Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Posted by koszig στο 28 Απριλίου 2016

Την 1η Σεπτεμβρίου 2014 ανέλαβε η νέα δημοτική Αρχή με δήμαρχο τον Γιάννη Κασσαβό. Στην ομιλία του είπε:

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Άρθρο 58
Αρμοδιότητες του δημάρχου

1. Ο δήμαρχος προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα, κατευθύνει τις δράσεις του δήμου για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης, διασφαλίζει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.
Ειδικότερα, ο δήμαρχος:
α) Eκπροσωπεί το δήμο στα δικαστήρια και σε κάθε δημόσια αρχή.
β) Eκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, της οικονομικής και της επιτροπής ποιότητας ζωής. H μη εκτέλεση των αποφάσεων αυτών συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος.
γ) Ορίζει τους αντιδημάρχους, συγκαλεί και προεδρεύει της εκτελεστικής επιτροπής και συντονίζει την υλοποίηση των αποφάσεών της.

Άρθρο 59
Αντιδήμαρχοι

5. Η θητεία των αντιδημάρχων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δυόμισι ετών. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. Η ανάκληση αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου.

Φωτογραφίες αντιδημάρχων

Τα πράματα όμως αλλάζουν ραγδαία,(κλικ εδώ). Ο Ορφανίδης φεύγει. Πως;

Ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, ως γνήσιο πολιτικός είχα με την ανάθεση των καθηκόντων των αντιδημάρχων είχε λάβει «εν λευκώ» τις παραιτήσεις των αντιδημάρχων.

Αυτό έχει κάνει και ο Τσίπρας από τους βουλευτές που εκλέχτηκαν με λίστα;

Αναρτήσεις 1

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 28/4/2016. Λίγα λεπτά πριν σχολάσουν οι υπάλληλοι του δήμου έγιναν αναρτήσεις στη Δι@ύγεια.

Μόλις διάβασα την παραίτηση του Μπάμπη Ορφανίδη από τη θέση του αντιδημάρχου και την  ανάρτησή της στο Ελεύθερο Βήμα είπα: Πάω πλατεία!!

Σε τραπεζάκι ήταν καθισμένοι δημοτική παράγοντες και μη. Ώρα  12:15. Μετά τη ενημέρωση για τα γεγονότα έγινε συζήτηση για την παραίτηση του κ. Ορφανίδη. Ενώ συζήτησα για τις παραιτήσεις που είχαν υποβάλει με την ανακοίνωση του ορισμού τους ως αντιδημάρχων πράγμα που μου το είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο δήμαρχος στο  γραφείο του και αναρωτιόμουνα δημόσια αν η παραίτησή του κ. Ορφανίδη ήταν ένα έγγραφο από αυτά, ένα τηλεφώνημα από τον ίδιο τον κ. Ορφανίδη σε «κολλητό» του παρευρισκόμενο είπε ότι το άκουσε από δημοσιεύματα!! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.

 

Αν είναι έτσι, τότε η δημοσίευση της υποβολής παραίτησης με το παλιό «χαρτί» εν λευκώ το 2014 είναι μια πλαστογραφία εγγράφου, εφόσον δεν εκφράζει τη βούληση τη στιγμή της υπογραφής του κ. Ορφανίδη.

Με την κατάληξη αυτή, Παναγιώτη και λοιποί πηγαίνετε να πάρετε πίσω τα χαρτιά που έχετε υπογράψει για παραιτήσεις «εν λευκώ» γιατί δεν ξέρετε τι ξημερώνει αύριο.

Αυτή η μέθοδος να έχει στο χέρι ένας πολιτικός συνεργάτες του είναι μια αθλιότητα που πρέπει να τελειώσει. Σήμερα 

Πριν  την παραίτηση του κ. Ορφανίδη την Μεγάλη Τετάρτη 27/4/2016 ακολούθησε άλλη αθλιότητα.

Αλλαγή αντιμισθίας Αφουξενίδη

Πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 26/4/2016 πρωτοκολλήθηκε η ανωτέρω απόφαση του δημάρχου που φέρει ημερομηνία 25/4/2016, δηλαδή μια ημέρα πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η αντιμισθία αντιδημάρχου από το Θεόφιλο Αφουξενίδη μεταφέρθηκε ως αντιμισθία στον αντιδήμαρχο Ευστάθιο Τοπαλλίδη.

Αυτό είναι μια λογική απάντηση για την απουσία του κ. Αφουξενίδη και της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Μαρίας Χαριτίδη σε εκείνους τους δημοτικούς συμβούλους που αναρωτήθηκαν για την απουσία τους.

Την απουσία της Μαρίας Χαριτίδη στην προεδρία στην προεδρία του δημοτικού συμβουλίου, απόντος του κ. Χίοι και την άρνηση του αντιπροέδρου Μιχάλη Βρεττού,  κάλυψε ο Ευστάθιος Τοπαλλίδης,

Τοπαλίδης

Η ανάρτηση της απόφασης για τη μεταφορά της αντιμισθίας στο διαδίκτυο έγινε στις 28/4/2016 στις 12:33.

Λίγα λεπτά πριν ανακοινώθηκε η αντικατάσταση του κ. Ορφανίδη  από τον Γιώργο Σιδηρόπουλο στη θέση του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

αλλαγή

Αντιδήμαρχος Σιδηρόπουλος

Άντε Γιώργο για 10 μήνες αντιδήμαρχος και χωρίς αντιμισθία!!

Και μερικά ερωτήματα

  1. Αν δεν έχει υποβάλει παραίτηση στις 27/4/2016 ο κ. Ορφανίδης και θεωρηθεί διοικητικά πλαστή η απόφαση παραίτησης του, ο Γιώργος Σιδηρόπουλος θα δεχτεί τον ορισμό του ως αντιδημάρχου;
  2. Αν γίνει δεκτή αυτή η διαδικασία των εκ των προτέρων του διορισμού παραιτήσεων εν λευκώ θα την υπογράψει ο Γιώργος Σιδηρόπουλος.
  3. Όσοι έχουν υπογράψει τέτοιες παραιτήσεις εν λευκώ θα ζητήσουν να τις πάρουν πίσω. Να τις αποσύρουν εννοώ!!
  4. Αν δεν υπάρχει αίτηση παραίτησης είναι νόμιμες οι ενέργειες του δημάρχου; Συμφωνεί ο Γιώργος Σιδηρόπουλος;

 

 

Άσχετο. Η λυδία λίθος είναι η κοινή ονομασία πετρώματος μαύρου χρώματος, το όνομα του οποίου προέρχεται από τη Λυδία της Μικράς Ασίας από όπου την εισήγαγαν αρχικά κατά την αρχαιότητα οι Έλληνες. Είναι είδος βασάλτη, ενός σκληρού πετρώματος που ετυμολογικά προέρχεται από την λέξη βάσανος . Με την χρήση της Λυδίας λίθου μπορεί να εξακριβωθεί η περιεκτικότητας ενός κράματος σε χρυσό.

Εάν συρθεί ένα κομμάτι χρυσού στην επιφάνεια της λυδίας λίθου αφήνει ένα χαρακτηριστικό ίχνος. Όμως εάν συρθεί ένα κομμάτι όχι καθαρού χρυσού αλλά κράματος τότε η απόχρωση του χρώματος του ίχνους που αφήνει πάνω στην επιφάνεια της λυδίας λίθου είναι διαφορετικό. Και ανάλογα με την περιεκτικότητα ενός κράματος σε χρυσό, το ίχνος αυτό έχει διαφορετική απόχρωση. Έτσι η απόχρωση του ίχνους ενός κράματος αν συγκριθεί με τις αποχρώσεις ιχνών κραμάτων με γνωστή περιεκτικότητα, τότε μπορεί να εκτιμηθεί η περιεκτικότητά του σε χρυσό με αρκετά ασφαλή τρόπο.

Μεταφορικά η φράση λυδία λίθος λόγω της χρήσης της για πολλούς αιώνες ως εργαλείου εξακρίβωσης της καθαρότητας κραμάτων χρυσού, χρησιμοποιείται για να δηλώσει την έννοια της δοκιμασίας, του τρόπου ελέγχου, της εξακρίβωσης κτλ

 

Η θέση αντιδημάρχου είναι ως η λυδία λίθος;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: