Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Απάντηση σε εξώδικη δήλωση, διαμαρτυρία και πρόσκληση – 7

Posted by koszig στο 17 Ιουλίου 2016

Σε προηγούμενες αναρτήσεις έγινε αναφορά για την Εξώδικη Δήλωση … που μου κοινοποιήθηκε από το δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό, (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ).

 

Τελειώνει προς το παρόν(;) το θέμα της Εξώδικης Δήλωσης, Διαμαρτυρίας και Πρόσκλησης που μου εστάλη από το δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό.

3) Σε σειρά  12 Ιουνίου 2015, 19 Ιανουαρίου 2016, 3 Μαρτίου 2016 και 1η Απριλίου 2016 αρθρογραφήσατε για τις παράνομες – όπως υποστηρίζετε – προσλήψεις & αναθέσεις υπηρεσιών Τεχνικού Ασφαλείας και ανεξάρτητου δημοσιογράφου στο Δήμο. Στα εκτενή δημοσιεύματά σας, παραθέτετε διεξοδικότατες αναφορές σε διατάξεις νόμου, Υπουργικών  Αποφάσεων και σε Πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πολλές από τις οποίες έχετε ενσωματώσει αυτολεξί στο κείμενο. Παρά το γεγονός ότι τα σχετικά Εντάλματα Πληρωμής ελέγχθη και εγκρίθηκαν από τον αρμόδιο Επίτροπο του Ε. Σ., γεγονός το  οποίο αποσιωπήσατε , η «διαφωνία» θα ήταν – κατ’ αρχήν – θεμιτή, εάν η ανάπτυξή της δεν συνοδευόταν από δεικτικά σχόλια και υπομνήσεις περί δήθεν ποινικής ευθύνης και από προσβλητικές – μειωτικές για το πρόσωπό μου εκφράσεις και χαρακτηρισμούς. Επιπλέον, στην ανάρτηση της 3ης Φεβρουαρίου 2015 (σελ. 9) αναφέρεστε – εκτός των άλλων – σε «παραποιημένη απόφαση της οικονομικής επιτροπής» (η φράση τονισμένη στο κείμενο), πράξη για την οποία με «φωτογραφίζετε» ως υπαίτιο. Την απόφαση στην οποία αναφέρεστε (3/12/2014) καταχωρίσατε αυτούσια στην 1η σελίδα του post. Θα θεωρούσα ότι αυτό έγινε δίχως να έχετε συνειδητοποιήσει πλήρως την βαρύτητα και την ηθική και κοινωνική απαξία της μομφής , που εκτοξεύσατε, αλλά δεν είναι η μοναδική φορά, που με εγκαλείτε για αξιόποινη πράξη. Στην από 2 Οκτωβρίου 2015 γραπτή αναφορά σας προς τον Ελεγκτή Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και σε άλλη, όμοια, αναφορά, με ημερομηνία 12 Ιανουαρίου 2016, που επίσης απευθύνεται στον Ελεγκτή Νομιμότητας, κοινοποιούμενη στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης καταγγείλατε «πλαστογραφία» αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών,  προσθέτοντας: «Είναι φανερό ότι η όλη διαδικασία μεθοδεύτηκε από το δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό με συμμέτοχους τους υπαλλήλους του Αυτοτελούς Τμήματος Υποστήριξης Πολιτικών Υποθέσεων . Την ολοκληρωτική ευθύνη έχει ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός, που έδωσε τις σχετικές εντολές» . Επιπλέον , σε ανάρτησή σας στο blog «Ελεύθερο Βήμα των Αχαρνών» (17 Ιανουαρίου 2016, γράψατε : «Υπάρχει ένα κλίμα ότι όλα εξαγοράζονται με διορισμούς και αναθέσεις από τον επικεφαλής της δημοτικής Αρχής με χρήματα του δήμου, χρήματα δικά σου, δικά μου, όλων των δημοτών». Στην ίδια ανάρτηση με κατηγορείτε για «εκβιασμούς» · εκμισθωτών ακινήτων που μισθώνει ο Δήμος· Από τα ανωτέρω εκτεθέντα, καθίσταται προφανές ότι η βαρύτατη μομφή της «παραποίησης πρακτικών» δεν ήταν «μεμονωμένο συμβάν», από εκείνα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως «ατυχή», αλλά εντάσσεται σε μια συστηματική και μεθοδευμένη προσπάθεια, που αποβλέπει στη σπίλωση της τιμής και της υπόληψής μου.

Ας το πάρουμε τα γεγονότα με τη σειρά.

Για την ανάρτηση  με ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου 2015, (κλικ εδώ).

Αναφερόσαστε για την πρόσληψη ανεξάρτητου δημοσιογράφου. Από την αρχή της θητείας σας προσλάβατε ειδική συνεργάτιδα σε Οικονομικά θέματα. Μέχρι σήμερα δε φαίνεται να έχει κάνει εισηγήσεις για οικονομικά θέματα, αλλά λόγο της εμπειρίας της τη χρησιμοποιείτε ως γραφείο τύπου.

Δελτία τύπου δήμου Αχαρνών

Η Κατερίνα Παπασταματίου, δημοσιογράφος, εμφανίζεται στα δελτία τύπου του δήμου Αχαρνών από τις 22/10/2014, ημερομηνία δημοσίευσης σε ΦΕΚ της πρόσληψής της.

Ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος προσλήφθηκε στις 30/12/2014, (κλικ εδώ). Για τη νομιμότητα της πρόσληψής του έκανα αναφορά στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Στην απόφασή του ο Επίτροπος ακύρωσε την πρόσληψη

ceb5cebbceb5ceb3cebacf84ceb9cebacf8c-cf83cf85cebdceadceb4cf81ceb9cebf 1

Μετά από ένσταση και παρεμβάσεις εγκρίθηκε η πληρωμή του ανεξάρτητου δημοσιογράφου.

Για την πρόσληψη του εν λόγω δημοσιογράφου, που εντελώς τυχαία είναι κουμπάρος σας, [όπως την σύζυγο του και κουμπάρα σας μετατάξατε νομίμως στο δήμο Αχαρνών και παρανόμως της αναθέσατε καθήκοντα προϊσταμένης δυό φορές,(κλικ εδώ),] δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης προσλήφθηκε δημοσιογράφος, μετά από προκήρυξη, όπως περιγράφεται στο ανωτέρω κόκκινο πλαίσιο.

ΨΟΧΤΩΡ5-ΘΝΣ Θεσσαλονίκη Προκήρυξη για πρόσληψη δημοσιογράφου

Στη σύμβαση αυτή υπάρχει η αναγγελία για πρόσληψη, τα προσόντα του δημοσιογράφου και ο τρόπος επιλογής. Η πρόσληψη έγινε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Εσείς εισηγηθήκατε στον πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής,για την πρόσληψη στην οικονομική επιτροπή, δηλαδή στον εαυτό σας

2840 Εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή για ανεξάρτητο δημοσιογράφο

Η εισήγησή σας, ένα απαράδεκτο έγγραφο που δε φέρει ημερομηνία και αριθμό πρωτοκόλλου,  να δύναται να τροποποιηθεί κατά βούληση.

Έκτακτο θέμα 826 3-12-2014

2840 Απόφαση δαπάνης για πρόσληψη ανεξάρτητου δημοσιογράφου

Ακούστε τη διαδικασία ψήφισης

Διαλογική συζήτηση

Αυτό είναι το κείμενο της εισήγησης που έγινε διαλογικής συζήτηση. Τα μέλη της οικονομικής επιτροπής πήραν χαμπάρι τι ψήφισαν;

Έτσι λοιπός αποφάσισε ο δήμαρχος με έκτακτο θέμα να ψηφίσει την πρόσληψη του κουμπάρου του. Γιατί το θέμα ήταν έκτακτο;

 Άρθρο 72
Οικονομική επιτροπή – Αρμοδιότητες

1. Η οικονομική επιτροπή είναι όργανο παρακολούθησης και ελέγχου της οικονομικής λειτουργίας του δήμου.
Ειδικότερα έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
α) συντάσσει τον προϋπολογισμό του δήμου,
β) ελέγχει την υλοποίηση του προϋπολογισμού και υποβάλλει ανά τρίμηνο έκθεση προς το δημοτικό συμβούλιο, στην οποία παρουσιάζεται η κατάσταση των εσόδων και εξόδων του δήμου. Η έκθεση αυτή στην οποία καταχωρούνται και τυχόν παρατηρήσεις της μειοψηφίας, δημοσιεύεται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του δήμου,
γ) προελέγχει τον απολογισμό,
δ) αποφασίζει για την έγκριση των δαπανών και τη διάθεση των πιστώσεων του προϋπολογισμού, εκτός από εκείνες που σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις αποφασίζει το δημοτικό συμβούλιο, καθώς επίσης αποφασίζει αιτιολογημένα και για τις περιπτώσεις απευθείας ανάθεσης προμηθειών, παροχής υπηρεσιών, εκπόνησης μελετών και εκτέλεσης έργων σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις,

Για αυτό το λόγο τότε και σήμερα ο δήμαρχος κάνει καταστρατήγηση του νόμου βαφτίζοντας μερικά θέματα ως έκτακτα, γιατί με ποια αιτιολογία η πρόσληψη δημοσιογράφου ήταν εξαιρετικά επείγουσα περίπτωση.

Σύμφωνα με αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου:

Όσον αφορά ειδικότερα στην έγκριση διενέργειας ορισμένης δημοτικής προμήθειας, η αρμοδιότητα ανήκει στο Δημοτικό Συμβούλιο και μόνο κατ” εξαίρεση, όταν η προμήθεια διενεργείται με απευθείας ανάθεση λόγω της συνδρομής επείγουσας περίπτωσης, αρμόδιο όργανο, για την έγκρισή της είναι η Οικονομική Επιτροπή. Το ίδιο όργανο (Οικονομική Επιτροπή) είναι, καταρχήν, αρμόδιο για την έγκριση μιας δαπάνης και τη διάθεση της σχετικής πίστωσης (33/2012 πραξ. VII Τμημ. Ελ. Συν.).

Από τις παρατεθείσες στην προηγούμενη σκέψη διατάξεις συνάγεται ότι παρέχεται η δυνατότητα στους δήμους να συνάπτουν συμβάσεις υπηρεσιών προσφεύγοντας σε διαδικασία με διαπραγμάτευση, χωρίς να προηγείται δημοσίευση σχετικής προκήρυξης, στην περίπτωση, μεταξύ άλλων, που συντρέχουν λόγοι κατεπείγουσας ανάγκης, ο οποίοι πρέπει να οφείλονται σε απρόβλεπτα γεγονότα, συνεπεία των οποίων να μην είναι δυνατή η τήρηση των νομίμων προθεσμιών για τη διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού. Νοούνται δε, κατά την έννοια των ανωτέρω διατάξεων, ως απρόβλεπτα γεγονότα εκείνα τα αιφνίδια ή ασυνήθη πραγματικά γεγονότα, τα οποία, ακριβώς επειδή δεν ήταν γνωστά στον αναθέτοντα δήμο, ούτε ανάγονται στη σφαίρα της ευθύνης του, καθιστούν ανέφικτο τον έγκαιρο προγραμματισμό των αναγκαίων για την αντιμετώπισή τους εργασιών (βλ. Ελ.Συν., Τμ. VI αποφ. 1508/2012, 2776, 2236, 2189, 1784/2011).

Να ξαναγυρίσουμε όμως στη λίστα που αναφέρεται στο γραφείο τύπου. Ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος φαίνεται να ενεργοποιείται στις 7/4/2015 όπου εμφανίζεται το δημιούργημά του

Γραφείο τύπου κατά Τζώρτζη

Αυτό κράτησε για μερικό διάστημα

Ενημέρωση δημοτών

Άρχισε ως ενημέρωση δημοτών στις 10/3/2015 και τελείωσε στις 26/8/2015.

Το άλλο σκέλος του γραφείου, η Κατερίνα Παπασταματίου συνέχισε στο γραφείο Τύπου με το δικ’ο της γνώριμο τρόπο

Γραφείο τύπου Παπασταματίου

Ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος μόλις τελείωσε την ενημέρωση των δημοτών ασχολήθηκε γενικότερα με το δήμαρχο και την Ιστοσελίδα του.

Ιστοσελίδα Κασσαβού

Έτσι παράλληλα με την προβολή του έργου του δημάρχου προβάλλεται και η παράταξη του δημάρχου!!

Πριν τελειώσει η θητεία του ανεξάρτητου δημοσιογράφου στις 30/12/2015 συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή στις 8/12/2015.

Παρακολουθείστε τη συνεδρίαση

 

Για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έγινε αναφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με Κοινοποίηση στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Αναφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για ανεξάρτητο δημοσιογράφο

Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Π.Δ. 164/2004:

Άρθρο 5

Διαδοχικές συμβάσεις

  1. Απαγορεύονται οι διαδοχικές συμβάσεις, που καταρτίζονται και εκτελούνται μεταξύ του ίδιου εργοδότη και του ίδιου εργαζόμενου με την ίδια ή παρεμφερή ειδικότητα και με τους ίδιους η παρεμφερείς όρους εργασίας, εφόσον μεταξύ των συμβάσεων αυτών μεσολαβεί χρονικό διάστημα μικρότερο των τριών μηνών.
  2. Η κατάρτιση των συμβάσεων αυτών επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση, εφόσον δικαιολογείται από αντικειμενικούς λόγους. Αντικειμενικός λόγος υφίσταται, όταν οι επόμενες της αρχικής συμβάσεως συνάπτονται για την εξυπηρέτηση ειδικών ομοειδών αναγκών που σχετίζονται ευθέως και αμέσως με τη μορφή ή το είδος ή τη δραστηριότητα της επιχείρησης.

Αντικειμενικός λόγος για την εξυπηρέτηση ειδικών ομοειδών αναγκών που σχετίζονται ευθέως με το δήμο δεν υπάρχει, αφού το γραφείο τύπου καλυπτόταν και συνεχίζει να καλύπτεται από έμπειρη δημοσιογράφο.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής κοινοποίησε την αναφορά μου στο δήμο Αχαρνών ζητώντας διευκρινίσεις επί των καταγγελλομένων.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ενημέρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για τις ενέργειες το δημάρχου. Ίσως αφήνουν το χρόνο να λύσει τα προβλήματα.!!

Ας δούμε όμως στη σύμβαση που περιγράφει τα καθήκοντα του ανεξάρτητου δημοσιογράφου

Σύμβαση Χρήστου Τζώρτζη 2016

Στις υποχρεώσεις του «ΑΝΑΔΟΧΟΥ» περιλαμβάνονται τα εξής:

  1. Η διαχείριση και υποβολή εισηγήσεων αναφορικά με την επικοινωνιακή πολιτική του Δήμου και τις δημόσιες υποθέσεις (lobbying).
  2. Η παραλαβή των φύλλων του ημερήσιου και περιοδικού τύπου.
  3. Η επιμέλεια της καθημερινής αποδελτίωσης και παρακολούθηση δημοσιευμάτων του τύπου ή εκπομπών στα Μ.Μ.Ε..
  4. Η προετοιμασία και σύνταξη επίσημων απαντήσεων σε σχόλια ή άρθρα που αφορούν το Δήμο.
  5. Η σύνταξη Δελτίων Τύπου με σκοπό την πληροφόρηση των Μ.Μ.Ε. και στόχο την έγκαιρη και πληρέστερη ενημέρωση του κοινού.
  6. Η ανάπτυξη και συντήρηση των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης και πληροφόρησης των δημοτών σχετικά με τις δραστηριότητες του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων (διαδικτυακοί τόποι, κοινωνικά δίκτυα, ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.α).

Ας δούμε όμως τι δε μπορεί να κάνει η έμπειρη δημοσιογράφος του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων.

Η παραλαβή των φύλλων του ημερήσιου και περιοδικού τύπου.

2. Δε μπορεί να παραλαμβάνει τα φύλλα του ημερήσιου και περιοδικού τύπου, για όσα ο δήμος καταβάλει συνδρομές και έρχονται με το ταχυδρομείο  στο δήμο;

Συνδρομές 2015

Συνδρομές 2016

Τα φύλλα του ημερήσιου και τοπικού τύπου ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος τα προμηθεύεται από το περίπτερο και τα πληρώνει από την τσέπη του;

3.Η επιμέλεια της καθημερινής αποδελτίωσης και παρακολούθηση δημοσιευμάτων του τύπου ή εκπομπών στα Μ.Μ.Ε..

3. Ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος αποδελτιώνει τα δημοσιεύματα του τύπου που δεν προμηθεύεται ο δήμος Αχαρνών και τις εκπομπές των Μ.Μ.Ε. ; Έχει να παρουσιάσει την καθημερινή αποδελτίωση με στοιχεία;

4. Η προετοιμασία και σύνταξη επίσημων απαντήσεων σε σχόλια ή άρθρα που αφορούν το Δήμο.

4. Για τις αναρτήσεις που έχουν γίνει στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ υπάρχει σχολιασμός για ενδεχόμενα δυσμενή σχόλια για τη λειτουργία του δήμο Αχαρνών;

5. Η σύνταξη Δελτίων Τύπου με σκοπό την πληροφόρηση των Μ.Μ.Ε. και στόχο την έγκαιρη και πληρέστερη ενημέρωση του κοινού.

5. Η ηλεκτρονική ενημέρωση  των δημοτών σταμάτησε στις 26/8/2015. Από τότε μέχρι σήμερα υπάρχει ηλεκτρονική ενημέρωση; Αν  εννοείτε την ιστοσελίδα http://www.kassavos.gr/, (κλικ εδώ), αυτή είναι προσωπική ιστοσελίδα του δημάρχου και της παράταξής του και όχι του δήμου Αχαρνών. Για αυτή πρέπει να σας πληρώνει ο κ. Κασσαβός  και όχι να την παρουσιάζεται ως ενημέρωση του δήμου Αχαρνών.

6.Η ανάπτυξη και συντήρηση των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης και πληροφόρησης των δημοτών σχετικά με τις δραστηριότητες του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων (διαδικτυακοί τόποι, κοινωνικά δίκτυα, ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.α).

Τα Νομικά Πρόσωπα είχαν ιστοσελίδες από την προηγούμενη δημοτική Αρχή.

ΔΗΦΑ 2014

Ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος καλυτέρευσε  την εμφάνιση, ίσως και τη λειτουργικότητα. Παράλληλα φρόντισε να προβάλλονται τα πρώτα ονόματα της διοίκησης

ΔΗΦΑ 2015

ΔΗΚΕΑ 2015

Η ιστοσελίδα που έχε κατασκευάσει ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος για την Επενδυτική Αχαρνών στην προηγούμενη δημοτική Αρχή δεν υπέστη καμία αλλαγή μέχρι σήμερα.

Επενδυτική

 

 

1.Η διαχείριση και υποβολή εισηγήσεων αναφορικά με την επικοινωνιακή πολιτική του Δήμου και τις δημόσιες υποθέσεις (lobbying).

Υπάρχει μία σκόπιμη παρεξήγηση. Ο δήμαρχος και ο δήμος Αχαρνών δεν ταυτίζονται. Για την επικοινωνιακή του δήμου σχετικά με την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού ποια είναι; Έγιναν γνωστές οι απόψεις της αντιπολίτευσης μέσα από δημοσιεύσεις στα επικοινωνιακά μέσα του δήμου ή μόνο η απαντήσεις του δημάρχου; Αν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από τη φωτογραφική προβολή του δημάρχου.

Η προεκλογικά προβολή της δημοτικής παράταξης του δημάρχου ήταν καλύτερη, αν και ο δήμος Αχαρνών την πλήρωσε μέσω της ΔΗΦΑ 19.600 €, (κλικ εδώ).

 

Στην Εξώδικη … γίνεται αναφορά  σε ανάρτηση της 19 Ιανουαρίου 2016, (κλικ εδώ). Σε ποιο σημείο γίνεται αναφορά στο όνομά σας που μου ζητάτε να επανόρθωση;

Αναφερόσαστε στην ανάρτηση της 3ης Μαρτίου 2016. Αυτό είναι ένα αυτοδύναμο κεφάλαιο που θα συζητηθεί αναλυτικά  στην επόμενη προτελευταία ελπίζω ανάρτηση.

Το σήριαλ συνεχίζεται.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: