Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Η επικοινωνιακή πολιτική και η πραγματικότητα.

Posted by koszig στο 8 Απριλίου 2016

Από Δελτίο Τύπου του δήμου Αχαρνών

Αντιπλημμυρικά, οδοποιία, επισκευές σε σχολεία και αναβάθμιση του γηπέδου του Αχαρναϊκού, στο πρόγραμμα έργων της Περιφέρειας Αττικής

Πλήρη ανταπόκριση και απόλυτη στήριξη από την  Περιφέρεια Αττικής βρήκαν οι διεκδικήσεις  του Δήμου Αχαρνών για την ένταξη σημαντικών έργων υποδομής, όπως αντιπλημμυρικά, αποκατάσταση οδικού δικτύου, επισκευές στα σχολεία και αναβάθμιση του γηπέδου του Αχαρναϊκού, στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβού με την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου την Τετάρτη 30 Μαρτίου συζητήθηκαν οι τελευταίες εκκρεμότητες για την ένταξη έργων και μελετών που αφορούν τον Δήμο Αχαρνών στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων 2016 της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Χρήστος Καραμάνος, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών της Περιφέρειας κ. Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης.

 Το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του την Τρίτη 5 Απριλίου ενέκρινε την αναμόρφωση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων 2016 και αντίστοιχα την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής για την ένταξη έργων και μελετών που αφορούν και τον Δήμο Αχαρνών.

Πιο συγκεκριμένα στα νέα έργα του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων 2016 της Περιφέρειας Αττικής εντάσσονται τα:

1. Επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση Σχολικών κτιρίων και προαύλιων χώρων του Δήμου Αχαρνών, προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ

2.  Συντήρηση και κατασκευή οδών του Δήμου Αχαρνών, προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ
 
3. Μελέτη Αντιπλημμυρικής προστασίας Κέντρου Δήμου Αχαρνών, προϋπολογισμού 36.900 ευρώ
 
4. Μελέτη ολοκληρωμένης παρέμβασης στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αχαρνών (γήπεδο Αχαρναϊκού) με σκοπό την αναβάθμισή του, προϋπολογισμού 230.000 ευρώ.

Ενώ τα ενταγμένα έργα του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων είναι τα εξής:

1. Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή Λυκότρυπας  ανατολικά της οδού Φιλαδελφείας μέχρι ρέματος Αχαρνών προϋπολογισμού 1,825 εκ. ευρώ

2. Συμπλήρωση μελέτης ανάπλασης κέντρου Αχαρνών και εκπόνηση Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) προϋπολογισμού 200.000 ευρώ
 
3. Μελέτη έργων ανάσχεσης στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας προϋπολογισμού 80.000 ευρώ. Το έργο αφορά τις παρεμβάσεις ορεινής υδρονομίας στην Πάρνηθα με σκοπό την ανάσχεση των μεγάλων όγκων νερού από την Πάρνηθα.

Με αφορμή τη συνάντηση του με την Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου και την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την αναμόρφωση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων 2016 ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:

«Η διαρκής και εύρυθμη συνεργασία του Δήμου Αχαρνών με την Περιφέρεια Αττικής αποδίδει καρπούς. Στο πρόσωπο της Περιφερειάρχη Αττικής κυρίας Ρένας Δούρου  ο Δήμος Αχαρνών αναγνωρίζει έναν χρήσιμο και αποτελεσματικό σύμμαχο για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις ετών σε σημαντικά έργα υποδομής. Η ένταξη των έργων και των μελετών στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων 2016 της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί την αφετηρία ενός ακόμη μαραθωνίου εργασίας ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων που θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας«.

Τι έλεγε δελτίο τύπου πριν; (κλικ εδώ)

Για να δούμε η «Η διαρκής και εύρυθμη συνεργασία του Δήμου Αχαρνών με την Περιφέρεια Αττικής αποδίδει καρπούς» τι καρπούς απέδωσε.

Τα έργα σε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα εντάσσονται σε αρχική φάση και για διάφορους λόγους σε επόμενη αναμόρφωση μπορεί να κριθεί ότι δεν είναι απαραίτητα σε αυτή τη χρονική περίοδο και μπορεί να απενταχθούν. Αυτό γίνεται στο δήμο Αχαρνών και το ίδιο γίνεται στην Περιφέρεια Αττικής.

Τα έργα πολλές φορές είναι συνεχιζόμενα. Στο Τεχνικό πρόγραμμα αναγράφεται η συνολική προβλεπόμενη δαπάνη που προκύπτει μετά από  μελέτη και οι δαπάνες για το έργο κατανέμονται ανά έτος.

Μερικές φορές άλλη τιμή προϋπολογίζεται σε ένα έργο και άλλη τιμή δίνεται μετά την προκήρυξη του έργου, για παράδειγμα σε έργο 400.000 € δίνεται έκπτωση 57% με αποτέλεσμα η πραγματική δαπάνη να είναι 172.000 €.

Η Περιφέρεια Αττικής δημοσίευσε την 1η Αναμόρφωση του προγράμματος εκτελεστέων έργων.

1η Τροποποίηση Π.Ε.Ε. 2016

Συνοπτικά:

Συνοπτικά

Στην στο δελτίο τύπου η παρουσία του δημάρχου Γιάννη Κασσαβού και του γενικού γραμματέα του δήμου Θανάση Κατσιγιάννη έφερε απένταξη από το πρόγραμμα τα έργα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού. Φαίνεται ότι κατάλαβαν οι φωτογραφίσεις με υπουργούς δε φέρνουν έργα.

Η συντήρηση χώρων αναψυχής του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας είναι έργο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.

Η Συμπλήρωση μελέτης ανάπλασης Κέντρου Αχαρνών και εκπόνηση ΣΟΑΠ* (αρχιτεκτονικός διαγωνισμός) προϋπολογισμού 200.000 € η οποία  είναι στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου τι έγινε; Εξαφανίστηκε;

Η Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή Λυκότρυπας ανατολικά της οδού Φιλαδελφείας μέχρι ρέματος Αχαρνών προϋπολογισμού 250.000  τι έγινε;

Η Δημιουργία κόμβων σε διασταυρώσεις οδών υπερτοπικής χρήσεως μεγάλης κυκλοφορίας προϋπολογισμού 250.000  τι έγινε;

 

Η διαρκής και εύρυθμη συνεργασία του Δήμου Αχαρνών με την Περιφέρεια Αττικής απέδωσε καρπούς !!!

Τελικά τι γίνεται σε μικρότερους δήμου σε έκταση και πληθυσμό; Τι δίνει η Περιφέρεια Αττικής;

Έργα

Ευτυχώς έχουμε διαρκή και εύρυθμη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής!!

—-

———-

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: