Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Το ταξίδι στο Τσιμκέντ

Posted by koszig στο 30 Μαρτίου 2016

Πριν από αρκετές μέρες έγινε μια ανάρτηση για ταξίδι δημάρχου και δημοτικών συμβούλων στο Τσιμκέντ, (κλικ εδώ).

Τελικά υπήρξε ένα ερώτημα. Ο δήμαρχος εκτελεί τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής ή τις προσαρμόζει σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες;

Η επίσκεψη σε πόλη με την οποία υπήρξε αδελφοποίηση, μετά από πρόσκληση, ήταν για συγκεκριμένο λόγο ή για εθιμοτυπική επίσκεψη;

Η Επίσκεψη που δεν έγινε, παρά την  απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ακυρώθηκε με νεώτερη απόφαση; Η ανάληψη υποχρέωσης που πρέπει να είχε εκδοθεί ακυρώθηκε;

Είναι διοικητικά ανύπαρκτη η Οικονομική Υπηρεσία και οι επικεφαλής της;

Στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η δημοτική σύμβουλος Σοφία Χριστοπούλου ρώτησε για την επίσκεψη του δημάρχου και της συνοδείας του στο Τσιμκέντ.

Ο δήμαρχος Απάντησε:

———–

Είναι σημαντικό να γίνεται επικοινωνιακή πολιτική, που να συνοδεύεται από αποτελέσματα που ωφελούν του δημότες  των Αχαρνών. Ειδικά όταν οι δαπάνες μετακίνησης καταβάλλονται από τους μετακινούμενους.

Φυσικά δεν είναι δυνατόν όλες οι μετακινήσεις των αιρετών για κάλυψη υποχρεώσεων του δήμου να καταβάλλονται από τους ίδιους. Νόμοι προβλέπουν ποιες και πως θα καταβάλλονται αυτές οι δαπάνες.

Φυσικά οι δαπάνες που επωμίζονται οι δημότες για τα ταξίδια των αιρετών πρέπει να συνδέονται με ένα όφελος  που επιστρέφει στο δήμο, στους δημότες.

Αυτό φάνηκε στα λόγια του δημάρχου. Έγιναν ενέργειες να γίνει ανταλλαγή μαθητών μεταξύ δήμου Αχαρνών και δήμου Τσιμκέντ. Στο παρελθόν είχαν γίνει πολιτιστικές επισκέψεις μόνο από το Τσιμκέντ, (κλικ εδώ), (κλικ εδώ).

Αδελφοποιήσεις

Πέρα όμως από την αδελφοποίηση με την πόλη του Τσιμκέντ, και τις ενδεχόμενες δαπάνες, ο δήμος μετέχει και σε σε τρεις ενώσεις, την «Αμφικτιονία», την «Εύξεινη Πόλη» και την «Eurocities».

Εισφορές

2254 Ετήσια συνδρομή σε Eurocities

Στα δίκτυα πόλεων πόλεων συμμετέχουν αιρετοί , κυρίως οι δήμαρχοι Αχαρνών. Έχει γίνει καμία ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο για το τι συζητήθηκε, τι οφέλη είχε ο δήμος Αχαρνών από τις συναντήσεις αυτές;

Ποια τα οφέλη από τη συμμετοχή στην «Εύξεινη Πόλη» ; Ποια από την «Αμφικτιονία»; Ποια από την «Eurocities»;

 

Καλά ταξίδια. Με δικά σας έξοδα.

——

———

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: