Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Απάντηση σε εξώδικη δήλωση, διαμαρτυρία και πρόσκληση -2

Posted by koszig στο 11 Ιουλίου 2016

Σε προηγούμενη ανάρτηση έγινε αναφορά  για το Εξώδικο, (κλικ εδώ).

Συνεχίζεται ο σχολιασμός του κειμένου της Εξώδικης Δήλωσης …

Στη σελίδα 2 της Εξώδικης Δήλωσης … αναφέρεται:

Με αυτά τα δεδομένα, ορισμένα μόνο από τα συκοφαντικά και δυσφημιστικά δημοσιεύματα και αναρτήσεις σας, που με αφορούν, επιδέχεται, έστω και εν μέρει, επανόρθωση κατά την έννοια του άρθρου μόνου, παρ. 5 του ν. 1178/1981, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 37, παρ. 2 του ν. 4956/2015.
Για παράδειγμα, η τονισμένη φράση «Ασχετο!!! Ο λαός αγαπάει τον κλέφτη αγαπάει και το νοικοκύρη» στην ανάρτηση (post) της 28ης Ιανουαρίου 2016, κάτω ακριβώς από τη φωτογραφία μου με μαθήτριες του 1 ου Γυμνασίου Αχαρνών που επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της πόλης μας, συνιστά εξύβριση, η προθετικότητα και αποβλεπτικότητα της οποίας δεν αναιρείται – αντιθέτως επιρρώνεται – από την στοχευμένη στο πρόσωπό μου «αξιοποίηση» του γνωμικού_.

Ποια είναι τα πραγματικά γεγονότα.

Στις 25/1/2016 λίγο πριν τις 11:00 η Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών είχε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοτικούς συμβούλους μέλη της Οικονομικής Επιτροπής για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την ίδια ημέρα. Λίγα λεπτά πριν τις 11:00 ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου  η πρόσκληση για έκτακτη συνεδρίαση:

3η Δημόσια ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση 25-1-2016

Θέμα: « Ψήφιση πίστωσης συνολικού ποσού 1.700.000,00 € το οποίο αφορά την ετήσια επιχορήγηση του Δήμου μας  στο Ν.Π.Δ..Δ με την επωνυμία  «Δημοτική Φροντίδα  Δήμου Αχαρνών»  για το έτος 2016»

Δήμαρχος και και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής δεν εμφανίστηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων στις  11:00, παρά μόνο ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας που ξεναγούσε μαθήτριες.

Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δεν έγινε.

Στη Δι@ύγεια τη ίδια ημέρα αναρτήθηκε η απόφαση στις στις 13:58:30. Η ημερομηνία πρόσκλησης με αρ. πρωτοκόλλου 5047/25-1-2016. Ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης με αρ. πρωτ. 5106/25-1-2016

Οι εργάσιμες ημέρες το Ιανουάριο 2016 ήταν 14. Κατά μέσο όρο πρωτοκολλήθηκαν  5106/14 = 365 έγγραφα. Στις 25/1/2016, μεταξύ αρ. πρωτοκόλλου πρωτοκολλήθηκαν 5106-5047=59 έγγραφα . Υποτίθεται πριν της 11:οο ,που είχε γίνει η η πρόσκληση για τη συνεδρίαση, μέχρι τις 13:58:30 που έγινε η δημοσίευση πρωτοκολλήθηκαν 59 έγραφα!! Πότε ακριβώς κατατέθηκε η πρόσκληση για συνεδρίαση στις 11:00;

Αυτό είναι ένα τμήμα της απόφασης που δημοσιεύτηκε την ίδια ημέρα της συνεδρίασης

Οικ. Επ. 25-1-2016

Στη συνεδρίαση φέρονται παρόντα  τα τακτικά μέλη της οικονομικής Επιτροπής. Ο Αντώνιος Παλιούρας ήταν αυτή την ημέρα άρρωστος. (Υπάρχουν στοιχεία χωρίς αμφισβήτηση). Ο Οδυσσέας Καμπόλης  φέρεται ως παρών αλλά δεν ήταν. Λέγεται ότι συμφώνησε με την απόφαση που δεν είχε δημοσιευτεί ως εισήγηση. Η Παναγιώτα Σεληνά είχε μεταταγεί από 18/1/2016 στη ΔΗΦΑ και ως υπάλληλος είχε έννομο συμφέρον και δεν έπρεπε να συμμετέχει και να ψηφίζει.

Η απόφαση δεν ήταν νόμιμη γιατί δεν είχε 5 θετικές ψήφους και έφερε στοιχεία πλαστότητας εφόσον φερόταν παρόντες ο Οδυσσέας Καμπόλης και ο Αντώνιος Παλιούρας.

Στις 27/1/2016 αναρτήθηκε Δελτίο Τύπου με φωτογραφία του δημάρχου, του προέδρου της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Κώστα Καρυδάκη και των μαθητριών που είχαν ξεναγηθεί στο δημαρχείο την ώρα που υποτίθεται ότι συνεδρίαζε η Οικονομική Επιτροπή.

Σε ανάρτηση στις 28/1/2016, (κλικ εδώ), είχε τίτλο «Η Επιβεβαίωση» λέγοντας ότι ο δήμαρχος δεν είχε εμφανιστεί στη αίθουσα συνεδριάσεων, όπου υπήρχε «ξεχασμένη» η βιντεοκάμερα και δεν έχει καταγράψει τη συνεδρίαση, αλλά είχε δεχτεί μαθήτριες και συνομίλησε μαζί τους:

Απόσπασμα από το δελτίο τύπου

Η ξενάγηση αρχίζει με τις υπηρεσίες του δημαρχείου καταλήγει στο κτίριο του δημαρχείο, πρώτα στο δεύτερο όροφο και μετά στον πρώτο, όπου καταλήγει στο γραφείο του δημάρχου. Εκεί μετά την συζήτηση οι καλεσμένοι αποχωρούν και βγάζουν την αναμνηστική φωτογραφία με το δήμαρχο. Έτσι δεν είναι κ. Καρυδάκη;

Ο δήμαρχος ήταν παρών σε δύο ορόφους του δημαρχείου την ίδια ώρα;

Ο δήμαρχος στο κείμενο αναφέρει:

«η τονισμένη φράση «Ασχετο!!! Ο λαός αγαπάει τον κλέφτη αγαπάει και το νοικοκύρη» στην ανάρτηση (post) της 28ης Ιανουαρίου 2016,
κάτω ακριβώς από τη φωτογραφία μου με μαθήτριες του 1 ου Γυμνασίου Αχαρνών που επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της πόλης μας, συνιστά εξύβριση, η προθετικότητα και αποβλεπτικότητα της οποίας δεν αναιρείται – αντιθέτως επιρρώνεται – από την στοχευμένη στο πρόσωπό μου «αξιοποίηση» του γνωμικού»

Η φράση «Ο λαός αγαπάει τον κλέφτη αγαπάει και το νοικοκύρη» μόνο μεταφορικά μπορεί να εκληφθεί στην ανάρτηση, με την έννοια ότι η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δεν έγινε και αποκαλύφθηκε με το δελτίο τύπου που αναφέρεται σε γεγονότα άσχετα τη ίδια ώρα με την υποτιθέμενη συνεδρίαση. Στο διαδίκτυο αυτές οι φράσεις είναι συνήθεις, (κλικ εδώ).

Σε καμία ανάρτησή μου μέχρι σήμερα κ. Δήμαρχε δεν σας έχω αποδώσει το χαρακτηρισμό «κλέφτης». Απορώ πως εσείς το εκλάβατε  ότι αναφέρομαι σε εσάς.

Επειδή οι γραμματικές μου γνώσεις δεν είναι τόσο υψηλές σχετικά με τις φράσεις «προεπιθετικότητα», «αποβλεπτικότητα» και «επιρρώνεται»
παρακαλώ σε πρώτη ευκαιρία να μου τις εξηγήσετε για να μπορώ να σας παρακολουθώ.

Στην ανάρτησή μου  «https://eleftherovima.wordpress.com/2016/01/26/Δήμος Αχαρνών. Λειτουργεί; Υπάρχει;.(κλικ εδώ), που αναφέρεται σε πλαστά στοιχεία συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής δε μου ζητήσατε να κάνω καμία διόρθωση.

Το θέμα της νομιμότητας της απόφασης  της 25/1/2016 ερευνάται αρμοδίως.

Χαρακτηριστικές είναι οι παρουσίες των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Παρουσίες Οικ. Επ. 2016

Ο Οδυσσέας Καμπόλης φέρεται να είναι παρών σε δύο συνεδριάσεις που μάλλον δεν έγιναν. Το έτος 2015 δεν έχει εμφανιστεί στην Οικονομική Επιτροπή. Το ίδιο και το έτος 2016.

Ο πολύκαρπος Παπαδόπουλος δεν έχει τακτική παρουσία. Όταν απουσιάζει ο Σπύρος Βρεττός και ο Σωτήρης Ντούρος «επιστρατεύονται  οι αναπληρωματικοί για να σχηματιστεί νόμιμη απαρτία.

Σε επόμενη ανάρτηση η συνέχεια του σήριαλ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: