Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Τα αυτοκίνητα του δημάρχου

Posted by koszig στο 4 Ιουλίου 2016

Σε προηγούμενες αναρτήσεις έγινε αναφορά για το θεσμικό πλαίσιο των αυτοκινήτων που μπορεί να χρησιμοποιεί ένας δήμαρχος στα πλαίσια των καθηκόντων του, (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ).

Στην προηγούμενη ανάρτηση έγινε αναφορά για το χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων του δήμου, κυρίως για μετακίνηση προσώπων. Έγινε αναφορά για το αυτοκίνητο που διατίθεται, όχι για αποκλειστική χρήση, στο δήμαρχο και για τα άλλα υπηρεσιακά αυτοκίνητα που οδηγούνται από εντεταλμένα άτομα για υπηρεσιακές ανάγκες.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα των προθέσεων του νομοθέτη είναι η ασφάλεια των επιβαινόντων και η ασφάλεια των αυτοκινήτων από βανδαλισμούς και κλοπές. Η ασφάλεια των αυτοκινήτων για τις περιπτώσεις αυτές εξασφαλίζεται με του χώρους ασφαλούς φύλαξης των αυτοκινήτων.

Ένα άλλο στοιχείο είναι η κατανάλωση καυσίμων, που είναι καθορισμένη για κάθε αυτοκίνητο ανάλογα με τη χρήση του.

Ο δήμαρχος χρησιμοποιεί ένα Επιβατικό τζιπ (SUZUKI VITARA) με οδηγό υπάλληλο του δήμου. Το αυτοκίνητο αυτό σταθμεύει τα βράδια, είτε στο υπόγειο γκαράζ του δήμου, είτα σε άλλη θέση πλησίον της κατοικίας το οδηγού.

Αυτή η στάθμευση φέρεται «λογική» γιατί αν ο οδηγός του αυτοκινήτου το σταθμεύσει στον υπόγειο χώρο του δημαρχείου θα πρέπει να χρησιμοποιήσει άλλο μεταφορικό μέσο να μεταβεί στο σπίτι του. Αυτό μπορεί να φαίνεται λογικό, αλλά δεν είναι νόμιμο.

Ο δήμαρχος δε μπορεί να χρησιμοποιεί άλλα αυτοκίνητα  για τις προσωπικές του μετακινήσεις, ειδικά τις μη εργάσιμες ώρες και τις αργίες.

Με κανένα τρόπο δε μπορεί αυτοκίνητο ή αυτοκίνητα να σταθμεύουν σε χώρους εκτός του δημαρχείου ή άλλων ασφαλών για τα αυτοκίνητα χώρων. Είναι όμως έτσι;

Στις 22/5/2015 εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά από ένα μεγάλο διάστημα στο γκαράζ  του δήμου Αχαρνών το AUDI. Όλο τον άλλο χρόνο ήταν κάπου αλλού παρκαρισμένο!!

22-6-2015

Επόμενη εμφάνιση 21/10/2015 στο γκαράζ του δήμου Αχαρνών. Το AUDI ήταν εκεί. Μεσημέρι. Το επίσημο αυτοκίνητο του δημάρχου λείπει.

21-10-2015

 

Επόμενη εμφάνιση 30/11/2015. Ημέρα Δευτέρα.

30-11-2015

Εκείνη την ώρα έπρεπε ο δήμαρχος να είναι στην αίθουσα εκδηλώσεων. όμως δεν ήταν, όπως προκύπτει από αντικειμενικά στοιχεία

top

Στο γκαράζ του δήμου δεν υπήρχε ούτε το AUDI, ούτε το αυτοκίνητο του δημάρχου.

Στις 29/12/2015 στο γκαράζ υπήρχε ένα αυτοκίνητο, ίσως του δημάρχου, και ένα λευκό KIA χωρίς πινακίδες.

29-12-2015

Στη δοξολογία της 1ης Ιανουαρίου 2016 απουσίαζε ο δήμαρχος, όπως και το AUDI από το συνηθισμένο χώρο στάθμευσης σε περιοχή του δήμου Αχαρνών.

Ο δήμαρχος απουσίαζε στα Γιάννενα. Με ποιο αυτοκίνητο έγινε η μετακίνηση;

 

Αυτά προς το παρόν. Έπεται συνέχεια.

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: