Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Οι γύφτοι

Posted by koszig στο 26 Οκτωβρίου 2016

Κατεδάφιση αυθαίρετων παραπηγμάτων στην οδό Κύπρου

Η Διεύθυνση Πολεοδομίας, οι Τεχνικές Υπηρεσίες και η Διεύθυνση Καθαριότητας, του Δήμου Αχαρνών με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, προχώρησε στην κατεδάφιση αυθαίρετων παραπηγμάτων στην οδό Κύπρου και στον καθαρισμό των ακάλυπτων χώρων από μπάζα και άλλα υλικά.Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Πολυμενέας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Θοδωρής Συρινίδης και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πολεοδομίας κ. Στέργιος Πεδιαδίατης με τη συνδρομή του Διοικητή του ΑΤ Αχαρνών κ. Γιώργου Μπουτσαρέλη ενημέρωσαν τους κατόχους των παραπηγμάτων και με την σύμφωνη γνώμη τους, τα μηχανήματα προχώρησαν στην κατεδάφισή, αφού προηγήθηκε η εκκένωση τους.

Η κατεδάφιση αυθαίρετων παραπηγμάτων πάγωσε μόνο σε μια περίπτωση όπου διέμενε οικογένεια με τρία παιδιά ώστε να προηγηθεί η εξασφάλιση της στέγασης τους.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός είχε δώσει σαφείς οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου και την κατεδάφιση των αυθαίρετων παραπηγμάτων, συνυπολογίζοντας την κοινωνική διάσταση της κάθε περίπτωσης δηλώνοντας σχετικά:

«Ο Δήμος Αχαρνών και οι υπηρεσίες του προχωρούν στην κατεδάφιση αυθαίρετων παραπηγμάτων όχι μόνο για λόγους Πολεοδομικών παραβάσεων αλλά και για λόγους δημόσιας υγείας. Πέραν αυτού, οφείλουμε σε κάθε περίπτωση να συνυπολογίσουμε την κοινωνική διάσταση των ενεργειών αυτών και να δώσουμε περιθώρια μετακίνησης σε όσους έχουν πραγματικό πρόβλημα«.

 

 

 

Αυτή ήταν η κατάσταση πριν λίγες ημέρες, όπως παρουσίασε ο δήμος Αχαρνών στην ιστοσελίδα του.

Αυτή ήταν η κατάσταση την επόμενη ημέρα.

    

    

Που είναι αυτός ο χώρος στις Αχαρνές;

%ce%ba%cf%8d%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%85-2a

%ce%ba%cf%8d%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%85-1-a

Ένα βήμα πριν την Αγ. Σωτήρα. Το χώρο διακίνησης των ναρκωτικών.

Στο χώρο με τον κίτρινο κύκλο δυό χρόνια πριν άρχισε να δημιουργείται μια καλύβα. Εγκαταστάθηκε μια οικογένεια με επτά παιδιά, το ένα είναι στη φυλακή για εμπόριο ναρκωτικών και το άλλο είναι «μπλεγμένο » με ναρκωτικά.

Όταν άρχισε να «χτίζεται» η καλύβα όλοι το είδαν, κανένας δε φρόντισε να εμποδίσει την κατασκευή της. Αυτό έπρεπε να κάνει η πολεοδομία και να κατεδαφιστεί με την προστασία της αστυνομίας. Αυτό δεν έγινε.

Στο γκέτο της οδού Κύπρου κατασκευάστηκαν και άλλες καλύβες.

Δίπλα στην καλύβα είναι ένας σωρός από καδρόνια. Για την επόμενη ή την επέκταση της καλύβας. Η καλύβα αυτή δε γκρεμίστηκε γιατί στέγασε οικογένεια με τρία παιδιά.

Στο γκέτο ζουν αρκετές πολυμελείς οικογένειες. Η κατεδάφιση παραπηγμάτων την περίοδο της προηγούμενης δημοτικής αρχής δημιούργησε στους εναπομείναντες κατοίκους ένα μίσος, όχι μόνο για τη δημοτική αρχή, αλλά και σε όλους τους μη γύφτους. Αυτό το μίσος έχει μεταφερθεί στην νέα γενιά, που δεν πηγαίνει στο σχολείο. Η έλλειψη μόρφωσης, η παραδοσιακή διαπαιδαγώγησης της νεολαίας από γύφτους, η έλλειψη εργασίας δημιουργούν μια προβληματική γενιά σε χώρο που ζουν οικογένειες με διαφορετική παιδεία.

Είναι φανερό ότι δε μπορεί να γίνει ενσωμάτωση γύφτων όταν ζουν σε γκέτο. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με διασκορπισμό των οικογενειών σε περιοχές με μη γύφτους, όπου στα επόμενα χρόνια μπορεί να γίνει η ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία.

Στις Αχαρνές πρέπει να ζήσουν άνθρωποι, είτε είναι γύφτοι είτε δεν είναι. Όλοι έχουν δικαιώματα στη ζωή. Η συμβίωση πρέπει να είναι αρμονική, γιατί και οι μη γύφτοι κάτοικοι των Αχαρνών έχουν δικαίωμα να μην ενοχλούνται από τη συμπεριφορά των γύφτων.

Η κίνηση της δημοτικής Αρχής ήταν σωστή.

Για τις αντίστοιχες περιπτώσεις τι γίνεται;

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: