Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Διοίκηση Κασσαβού – Πρότυπο νομιμότητας διοικητικών αποφάσεων

Posted by koszig στο 8 Ιουνίου 2016

Όταν μια νέα δημοτική αρχή αναλαμβάνει τη διοίκηση του δήμου είναι σύνηθες και λογικό να στελεχώνει το γραφείο του δημάρχου με υπαλλήλους της απόλυτης εμπιστοσύνης του. Αν στο δήμο υπάρχουν οι υπάλληλοι «εμπιστοσύνης» τους μετακινεί στο γραφείο του αλλιώς μετακινεί κάποιους από τα νομικά πρόσωπα του δήμου.

Στις αρχές της θητείας του ο δήμαρχος μετέταξε από τη ΔΗ.Φ.Α στο δήμο Αχαρνών έξη υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων δύο εργάτες καθαριότητας. Ο Δήμος Αχαρνών δεν είχε εργάτες καθαριότητας; Κανένας από τους εργάτες καθαριότητας δεν ήταν της εμπιστοσύνης του δημάρχου ή έγιναν τα πρώτα ρουσφέτια;

Μετατάξεις από ΔΗΦΑ σε δήμο Αχαρνών

Ανάμεσα σε αυτές τις μετατάξεις και η μετάταξη:

Μετάταξη Μπόθου

Ο δήμαρχος στέρησε τη Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών από μια Κοινωνική λειτουργό προκειμένου να έχει στο γραφείο του μια έμπιστη γραμματέα.

 

Μπόθου 2014

Η απόφαση αυτή που έχει και οικονομικές επιπτώσεις της τάξη των 250 το μήνα.

Στην απόφαση αναφέρεται και ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του δήμου Αχαρνών.

ΜΕΡΟΣ 4:

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΑΡΘΡΟ 30:

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Οι κλάδοι των προϊσταμένων υπηρεσιών έγιναν σύμφωνα με την κωδικοποίηση προσοντολογίου (Π.Δ. 37.α/ 1987, 22/1990, Π.Δ. 50/2001 Φ.Ε.Κ. 39Α΄ όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το Π.Δ. 347/2003 Φ.Ε.Κ. 315Α΄, το Π.Δ. 44/2005 Φ.Ε.Κ. 63Α΄, Π.Δ. 116/2006 Φ.Ε.Κ. 115Α΄, και το Π.Δ. 146/07 ΦΕΚ 185 Α/3−8−2007). Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων, Τμημάτων και Αυτοτελών Γραφείων, της οργανωτικής δομής του Δήμου, τοποθετούνται, σύμφωνα με τις εκάστοτε διατάξεις, υπάλληλοι με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν. 3839/2010 και Ν.3584/2007 και του ΠΔ 19/2011), οι οποίοι πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις του Π.Δ. 19/2011, των παρακάτω κλάδων:

• Τµήµα Εποπτείας Νομικών Προσώπων

Μία θέση Προϊσταμένου Τμήματος από τους κλάδους: ΠΕ Διοικητικού ή ΠΕ Οικονομικού ή ΠΕ Μηχανικών ή ΤΕ Διοίκηση Μονάδων ΟΤΑ ή ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού ή ΤΕ Μηχανικών, ΔΕ Διοικητικού.

Είναι φανερό ότι σε θέση προϊσταμένου δεν προβλέπεται ο κλάδος ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών που ανήκει η Μπόθου Ευφρωσύνη.

Επομένως η απόφαση του δημάρχου δεν είναι νόμιμη. Νόμιμη δεν είναι επίσης η απόφαση γιατί δεν αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια.

Μετά την απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Υπαλλήλων ΟΤΑ Ανατολικής Αττικής, που έκρινε υπαλλήλους του δήμου Αχαρνών για θέσεις προϊσταμένων Τμημάτων, ο δήμαρχος τοποθέτησε προϊσταμένους Τμημάτων.

67ΒΟΩΨ8-ΦΜΡ Τοποθέτηση Προϊσταµένων Τµηµάτων στις ∆ιευθύνσεις του ∆ήµου, 

Προϊστάμενος Πανάγου

Στο Τμήμα Εποπτείας Νομικών Προσώπων τοποθετήθηκε ο Χρήστος Πανάγου στις 21/1/2016. Εντελώς ξαφνικά στις 5/2/2016 ο κ. Πανάγου υπέβαλε την παραίτησή του και τοποθετήθηκε σε άλλη υπηρεσία (μάλλον στο Νεκροταφείο)

Μετά από αυτό ο δήμαρχος όρισε:

Μπόθου 2016

Στην απόφαση αυτή ο δήμαρχος επικαλείται τον  ΟΕΥ και διορίζει την Ευφροσύνη Μπόθου παράνομα σε θέση Προϊσταμένης στο Τμήμα Εποπτείας Νομικών Προσώπων.

Ενώ στην απόφαση ορισμού προϊσταμένων υπάρχουν αναρτήσεις στη Δι@ύγεια (π.χ. Α.Δ.Α.:67ΒΟΩΨ8-ΦΜΡ) στις δύο αποφάσεις διορισμού της Ευφροσύνης Μπόθου δεν υπάρχει δημοσίευση στη Δι@ύγεια. Οι αποφάσεις αυτές δεν είναι νόμιμες!!

Σύμφωνα με το νόμο 4275/2014:

Άρθρο 1
Τα άρθρα 84, 85 και 86 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ., που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3528/2007 (Α΄ 26), αντικαθίστανται ως εξής:
«Άρθρο 84
Προϊστάμενοι οργανικών μονάδων – Προϋποθέσεις επιλογής – Κωλύματα υποψηφιότητας, συμμετοχής και τοποθέτησης

9. Αν κενωθεί θέση προϊσταμένου πριν από τη λήξη της θητείας του υπηρετούντος ή συσταθεί νέα, η θέση προκηρύσσεται το αργότερο εντός τριών (3) μηνών από την κένωσή της ή από τη σύστασή της και επιλέγεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, προϊστάμενος για πλήρη θητεία, σε περίπτωση σύστασης θέσης και για το υπόλοιπο της θητείας, σε περίπτωση κένωσης θέσης, με την προϋπόθεση ότι ο χρόνος που υπολείπεται μέχρι τη λήξη της θητείας είναι ίσος ή μεγαλύτερος του ενός (1) έτους.

Το έτος 2014 ο δήμαρχος στενοχώρησε τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Πολυμενέα, γιατί κάποιο επιμίσθιο που δινόταν σε υπάλληλο της εποπτείας του ως Ανταποκριτή ΟΓΑ ο δήμαρχος το αφαίρεσε και αποφάσισε  να δίνεται στην κα. Μπόθου. Φαίνεται ότι υπήρξε κάποιος γκαντέμης, γιατί το επίδομα αυτό δεν δίδεται σήμερα και το διεκδικούν οι εργαζόμενοι.

Η Ευφροσύνη Μπόθου είναι κουμπάρα του δημάρχου και τράβηξε στην πλάτη της ένα μεγάλο μέρος της προεκλογικής εκστρατεία του δημάρχου.

 Οι ενέργειες του δημάρχου θα κριθούν από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αν είναι παράνομες, εφόσον προσφύγει κάποιος Ενεργός Πολίτης.

 

Ο καιρός γαρ εγγύς

Το story έχει συνέχεια!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: