Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Το μεροκάματο του τρόμου

Posted by koszig στο 29 Σεπτεμβρίου 2016

Στο  ΦΕΚ 5143/17-10-2010 δημοσιεύθηκε η ίδρυση της Μονομετοχικής Ανώνυμης Εταιρείας Δήμου Αχαρνών με την επωνυμία- διακριτικό τίτλο «ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΡΝΩΝ»

Στους σκοπούς της εταιρείας, μεταξύ άλλων, ήταν και η εκμετάλλευση του  κυλικείου στο Κτίριο του   Δημαρχείου Αχαρνών.

Με την απόφαση 360/2011 με πρόταση του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Α αποφασίστηκε:

  1. B) Παραχωρεί

3) Το χώρο του κυλικείου για κάλυψη των αναγκών των πολιτιστικών και λοιπών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Στις 24/9/2015 σε έκτακτο θέμα αποφασίστηκε, απόφαση 298,:

7ΒΧΣΩΨ8-ΚΘΔ Παραχώρηση κυλικείου Δημαρχείου στην Επενδυτική Αχαρνών

Με την απόφαση αυτή:

Εγκρίνει την άρση της υπ’ αριθμ 360/5-12-2011 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών, και να επανέλθει η χρήση του κυλικείου του Δημαρχείου στη Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία Δήμου Αχαρνών με την επωνυμία- διακριτικό τίτλο «ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΡΝΩΝ».

 

Για τη λειτουργία του κυλικείου απαιτείται άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ελέγχου. Για καταστήματα αυτού του τύπου που βρίσκονται σε δημόσια κτίρια υπάρχουν ειδικοί όροι.

Στο χώρο του δημαρχείου υπάρχει κυλικείο για τη εξυπηρέτηση υπαλλήλων του δήμου και λειτουργεί με υπαλλήλους της Επενδυτικής.

Πριν μέρες εμφανίστηκε στο κυλικείο η αστυνομία, ζήτησε την άδεια λειτουργίας και επειδή δεν υπήρχε κινδύνευσε η υπάλληλος να συλληφθεί και να κινηθεί αυτόφορη διαδικασία.

Η δημοτική Αρχή ενημερώθηκε, η διοίκηση της Επενδυτικής Αχαρνών ενημερώθηκε, η διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων επίσης.

Σήμερα εμφανίστηκε και πάλι η αστυνομία για έλεγχο των τριών υπαλλήλων της Επενδυτικής που ήταν στο κυλικείο. Έφτασε ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σιδηρόπουλος, ο πρόεδρος της Επενδυτικής Ηλίας Τσουκαλάς. Μετά από επίσκεψη στο γραφείο του δημάρχου των ανωτέρω έγινε γνωστό ότι υποβλήθηκε μήνυση στον πρόεδρο της Επενδυτικής.

Πάνω από 15 λειτουργεί το κυλικείο, κανείς δε σκέφτηκε  ότι έπρεπε να έχει βγάλει άδεια λειτουργίας;

Είναι δυνατόν να πηγαίνουν υπάλληλοι στη δουλειά τους και να μη γνωρίζουν αν θα επιστρέψουν σπίτι τους ή θα καταλήξουν στο τμήμα και στα δικαστήρια;

Την άδεια λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ελέγχου δε χορηγεί η Δημοτική Κοινότητα Αχαρνών αλλά ο δήμος, επειδή το κατάστημα λειτουργεί στο Δημαρχείο.

Χρειάζονται σχόλια;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: