Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016. Μια συνηθισμένη μέρα

Posted by koszig στο 7 Ιουνίου 2016

Μια ελαφριά συννεφιά στον ουρανό με μικρή πιθανότητα βροχής. μια συνηθισμένη  καλοκαιρινή ημέρα.

Οι πρώτες κινήσεις το άνοιγμα του υπολογιστή για τα νέα της ημέρας. Αν και ο δήμος είναι νεκρός από ειδήσεις, αφού δε συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο και κυρίως η οικονομική επιτροπή. Μια ματιά στη Δι@ύγεια μήπως γράφει τίποτα, πέρα από τις οικοδομικές άδειες.

Ανάρτηση

Στις 6:23 και κάτι το απόγευμα της Δευτέρας ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός τροποποίησε μια απόφασή του.

ΨΓ72ΩΨ8-ΥΣ9 Τροποποίηση Απόφασης Αντιδημάρχου

 

Pages from ΨΓ72ΩΨ8-ΥΣ9 Τροποποίηση Απόφασης Αντιδημάρχου_Page_1

Σύμφωνα με το νόμο 3852/2010

Άρθρο 59
Αντιδήμαρχοι

5. Η θητεία των αντιδημάρχων δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δυόμισι ετών. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου.Η ανάκληση αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου.

Αυτή τη διάταξη τήρησε ο δήμαρχος και δεν έκανε την αθλιότητα της «παραίτησης» του αντιδημάρχου Χαράλαμπου Ορφανίδη, (κλικ εδώ), (κλικ εδώ).

Ας δούμε τους λόγους που επικαλείται ο δήμαρχος

Pages from ΨΓ72ΩΨ8-ΥΣ9 Τροποποίηση Απόφασης Αντιδημάρχου_Page_2a

 

 

α) Η συνεργασία του με τον Δήμαρχο καθίσταται προβληματική με ενδεικτική εκδήλωση την από μέρους του Αντιδημάρχου αποστολή εξωδίκου προσκλήσεως προς τον Δήμαρχο.

Τι ήταν η εξώδικη πρόσκληση.

Εξώδικο 1

Εξώδικο 2

Εξώδικο 3

Όπως όλοι οι αντιδήμαρχοι που ορίστηκαν το έτος 2014 υπόγραψαν δακτυλογραφημένη παραίτηση από τη θέση του αντιδημάρχου πριν λήξει η θητεία τους.

Μετά την αθλιότητα που έγινε με την «παραίτηση» του Χαράλαμπου Ορφανίδη από ότι είχε ακουστεί ο κ. Χίος ζήτησε το έγγραφο που είχε υπογράψει για την εν λευκώ παραίτησή του, γνωρίζοντας πλέον τη συμπεριφορά του δημάρχου. Αυτό έγινε με εξώδικο γιατί αρνήθηκε ο δήμαρχος να επιστρέψει το έγγραφο.

Αυτή ήταν η προβληματική συνεργασία του δημάρχου με τον κ. Χίο;

β) Δημόσιες τοποθετήσεις του εν λόγω Αντιδημάρχου, μη έχουσες σχέση με την ελευθερία έκφρασης γνώμης και ψήφου δημοτικών συμβούλων, όπως προβλέπεται από τον ισχύοντα Δημοτικό Κώδικα, βλάπτουν την εικόνα της Δημοτικής Αρχής αδικαιολογήτως και αντιστρατεύονται καίρια σημεία του δημοτικού προγράμματος, βάσει του οποίου υποχρεούται να ενεργεί η Δημοτική Αρχή.

Άρθρο 68
Υποχρεώσεις των δημοτικών συμβούλων
1. Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν υποχρέωση να μετέχουν σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών του, στις οποίες έχουν εκλεγεί, καθώς και να εκτελούν με επιμέλεια τα καθήκοντά τους και κάθε εργασία που τους αναθέτει νόμιμα το συμβούλιο.
2. Ο δημοτικός σύμβουλος εκφράζει τη γνώμη του και ψηφίζει κατά συνείδηση, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών.

Δημόσιες τοποθετήσεις του εν λόγω Αντιδημάρχου, μη έχουσες σχέση με την ελευθερία έκφρασης γνώμης και ψήφου δημοτικών συμβούλων.προβλέπεται από τον ισχύοντα Δημοτικό Κώδικα !!

Αναρωτιέμαι αν ο συντάκτης αυτής της πρότασης  έχει τελειώσει το γυμνάσιο.   Μπερδεύει την ελεύθερη έκφραση γνώμης με την ψήφο των δημοτικών συμβούλων με τον ισχύοντα κώδικα!!

Παρά τον ισχύοντα δημοτικό κώδικα οι τοποθετήσεις του κ. Χίου βλάπτουν αδικαιολογήτως την εικόνα της δημοτικής Αρχής!!!

Αντιστρατεύονται καίρια σημεία του δημοτικού προγράμματος, βάσει του οποίου υποχρεούται να ενεργεί η Δημοτική Αρχή.

Επειδή δεν μπορώ να καταλάβω το βάθος της σκέψης του δημάρχου, θα προσπαθήσω να τα κάνω πιο λιανά σε επόμενη ανάρτηση

Επειδή δε μπορώ να αποκρυπτογραφήσω τα μηνύματα (καθ’ ότι άνθρωπος αγράμματος, ξύλο απελέκητο όπως λέει ο λαός) θα πάω σε πιο κατανοητά πράγματα.

Ο δήμαρχος

 

Η φωτογραφία από την ορκωμοσία της νέας δημοτικής Αρχής.

Την περίοδο που ήταν δήμαρχος ο Τάσος Μουστακάτος  ο Γιάννης Κασσαβός ήταν διευθυντικό στέλεχος στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Αχαρνών. Εκείνη την εποχή διορίστηκε ο αδελφός του Γεώργιος Κασσαβός ως υπάλληλος Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης με πτυχίο Γυμνασίου.

Την περίοδο 2000 προσκόμισε απολυτήριο Λυκείου και έκανε μετάταξη στην κατηγορία ΔΕ. Μέχρι σήμερα υπηρετεί ως υπάλληλος στο δήμο Αχαρνών.

Ο Γιάννης Κασσαβός υπήρξε δημοτικός σύμβουλος από το έτος 1994 μέχρι το έτος 2014. Το έτος 2014 εξελέγη δήμαρχος Αχαρνών.

Στις 31/10/2014 ψηφίστηκε ο νόμος 4305. Στο άρθρο 28 του ν. 4305/2014, «Έλεγχος γνησιότητας δικαιολογητικών» γίνεται αναφορά για τον έλεγχο γνησιότητας των δικαιολογητικών διορισμού ή μετάταξης υπαλλήλων. «Ειδικά με τη διαπίστωση ότι ανευρίσκεται στο προσωπικό μητρώο του υπαλλήλου πλαστό, νοθευμένο ή παραποιημένο έγγραφο στοιχειοθετείται πειθαρχικό παράπτωμα διαρκούς χαρακτήρα, διατηρούμενης της παράνομης καταστάσεως η οποία δημιουργήθηκε με την κατάθεση του εγγράφου.»

Με βάση αυτή τη διάταξη οι διοικητικές υπηρεσίες του δήμου ζήτησαν έλεγχο όλων των πιστοποιητικών που χρησιμοποιήθηκαν από υπαλλήλους του δήμου.

Με αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στις 2/10/2014, 21/11/2014, 4/3/2015, 4/3/2015 και 5/3/2015 ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός κοινοποίησε τις απολύσεις σε υπαλλήλους το δήμο Αχαρνών.

Στις 22/1/2015 κοινοποίησε σε υπάλληλο του δήμου Αχαρνών την ακύρωση μετάταξής του από τη θέση ΔΕ29 οδηγών στον κλάδο ΥΕ16 εργατών Καθαριότητας.

Για τον Γεώργιο Κασσαβό, αδελφό του Γιάννη Κασσαβού, ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός δεν κίνησε παρόμοιες διαδικασίες  με τους ανωτέρω απολυθέντες.

Το Μάρτιο του έτους 2016, νεώτερο έγγραφο επιβεβαίωσε την πλαστογραφία του απολυτηρίου Λυκείου του Γεωργίου Κασσαβού.

Άρθρο 196 Πλαστογραφία

  1. Όποιος καταρτίζει πλαστό ή νοθεύει έγγραφο με σκοπό να παραπλανήσει με τη χρήση του άλλον σχετικά με γεγονός που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες τιμωρείται με φυλάκιση ως πέντε έτη και χρηματική ποινή.
  2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος για τον παραπάνω σκοπό εν γνώσει χρησιμοποιεί πλαστό ή νοθευμένο έγγραφο.
  3. Αν ο υπαίτιος αυτών των πράξεων (παράγραφοι 1-2) α)σκόπευε να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτον ή σκόπευε να βλάψει άλλον, και το συνολικό όφελος ή η συνολική ζημία είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ή β) ενεργεί κατ’ επάγγελμα, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή.
  4. Αν οι πράξεις των παραγράφων 1 και 2 του παρόντος στρέφονται άμεσα κατά του ελληνικού Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ή των Οργανισμών Τοπικής αυτοδιοίκησης και το αντικείμενό τους είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας επιβάλλεται κάθειρξη ως δεκαπέντε έτη και χρηματική ποινή.

Σύμφωνα με το άρθρο 61 του νόμου 3852/2010

Άρθρο 61
Υποχρεώσεις δημάρχου, αντιδημάρχου και μελών επιτροπών
1. Ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής κατά την άσκηση των καθηκόντων τους θα πρέπει:
α) να εκπληρώνουν ευσυνείδητα τις υποχρεώσεις τους και να ασκούν τα καθήκοντά τους με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος,
β) να σέβονται και να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των πολιτών και να μεριμνούν για την καθολική εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους προς το δήμο χωρίς διακρίσεις σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου ή του κοινού συμφέροντος,
γ) να δηλώνουν κάθε προσωπικό συμφέρον (ιδιοκτησιακό ή οικογενειακό) που έχουν σε σχέση με θέματα του δήμου.

Προκειμένου να κινηθούν νόμιμες πειθαρχικές διαδικασίες για διοικητικά θέματα ο έχων εκ του νόμου δικαίωμα ελέγχου των διοικητικών παραβάσεων είναι ο δήμαρχος. Επειδή ο δήμαρχος αν δεν κινήσει τις διαδικασίες, λόγω δόλου, διαπράττει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος αυτό δε θα πρέπει να να το γνωρίζουν άλλοι.

Τώρα καταλαβαίνεται γιατί ο Αναστάσιος Χίος δεν έπρεπε να παραμείνει ως Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού στη θέση του.

Σε άλλο δήμο και ο οδηγός του δημάρχου ελέγχεται πειθαρχικά για πλαστά έγγραφα, όχι με τόσο μεγάλη βαρύτητα!!

 

Βλέποντας την ανωτέρω οικογενειακή φωτογραφία του δημάρχου Γιάννη Κασσαβού κατά την ορκωμοσία στο μυαλό μου έρχεται μια λαϊκή ρήση:

 

Γελάει καλά όποιος γελάει τελευταίος!!

 

Και είμαστε ακόμα στην αρχή.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: