Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Το δημαρχείο πότε δε θα το δούμε στη θέση του;

Posted by koszig στο 19 Μαΐου 2016

Φτάνει πια

Posted by koszig στο 31 Μαρτίου 2011

Φτάνει πια. Αυτό που έγινε στο δήμο Αχαρνών δε μπορεί να συμβεί πουθενά αλλού. Η παραβατικότητα έφτασε  μέχρι την πόρτα του δημαρχείου.

Χτες τη νύχτα μια ομάδα από 5-6 άτομα, πιθανώς τσιγγάνοι, με φορτηγάκι μάρκας Datsun με κοτσαδόρο άρχισαν να ρυμουλκούν το αεροπλάνο που ήταν τοποθετημένο απέναντι από το δημαρχείο. Φορούσαν στολές σμηνιτών αεροπορίας, προφανώς για να μην κινήσουν υποψίες. Αυτόπτης μάρτυρας τους ρώτησε γιατί μεταφέρουν το αεροπλάνο. Αυτοί απάντησαν ότι κάνουν τη μεταφορά προκειμένου να το μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου της Δεκέλειας να καθαρίσουν την επιφάνειά του και να το βάψουν εκ νέου. Ο Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στη δημοτική αστυνομία που ειδοποιήθηκε και έφτασε αργότερα ότι το ρυμουλκούμενο αεροπλάνο κινήθηκε προς την οδό Κύπρου, αλλά αντί να πάει αριστερά κατευθύνθηκε δεξιά, πιθανόν προς την Αγία Σωτήρα.

Στην πρώτη  φωτογραφία το αεροπλάνο στη θέση του, ενώ στη δεύτερη ο χώρος είναι άδειος!

Οι δημοτικοί αστυνομικοί δε μπόρεσαν να παραβιάσουν το άβατο της περιοχής των τσιγγάνων προκειμένου να αναζητήσουν το αεροπλάνο και κάλεσαν την αστυνομία. Ούτε όμως και η αστυνομία τόλμησε να πάει στην περιοχή.

Ελικόπτερο της αστυνομίας πετάει πάνω από την περιοχή για να βρει ίχνη του αεροπλάνου.

Η δημοτική αστυνομία δίνει και δέχεται πληροφορίες στο τηλέφωνο 2102415450.

Ο δήμαρχος καλεί τους δημότες να αντισταθούν στα φαινόμενα αυτά και να συγκεντρωθούν οι δημότες στις 10:00 μπροστά στο Δημαρχείο. Να μη λείψει κανείς

Ως εδώ και μη  παρέκει

Πρωταπριλιά σήμερα. Και του χρόνου. Ψέματα λέω μια φορά το χρόνο. Μερικοί επώνυμοι κάθε μέρα.

 

 

Αυτά έγραφα την πρωταπριλιά του 2011.

Τον Ιούλιο του έτους 2012 έγινε μια άλλη ανάρτηση, (κλικ εδώ), (κλικ εδώ).  Η τότε δημοτική Αρχή δε μπορούσε να συντηρήσει τα συντριβάνια  και τα μπάζωσε. Ο χώρος γέμισε πρασινάδα.

 

Το έτος 2016 η κατάσταση άλλαξε.

14/5/2016

17/5/2016

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016. Ώρα 12:41

Για τη μεταφορά του αεροπλάνου ποιος έδωσε την άδεια;

Υπάρχει σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μάρτιος 2011

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μάρτιος 2011. Πλαστή εικόνα

19 Μαΐου 2016. Πραγματική εικόνα!!

Η ξεφτίλα στο δήμο Αχαρνών

Πρόταση. Αφιέρωμα στον αναμορφωτή του χώρου.

Να κάνουμε ότι πρέπει για να μην τον ματιάσουμε

 

 

 

2 Σχόλια to “Το δημαρχείο πότε δε θα το δούμε στη θέση του;”

  1. panagiota said

    Καλά τόσα χρόνια που το αεροπλάνο είναι χάλια και ίσως και επικίνδυνο για τα παιδιά μας που παίζουν γύρω του η πάνω του όπως η φωτογραφία που έχετε δεν ενδιαφέρθηκε κανείς και τώρα που ασχολήθηκε κάποιος τον βρίζουμε. Η εμμονή δεν είναι καλό πράγμα.

    • koszig said

      Στο παρελθόν είχαν γίνει αναρτήσεις για το αεροπλάνο, τον περιβάλλοντα χώρο, την επικινδυνότητα του αεροπλάνου για τα παιδιά. Πέρα από τα σχόλια είχαν γίνει συζητήσεις με την προηγούμενη δημοτική Αρχή και ειδικά με τον
      Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο και τον Ταξίαρχο ε.α. Μηχανικό της Πoλεμικής Αεροπορίας, δημότης μας κ. Δημήτριο Δίελα για τον καθαρισμό του αεροπλάνου και την τοποθέτησή του σε βάθρο αρκετά υψηλό, ώστε να μην είναι επικίνδυνο για τα παιδιά και εύκολα προσβάσιμο σε ανεγκέφαλους νέους που το ρυπαίνουν. Αυτές οι ενέργειες έγιναν προς το τέλος της προηγούμενης δημοτικής Αρχής και τις πρώτες ημέρες της νέας.
      Κατόπιν κανένας δεν ασχολήθηκε με το θέμα, παρότι κατά καιρούς παρουσίαζα τις φωτογραφίες με την αθλιότητα της κατάστασης.
      Αυτά ήταν ψιλά γράμματα για το δήμαρχο και τους περί αυτόν. Κοίταγαν να αναμορφώσουν την Κεντρική Πλατεία και δεν έβλεπαν την αθλιότητα απέναντι από τα γραφεία τους.
      Η Πολεμική Αεροπορία θέλησε να ξεπλύνει τη ντροπή και να αποσύρει το έκθεμα και να το μεταφέρει στην Ελευσίνα. Ίσως αργότερα θα κοσμεί κάποιο άλλο δήμο, ποιο αξιόπιστο από το δήμο Αχαρνών.
      Αν αύριο κάποιοι ανεγκέφαλοι ρυπαίνουν το Ηρώων η δημοτική Αρχή θα πρέπει να λάβει μέτρα προστασίας και όχι να το μεταφέρει σε αποθήκη.
      Το αεροπλάνο ήταν ένα έκθεμα που σχετίζεται με την ιστορία του τόπου μας. Όμως όπως αποδείχτηκε οι δημοτικοί άρχοντες φαίνεται να είναι ΑΝΙΣΤΌΡΗΤΟΙ.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.