Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Απάντηση σε εξώδικη δήλωση, διαμαρτυρία και πρόσκληση – 6

Posted by koszig στο 15 Ιουλίου 2016

Σε προηγούμενες αναρτήσεις έγινε αναφορά για την Εξώδικη Δήλωση … που μου κοινοποιήθηκε από το δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό, (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ).

Είμαστε σχεδόν στο τέλος των αναρτήσεων για το θέμα αυτό.

Από τις αναρτήσεις και δημοσιεύματά σας στο blog «Ελεύθερο Βήμα των Αχαρνών», που έχω υπόψη μου, εκτιμώ ως δεκτικές επανόρθωσης και τις ακόλουθες:
1) Στην ανάρτηση της 2ας Φεβρουαρίου 2016 υπό τον προδήλως ειρωνικό τίτλο «Μεγάλα έργα. Το Μενίδι αλλάζει!!», προηγείται εκτενές
ρεπορτάζ με φωτογραφίες στις μισές (4 στις 8) από τις οποίες «πρωταγωνιστώ» εγώ, για τις επισκευές και εργασίες, που εκτέλεσε σε σπίτια ηλικιωμένων συμπολιτών μας η Μη Κυβερνητική Οργάνωση»Praksis», στο πλαίσιο του πιλοτικού καινοτόμου προγράμματος «Ασφαλείς στο Σπίτι» του Δήμου Αχαρνών. Ακολουθεί . η ενημέρωση των αναγνωστών ότι η ΜΚΟ «Praksis» «είναι δημιούργημα μιας ομάδας εθελοντών που προέρχονται από την ΜΚΟ «Γιατροί χωρίς σύνορα» , που δημιουργήθηκε το έτος 2004» στη συνέχεια, ο έντεχνος παραλληλισμός «Είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Επιχείρηση, όπως η «Εύξεινη Πόλη» … », (τονισμένο στο κείμενο) και τέλος η «αποκάλυψη» : «Εύξεινη Πόλη», ΚΕΚ «ΑIΑΣ», βίοι παράλληλοι με ΜΚΟ «Praksίs» ίσως και ΠΕΚ «Πράξις», (με ερωτηματικό στο τέλος, αλλά σαφή την υπόρρητη βεβαιότητα). Η ανάρτηση κλείνει με την φράση : «Αυτά όμως είναι σχόλια για να περνάει η ώρα», (τονισμένο στο κείμενο) . Να περνάει η ώρα, αλλά να μένει η «ρετσινιά». Μεταξύ της ΜΚΟ «Praksis» και του ΠΕΚ «Πράξις» δεν φαίνεται να υπάρχει οποιαδήποτε σχέση. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο, που να σιίνδέει τα δυο αυτά νομικά πρόσωπα. Είναι··και αυτό μια ένδειξη του πως αντιλαμβάνεστε και πως διεξάγετε την «δημοσιογραφική» έρευνα . Τι είναι το ΚΕΚ «ΑIΑΣ» και πως θα μπορούσε- υποθετικώς έστω -να σχετίζεται με το προκείμενο, δεν το γνωρίζω . Γνωρίζω όμως, όπως και εσείς, τι σημαίνει- υποδηλώνει ο παραλληλισμός με την «Εύξεινη Πόλη» και ποιες είναι οι αρνητικές συνδηλώσεις του. Με την «Εύξεινη Πόλη» είχατε ασχοληθεί επί μακρόν το έτος 2011, εξ αφορμής της διερεύνησης υποθέσεων χρηματοδότησης διαφόρων ΜΚΟ με αδιαφανή κριτήρια και καταγγελιών για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, μέσω των κρατικών ενισχύσεων. Το θέμα είχε πάρει διαστάσεις, · υπήρξαν εκτενή δημοσιεύματα σε εφημερίδες και ΜΜΕ και στο δημοσίευμα- ανάρτησή σας με ημερομηνία 10 Σεπτεμβρίου 2011 είχατε θέσει το ζήτημα της συμμετοχής και του ρόλου του τότε Δημάρχου Αχαρνών και του τότε Γενικού Γραμματέα του Δήμου. Στη συλλογική συνείδηση το θέμα των ΜΚΟ έχει συνδεθεί με «ρεμούλες», ενώ για την συγκεκριμένη ΜΚΟ ( «Εύξεινη Πόλη») το ζήτημα «ακούμπησε» την τότε δημοτική Αρχή, γεγονός, το οποίο είναι ευρύτατα γνωστό στους δημότες της πόλης μας και ζωντανό στη μνήμη τους. Σε αυτό ακριβώς «επενδύσατε». Στους συνειρμούς, τους οποίους θα προκαλούσε ο παραλληλισμός με την συμμετοχή της ΜΚΟ «Praxis» στο πρόγραμμα του Δήμου μας, με προφανή στόχο να με στιγματίσετε, χωρίς στοιχεία, δίχως αποχρώντα  λόγο, υπό το πρόσχημα του αφηρημένου «διαλογισμού».

Να δούμε με τη σειρά το συλλογισμός σας και για ποιες αναφορές που έχω κάνει σας θίγουν.

Κατ΄αρχή εσείς δε συνδέεστε με την ΜΚΟ «Praksis». Αν ο παραλληλισμός μιας «έντιμης» ΜΚΟ με μια «κακή» ΜΚΟ και τα ενδεχόμενα σχόλια που θίγουν την πρώτη ήταν θέμα αυτής να ζητήσει εξηγήσεις και ανασκευή κάποιων αναφορών.

Εσείς βρήκατε την ευκαιρία να φωτογραφηθείτε  σε κάποιες επισκευές που οπό ότι φαίνεται δεν υπήρξε συνέχεια στο πιλοτικό πρόγραμμα.

Για όσα αναφέρετε για την «Εύξεινη Πόλη» δεν υπάρχουν στην ανάρτηση της 2ας Φεβρουαρίου 2016, (κλικ εδώ). Προσπαθείτε να υπενθυμίσετε προβλήματα που υπήρξαν με την προηγούμενη διοίκηση και της σύνδεση της «Εύξεινης Πόλης» με τον πρώην γενικό γραμματέα Νικόλαο Κριμνιανιώτη και το δήμαρχο Σωτήρη Ντούρο.

Γράφετε:

Στη συλλογική συνείδηση το θέμα των ΜΚΟ έχει συνδεθεί με «ρεμούλες», ενώ για την συγκεκριμένη ΜΚΟ ( «Εύξεινη Πόλη») το ζήτημα «ακούμπησε» την τότε δημοτική Αρχή, γεγονός, το οποίο είναι ευρύτατα γνωστό στους δημότες της πόλης μας και ζωντανό στη μνήμη τους. Σε αυτό ακριβώς «επενδύσατε». Στους συνειρμούς, τους οποίους θα προκαλούσε ο παραλληλισμός με την συμμετοχή της ΜΚΟ «Praxis» στο πρόγραμμα του Δήμου μας, με προφανή στόχο να με στιγματίσετε, χωρίς στοιχεία, δίχως αποχρώντα  λόγο, υπό το πρόσχημα του αφηρημένου «διαλογισμού».

Εγώ τότε έγραφα για την «Εύξεινη Πόλη». Εσείς ως δημοτικός σύμβουλος απλώς διαβάζατε.

Με την αρχή της θητείας σας το έτος 2014, παρουσία μου, δε συζητήσατε με τον κ. Κρημνιανιώτη θέμα συνεργασίας για ευρωπαϊκά προγράμματα;

Προεκλογικά δε φωτογραφηθήκατε με τον κ. Κρημνιανιώτη και τον κ. Ηλία Ζητούνη, δημοτικό σύμβουλο της παράταξής σας, (κλικ εδώ), (κλικ εδώ)

Κασσαβός -Κρημνιανιώτης

Ο δήμος Αχαρνών δεν εξακολούθησε να είναι μέλος της «Εύξεινης Πόλης» με Γενικό Διευθυντή τον κ. Κρημνιανιώτη μέχρι σήμερα ;

2341 Ορισμός μελών στη Γενικη συνέλευση της ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη

Ορισμός εκπροσώπων στην ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη

Διοίκηση Εϋξεινης Πόλης

Ο Σπυρίδων Σπύρου εξελέγη πρόεδρος της Εύξεινης Πόλης με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. 

Εύξεινη Σιρινιδης

Μετά την «παραίτησή του» με την εκλογή του Τσίπρα παρέμεινε στην προεδρία με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου του δήμου Πόρου. Η νομιμότητα αυτή είναι άλλων το πρόβλημα.

Μετά από λίγους μήνες ο κ. Χίος υπέβαλε την παραίτησή του.

Δαπάνες για την Εύξεινη Πόλη

Σε περίοδο που δε μπορείτε να ισοσκελίσετε τον προϋπολογισμό του δήμου συμβάλετε για δεύτερη χρονιά στην Εύξεινη Πόλη με το ποσό ανά έτος των 12.000 €!!

Στην εξώδικη Πρόσκληση με εγκαλείτε:

Στη συλλογική συνείδηση το θέμα των ΜΚΟ έχει συνδεθεί με «ρεμούλες», ενώ για την συγκεκριμένη ΜΚΟ ( «Εύξεινη Πόλη») το ζήτημα «ακούμπησε» την τότε δημοτική Αρχή, γεγονός, το οποίο είναι ευρύτατα γνωστό στους δημότες της πόλης μας και ζωντανό στη μνήμη τους. Σε αυτό ακριβώς «επενδύσατε».Στους συνειρμούς, τους οποίους θα προκαλούσε ο παραλληλισμός με την συμμετοχή της ΜΚΟ «Praxis» στο πρόγραμμα του Δήμου μας, με προφανή στόχο να με στιγματίσετε, χωρίς στοιχεία, δίχως αποχρώντα  λόγο, υπό το πρόσχημα του αφηρημένου «διαλογισμού».

Φαίνεται ότι δε βρίσκετε στοιχεία για να με εγκαλέσετε για τους παραλληλισμούς μεταξύ των ΜΚΟ «Praksis» και «Εύξεινη Πόλη» με στιγματισμό της δράσης της «Εύξεινης Πόλης» προκειμένου με το πρόσχημα του αφηρημένου διαλογισμού να σας στιγματίσω.

Με τα ανωτέρω στοιχεία, αν η συμμετοχή στην » Εύξεινη Πόλη » θεωρείτε ότι σας στιγματίζει, μόνος εσείς αποφασίσατε να μη διακόψετε τη συμμετοχή σας σε αυτήν και δεν ενημερώσατε το δημοτικό συμβούλιο, που σας όρισε ως μέλος της Γενική της Συνέλευσης , για τη δράση της και την Οικονομική διαχείριση που οφείλατε να ενημερώσετε το δημοτικό συμβούλιο και τους δημότες αν τα χρήματα από το υστέρημά τους πιάνουν τόπο.

Αυτά για την «Εύξεινη Πόλη». Για τις θέσης των κτιρίων που επισκεύασε η ΜΚΟ γιατί δεν απαντήσατε στο έγγραφό μου;

Όταν απαντήσετε και μου προσδιορίσετε ακριβώς το κείμενο που μου ζητάτε να επανορθώσω γιατί θίγω την προσωπικότητας σας, έστω και έμμεσα θα το ξανασυζητήσουμε.

 

 

Για την ανάρτηση της 4ης Μαρτίου 2015 (αργά δεν το θυμηθήκατε;). Προφανώς έχει γίνει τυπογραφικά λάθος γιατί η ανάρτηση έγινε στις 4 Μαΐου 2015, (κλικ εδώ).

Γιατί ζητάτε επανόρθωση.

2) Στην ανάρτηση της 4ης Μαρτίου 2015, υπό τον τίτλο «Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία» γράψατε «133 μέρες μετά την αποδοχή της
παραίτησης από τον δήμαρχο Ιωάννη Κασσαβό η απόφασή του αναρτήθηκε στη Διαύγεια …. Από την 29/4/2015 ισχύει η απόφαση
τυπικά» και στη συνέχεια του κειμένου : «Δυο είναι οι περιπτώσεις που μπορεί να ξεπλυθεί η ντροπή. Ή ο δήμαρχος να αναλάβει την ευθύνη για αυτή τη καθυστέρηση … »,. Όμως, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2, παρ . 4, σε συνδυασμό με το άρθρο 4, παρ. 2 του ν . 3861/2010, η ανάρτηση της εν λόγω απόφασης δεν είναι προϋπόθεση του κύρους της και για το λόγο αυτό η προσωπική επίθεση εναντίον μου ήταν παντελώς αδικαιολόγητη.

Αναφέρετε:

Στο άρθρο 2, παρ. 4 σε συνδυασμό με το άρθρο 4, παρ. 2. του ν. 3861/2010 η ανάρτηση παραίτησης δεν είναι προϋπόθεση του κύρους της.

Στο άρθρο 2 υπάρχει και παράγραφος 8 που αναφέρει:

Άρθρο 2
Πεδίο εφαρμογής

3. Για τους σκοπούς του παρόντος νόμου ως φορείς των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού νοούνται τα αιρετά όργανα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού και τα νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α..

4. Στο διαδίκτυο αναρτώνται:

8) πράξεις διορισμού, αποδοχής παραίτησης, αντικατάστασης ή παύσης Γενικών Γραμματέων Υπουργείων και Περιφερειών, Ειδικών Γραμματέων Υπουργείων, μελών συλλογικών οργάνων διοίκησης φορέων του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και φορέων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού,

Στο άρθρο 4, αναφέρεται:

Άρθρο 4
Ισχύς των πράξεων
1. Οι πράξεις που αναφέρονται στο άρθρο 2, όταν είναι κατά νόμο δημοσιευτέες, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ισχύουν από τη δημοσίευση τους, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά.
«2. Με εξαίρεση τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου, οι λοιπές πράξεις του άρθρου 2 αναρτώνται στο διαδίκτυο κατά τα οριζόμενα στον παρόντα νόμο και ισχύουν από την ανάρτησή τους.»
Η παρ. 2 αντικαταστάθηκε ως άνω από την παρ. 4 άρθρ. 23 Νομ. 4210/21-21 Νοεμ. 2013 (ΦΕΚ Α΄ 254).

Η ατομική διοικητική πράξη  τελειούται   με την υπογραφή του οργάνου που την εξέδωσε και τη χρονολόγησή της (άρθρο 18 παρ. 1 ΚΔΔιαδ, ΣτΕ 2670/2010, 3275/2009) .

2. Με τη δημοσίευσή της, εφόσον επιβάλλεται κατά νόμο. Δημοσίευση είναι η ενέργεια με την οποία η πράξη γίνεται γνωστή στο κοινό και όχι μόνο σε ορισμένα πρόσωπα (Επ. Σπηλιωτόπουλος, Εγχειρίδιο Διοικητικού Δικαίου, Νομική Βιβλιοθήκη, 2013, αρ. περ. 162). Στην περίπτωση αυτή αποτελεί τύπο της βούλησης του διοικητικού οργάνου και στοιχείο της υπόστασης της πράξης.

Πρακτικά σε μια υποβολή παραίτησης τι ισχύει; Η παραίτηση όταν δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως από πότε ισχύει;

Υπάρχουν αποφάσεις δημάρχου που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του δήμου.

Ανάρτηση αποφάσεων

Η απόφαση πρόσληψης ειδικού συνεργάτη γίνεται με απόφαση δημάρχου που δημοσιεύεται και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στην ιστοσελίδα του δήμου δημοσιεύτηκε η απόφαση.

Η δική μου παραίτηση φέρει αριθμό απόφασης 2545

Αποφάσεις 2443- 2014-69 2015

Η απόφαση αυτή του δημάρχου δεν έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του δήμου.

Δημοσίευση παραίτησης

Στο κείμενο της απόφασης γράφει: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Η ανάρτηση έγινε 4 μήνες αργότερα.

Διαύγεια παραίτηση

Στην Κοινωνία των Αχαρνών η παραίτησή έγινε γνωστή ουσιαστικά στις 29/4/2015. Δημοσίευση είναι η ενέργεια με την οποία η πράξη γίνεται γνωστή στο κοινό και όχι μόνο σε ορισμένα πρόσωπα. Αυτούς τους 4 μήνες ενέργειες του δημάρχου «χρεώνονταν» σε εμένα από δημότες ως συμβουλές που είχαν δοθεί με την ιδιότητα του Ειδικού Συμβούλου.

Από τη δημοσίευση στη Δι@ύγεια μπορεί να γίνει οποιαδήποτε έννομη ενέργεια κατά της απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 4, παρ.1 του νόμου 3861/2010.

Είχα άδικο να διαμαρτύρομαι όταν η απόφαση  που ήταν για δημοσίευση της παραίτησης στη Δι@ύγεια καθυστέρησαν 4 μήνες , ενώ η δημοσίευση της απόφασης πρόσληψης υπογράφτηκε στις 5/11/2014 και η δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ έγινε στις  17/11/2014;

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: