Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

2ο Πολιτιστικό Διήμερο Τέχνης από την ομάδα «Εικαστική Ρήξη»

Posted by koszig στο 3 Ιουλίου 2016

Στην αίθουσα εκθέσεων, στο Δημαρχείο Αχαρνών έγινε αυτό το Σαββατοκύριακο μια σημαντική έκθεση ζωγραφικής, που πέρασε απαρατήρητη και από τον τοπικό τύπο και την προβολή από το δικτυακό τόπο του Δήμου Αχαρνών. Ίσως φόβισε ο τίτλος «Εικαστική Ρήξη».

Η έκθεση  οργανώθηκε από την ομάδα που αποτελούσαν οι κυρίες Αλεξανδρή Μαριάνα, Δέλα Καζή, Ευσταθίου Μαρία, Μηλιώνη Μαρία, Ρέκκα Βέρα και συνεργαζόμενες ζωγράφοι με αυτές.

Εικαστικές παρεμβάσεις της ομάδος έχουν γίνει σε δημοτικά σχολεία του δήμου Αχαρνών, το 22 δημοτικό, το  5ο δημοτικό, το 16ο δημοτικό και το δημοτικό του Ολυμπιακού Χωριού.

Μια περιήγηση στα έργα που εκτίθενται

    

    

    

    

    

    

    

    

    A

    

    

    

    

    

     

    

    

    

    

    

Ήταν μια έκθεση που την είδαν λίγοι λόγω καλοκαιρινών διακοπών. Ήταν μια έκθεση που οι ζωγράφοι για τα έργα αυτά εκτός από τον κόπο δαπάνησαν και χρήματα. Αυτά όμως γρήγορα θα τελειώσουν. Τότε τελειώνει και η δημιουργία;

Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Δεν υπάρχει καμία προσπάθεια από την Πολιτεία, το δήμο και τους ιδιώτες να συντηρήσουν τη τέχνη και λίγο τους καλλιτέχνες.

Στους απολογισμούς των Σχολικών Επιτροπών υπάρχουν «περισσεύματα» στα χρήματα που επιδοτούνται από το κράτος για τη συντήρηση των σχολικών συγκροτημάτων. Κανένας δε σκέφτηκε ένα μέρος αυτών των περισσευμάτων να επιλέξει μερικούς πίνακες από τις εκθέσεις, μερικές φωτογραφίες από τις εκθέσεις και να δημιουργήσει κινούμενες εκθέσεις για τα πάνω από 100 σχολεία του δήμου Αχαρνών και τελικά να τις εκθέτει μόνιμα στα σχολεία. Η τέχνη να γίνει βίωμα στους μαθητές όλων των βαθμίδων.

Ο δήμος Αχαρνών ποτέ δεν έχει αγοράσει έργα καλλιτεχνών προκειμένου να κοσμούν τα γραφεία του δήμου. Θα μπορούσε  να πει κανείς ότι σήμερα δεν υπάρχουν «περισσεύματα» στο δήμο Αχαρνών. Όμως με την αμοιβή των 20.000 € το χρόνο για μια ειδική συνεργάτη του δημάρχου, που δεν την έχει γνωρίσει κανείς, θα μπορούσαν  να αγοραστούν έργα τέχνης να κοσμούν τα γραφεία στο δήμο Αχαρνών.

Πολλά μπορούν να γίνουν για την Τέχνη. Από ποιους;

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: