Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Ο προϋπολογισμός έτους 2016. Προκαταρκτικά σχόλια

Posted by koszig στο 7 Απριλίου 2016

Για το θέμα του Προϋπολογισμού του έτους 2016 έχουν γίνει αρκετές ενημερωτικές αναρτήσεις, (κλικ εδώ),  (κλικ εδώ),  (κλικ εδώ),  (κλικ εδώ),  (κλικ εδώ),  (κλικ εδώ),  (κλικ εδώ), (κλικ εδώ).

Για τη σύνταξη του προϋπολογισμού είναι η αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία. Για τη βοήθεια με ειδικούς «επιστρατεύονται» κατά περιόδους διάφοροι. Την περίοδο της δημοτικής Αρχής υπό τον Σωτήρη Ντούρο είχε αισθητή την παρουσία της η Οικογένεια Λαμπρακάκη, είτε με υπαλληλική σχέση στο δήμο, ως διευθύντριας, είτε με αναθέσεις, (κλικ εδώ), (κλικ εδώ).

Ο Βασίλειος Κ. Λαμπρακάκης είναι ένας έμπειρος περί τα οικονομικά του δήμου Αχαρνών και κατά καιρούς έχει είχε την ευθύνη βοήθειας των οικονομικών υπηρεσιών  του δήμου Αχαρνών και των Νομικών του προσώπων. Στο βιογραφικό του στο FACEBOOK, (κλικ εδώ), αποτυπώνεται η επιστημονική και  επαγγελματική εμπειρία.

Λαμπρακάκης

Είναι γεγονός ότι οι  συνεπείς επαγγελματίες και δεν ευθύνονται για τις παράτυπες διαδικασίες της Δημοτικής Αρχής. Κάθε πολίτης, έστω και αν είναι γνωστός ή φίλος στη δημοτική Αρχή έχει κάθε δικαίωμα να συμμετέχει σε διαδικασίες ανάθεσης δημοτικών έργων. Εκείνο όμως που έχει ως καθήκον η δημοτική Αρχή είναι να εξασφαλίζει ίση μεταχείριση με άλλους πολίτες και να τηρεί τους νόμους για τις απευθείας αναθέσεις. Αυτά τα γενικά.

 

 

Τσαντσαράκη Ιωάννα

 

Σκοπός της πρόσληψης  ειδικού συνεργάτη είναι: «ως Ειδική Συνεργάτης του Δημάρχου, σε θέματα που αφορούν την εκπόνηση χρηματοοικονομικών μελετών και την παροχή χρηματοοικονομικών συμβουλών, την κοστολόγηση και την εξαγωγή χρήσης και προώθησης των υπηρεσιών του Δήμου»

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εμφανίστηκε ο κ. Βασίλειος Λαμπρακάκης, δίπλα στο δήμαρχο, και έκανε ενημέρωση για το πρόβλημα που υπάρχει για τον μη ισοσκελισμένο προϋπολογισμό του έτους 2016 που αναπέμφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

———-

Την κυρία Τσαντσαράκη την έχει γνωρίσει κανένας;

Σε προηγούμενη συζήτηση είχε παρουσιαστεί ως σύμβουλος ο  Καλαργιλάνης, (κλικ εδώ).

Ο κ. Καλαργιλάνης έχει πληρωθεί ή θα πληρωθεί για τη σύμβαση που έχει υπογράψει; Τι υπηρεσίες θα παραδώσει; Για το ΟΠΔ που είχε υποβληθεί με το προσχέδιο προϋπολογισμό του έτους 2016 τρεις μήνες πριν;

Για τον κ. Λαμπρακάκη δεν υπάρχει απόφαση πρόσληψης. Πιθανόν για να μη φαίνεται μεγάλο το ποσό για τις υπηρεσίες γίνεται προσπάθεια να μοιραστεί σε ΔΙΚΕΑ και σχολικές επιτροπές που μπορούν να καταβάλουν αμοιβές, γιατί ο δήμος είναι χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό.

 

Τελικά ποιος προσφέρει έργο και ποιος πληρώνεται;

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: