Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Η επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στις Αχαρνές

Posted by koszig στο 17 Ιουνίου 2016

Αφετηρία συνεργασίας του Δήμου Αχαρνών με την Κινεζική πρεσβεία

 

Επίσημη επίσκεψη στον Δήμο Αχαρνών, πραγματοποίησε ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ.  Ζοού Ξιαόλι, ύστερα από πρόσκληση του Δμάρχου Αχαρνών κ. Γιάννη ασσαβού.

Ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Νινγκ Γι και τον B’ Γραμματέα της πρεσβείας κ. Λιάο Γουένταν κατέφθασε στο Δημαρχείο Αχαρνών το πρωί της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2016, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών.

Ακολούθησε σύντομη συνάντηση γνωριμίας του Δημάρχου Αχαρνών και του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στο γραφείο Δημάρχου, ενώ στη συνέχεια ο κ. Ζοού Ξιαόλι είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τους Αντιδημάρχους του Δήμου Αχαρνών στη συνεδρίαση  που ακολούθησε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός καλωσόρισε στην πόλη των Αχαρνών τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Ζοού Ξιαόλι και στη συνέχεια έκανε μια σύντομη αναφορά στη μακρά ιστορία των Αχαρνών. Φτάνοντας στο σήμερα, ο κ. Κασσαβός ανέφερε ότι ο Δήμος Αχαρνών είναι σε πληθυσμό  4ος  στην Αττική και 12ος  σε όλη την Ελλάδα, ενώ με βάση την έκταση του κατατάσσεται 4ος σε όλη την Ελλάδα, ο Δήμαρχος Αχαρνών επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «η σημαντική πολιτιστική κληρονομιά, η εξαιρετική γεωγραφική θέση, ο περιβαλλοντικός πλούτος και ο εξαίρετος πληθυσμός της πόλης, φανερώνουντη δυναμική και τις δυνατότητες του Δήμου Αχαρνών«

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κασσαβός μετέφερε τις ευχές του Αχαρναϊκού Λαού προς το πρόσωπό του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και δήλωσε τον αμέριστο σεβασμό του προς τον Κινέζικο Λαό, την Ιστορία του και τα επιτεύγματά του.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ.  Ζοού Ξιαόλι, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό για την πρόσκληση, καθώς και για την εξαιρετική υποδοχή και φιλοξενία. Ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας εξήρε τον Δήμο Αχαρνών για το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος Δήμος της «Αμφυκτιονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων», που ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του ύστερα από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας πάνω από 100 δήμων στην Ελλάδα που διαθέτουν Αρχαία Μνημεία.

Ο κ. Ζοού Ξιαόλι αναφέρθηκε στις διμερής, εμπορικές και οικονομικές σχέσης Ελλάδας και Κίνας, οι οποίες έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα, καθώς και στο γεγονός ότι το 2016 θα είναι μια χρονιά συνεργασίας και σε πολιτιστικό επίπεδο μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας.

Όσο αφορά στην πολιτιστική συνεργασία ο κ. Ζοού Ξιαόλι προχώρησε σε λεπτομέρειες  αναφέροντας για τη συμφωνία που θα προβλέπει τη δημιουργία ενός Forum αρχαίων πόλεων στην Ελλάδα και την Κίνα, το οποίο κάθε χρόνο θα συνεδριάζει εναλλάξ στις δυο χώρες με τη συμμετοχή δήμων και από τις δύο χώρες.

Ενημερωμένος από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό  για τη δυναμική του Δήμου Αχαρνών, ανάφερε ότι θα υποστηρίξει ώστε η 3η συνεδρίαση του Forum το 2019 να πραγματοποιηθεί στον Δήμο Αχαρνών (η πρώτη συνεδρίαση θα γίνει στον Μαραθώνα και η δεύτερη στην Κίνα).

Ενδεικτικό του πολύ καλού κλίματος της συνάντησης είναι και το γεγονός ότι ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Ζοού Ξιαόλι απεύθυνε πρόσκληση στην οικία του προς τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό και τη σύζυγό του, την οποία ο Δήμαρχος αποδέχθηκε με χαρά.

Ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Ζοού Ξιαόλι συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβό επισκέφθηκε την Αρχαιολογική Συλλογή των Αχαρνών, όπου θαύμασε τα ευρήματα της συλλογής, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Θολωτό Τάφο Αχαρνών.

Η ενημέρωση του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για την πολιτιστική κληρονομιά των Αχαρνών συμπεριέλαβε και την επίσκεψη του στο Ιστορικό Και Λαογραφικό Μουσείο Αχαρνών όπου θαύμασε τα ευρήματα και κειμήλια της σύγχρονης ιστορίας των Αχαρνών.

Καλές οι δημόσιες σχέσεις, που μπορεί να είναι και ωφέλιμες για το δήμο Αχαρνών, αλλά η επίσκεψη στην Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών δεν  έκανε το δήμαρχο να αναρωτιέται τι υπομονή πρέπει να έχουν  οι ιδιοκτήτες του κτιρίου, που δεν εφάρμοσαν την απόφαση του δικαστηρίου, (κλικ εδώ), και στο κτίριο να λειτουργεί σήμερα σουπερμάρκετ;

Ο δήμος Αχαρνών, δηλ. ο δήμαρχος  ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, έχει καταβάλει μισθώματα μόνο για το έτος 2014. Για τα έτη 2015 και 2016 δεν έχουν καταβληθεί, έστω και τα   » κουρεμένα » ενοίκια.

Για το έτος 2015 και 2016 οι ιδιοκτήτες καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους στη ΔΟΥ για τα μη εισπραχθέντα ενοίκια και τον ΕΝΦΙΑ.

Τα σχόλια δικά σας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: