϋπολογισμός, και πάντως όχι αργότερα από το τέλος  Μαρτίου του επόμενου οικονομικού έτους, ισχύει ο προϋπολογισμός του έτους που έχει λήξει,  μόνον ως προς την πληρωμή:

α) Των υποχρεωτικών δαπανών που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 158.

β) Των δαπανών που γίνονται για ειδικούς σκοπούς, βάσει διάταξης νόμου, κατόπιν αποφάσεων  χρηματοδότησης από την Κρατική Διοίκηση, καθώς και αυτών που γίνονται στο πλαίσιο της  υλοποίησης εγκεκριμένων έργων ή δράσεων, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από πόρους της  Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2. Μετά την πάροδο του τριμήνου απαγορεύεται να γίνει οποιαδήποτε δαπάνη με βάση τον  προϋπολογισμό του περασμένου έτους, πλην αυτών που αφορούν τις αποδοχές προσωπικού και  την καταβολή των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών».

 

Το ερώτημα που προκύπτει  είναι αν η Οικονομική Υπηρεσία έκανε καμία ενέργεια κατά τη διάρκεια του έτους 2015 για την ισοσκέλιση του  προϋπολογισμού;

Υπάρχει Οικονομική Υπηρεσία; Υπάρχει υπεύθυνος δαπανών (Γιάννης Κασσαβός) και εσόδων (Θεόφιλος Αφουξενίδης);

 

Η τύχη του προϋπολογισμού δίνει την απάντηση!!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.