Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Νιρβάνα

Posted by koszig στο 8 Νοεμβρίου 2016

Νιρβάνα  σημαίνει σβήσιμο και είναι η κατάσταση της απόλυτης γαλήνης και μακαριότητας.

Σε αυτή την κατάσταση φαινομενικά ευρίσκεται ο δήμος Αχαρνών. Κανένας δε βλέπει ένα ηφαίστειο που από ώρα σε ώρα μπορεί να εκραγεί. Όλοι περιμένουν το Παρατηρητήριο. Θεωρούν ότι θα είναι ο  «από μηχανής Θεός» που θα δώσει λύση στα προβλήματα του δήμου. Όλος ο δήμος κινείται στο σχήμα Κασσαβός(δήμαρχος)-Λέκκα(Διευθύντρια οικονομικής υπηρεσίας)-Λαμπρακάκης(άτυπος οικονομικός σύμβουλος του δήμου)-Παρατηρητήριο και αντίστροφα. Δε φαίνεται να συμμετέχουν ενεργά τα όργανα του δήμου και οι υπηρεσίες. Δε γνωρίζουν σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε.

Καλά η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, όπου οι περισσότεροι έχουν αναλάβει τομείς, όπως αντιδήμαρχοι, πρόεδροι νομικών προσώπων, οι άλλοι τι κάνουν; Τι κάνουν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης,

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82

Υποσχέθηκαν αγώνες. Που είναι. Υποσχέθηκαν την παρουσία τους στο δήμο. Που είναι; Οι χιλιάδες δημότες που τους εμπιστεύτηκαν να αλλάξει ο τόπος που είναι; Υπήρξε καμία δημοτική παράταξη να καλέσει σε συνέλευση όλους αυτούς, για να τους ενημερώσει για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο δήμος, να κάνει ένα απολογισμό ο επικεφαλής για το τι έκαναν τα εκλεγμένα μέλη της που είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης;

Καλά ο δήμαρχος δεν τηρεί το νόμο. Οι επικεφαλής των παρατάξεων έκαναν το καθήκον τους;

Στις 1/2/2016 έγινε μια ανάρτηση για το θέμα του ετήσιου απολογισμού του δημάρχου, (κλικ εδώ).

Από τότε δεν έγινε καμία κίνηση από τις δημοτικές παρατάξεις.

Ποιες είναι οι δημοτικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο δήμο Αχαρνών;

ΑΧΑΡΝΑΙ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Μερικοί εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι προσπαθούν, με τι σχετική αντιμισθία βέβαια. Οι άλλοι απλώς παρίστανται στις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής και του δημοτικού συμβουλίου, προς το παρόν, ωσσεί παρόντες.  Μερικοί εμφανίζονται ως κομήτες.

%ce%ba%ce%b1%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%b2%cf%8c%cf%82-2016

%ce%ba%ce%b1%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%b2%cf%8c%cf%82-2015

Με αστερίσκο εμφανίζεται η απουσία τη συγκεκριμένη ημέρα.

Μερικές από αυτές τις απουσίες είναι δικαιολογημένες για λόγους υγείας. Όμως δεν ανακοινώνονται πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ποιες από τις απουσίες είναι δικαιολογημένες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%bf%cf%82-2016

Από τις απουσίες του έτους 2016 στο διάστημα Ιουλίου -Σεπτεμβρίου η απουσία δεν οφειλόταν σε δική τους αμέλεια.

 

ΑΧΑΡΝΕΩΝ ΕΛΠΙΔΑ

%ce%b2%cf%81%ce%b5%cf%84%cf%84%cf%8c%cf%82-2016

Από τις απουσίες του έτους 2016 στο διάστημα Ιουλίου -Σεπτεμβρίου  η απουσία του κ. Βρεττού και του κ. Λαζάρου  δεν οφειλόταν σε δική τους αμέλεια.

 

ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

%ce%b3%cf%81%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ac%ce%b4%ce%b7%cf%82-2016

Η παράταξη του κ. Γρηγοριάδη γρήγορα διαλύθηκε με αποχωρήσεις δημοτικών συμβούλων και παρέμεινε μόνος του. Από τις απουσίες του έτους 2016 στο διάστημα Ιουλίου -Σεπτεμβρίου   δεν οφειλόταν σε δική τους αμέλεια.

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΧΑΡΝΩΝ

%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-2016

Οι απουσίες της κας Αγγελοπούλου το έτος 2016 για ένα μεγάλο διάστημα ήταν δικαιολογημένες. Το ουσιαστικό πρόβλημα της παράταξης ήταν ότι δεν υπήρχε σταθερή ημέρα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, πράγμα που επεσήμαναν και άλλου δημοτικοί σύμβουλοι άλλων παρατάξεων.

ΑΧΑΡΝΕΙΣ ΑΥΤΟΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

%ce%ba%ce%b1%ce%bc%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b7%cf%82-2016

ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΝΕΑ ΠΝΟΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΧΑΡΝΩΝ

%ce%ba%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b7%cf%82-2016

Ο επικεφαλής της παράταξης Θανάσης Κατσιγιάννης προτίμησε την έμμισθη θέση του γενικού γραμματέα στο δήμο Αχαρνών και παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος.

ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΕΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

%cf%84%cf%83%ce%ac%cf%84%cf%83%ce%b7%cf%82-2016

Η κ. Μπράχου, επικεφαλής της παράτασης παραιτήθηκε και τη θέση της κατέλαβε ο κ. Τσάτσης. Στην ημερομηνία 14/9/2015 (με κόκκινη επισήμανση) ο κ. Τσάτσης φέρεται απών γιατί δε συναίνεσε η συνεδρίαση να γίνε εικονικά. Οι υπόλοιποι 44 δημοτικοί σύμβουλοι φέρονται παρόντες σε ένα δημοτικό συμβούλιο που δεν έγινε στην πραγματικότητα. Η δικαιοσύνη, η οποία ασχολείται με το θέμα θα αποφανθεί για τη νομιμότητα προσεχώς.

Οι απουσίες των δημοτικών συμβούλων  προκύπτουν από δημοσιευμένες αποφάσεις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από δημοσιογράφους και βιντεοσκοπημένες συνεδριάσεις από υπάλληλο του δήμου Αχαρνών και ενδεχομένως να υπάρχουν λάθει στις απουσίες στους ανωτέρω πίνακες. Όπου διαπιστώνεται λάθος μετά την επισήμανση θα γίνεται η σχετική διόρθωση.

Τα βίντεο από τις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, που είναι δημόσιες και μεταδίδονται διαδικτυακά, με εντολή δημάρχου δεν δίνεται αντίγραφο στους δημοσιογράφους, όπως γινόταν μέχρι πριν ένα μήνα. Με επισήμανση στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Χαριτίδη δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

 

Αυτή είναι η κατάσταση, αυτή είναι η δημοτική Αρχή, αυτοί είναι εκείνοι που αποφασίζουν για το μέλλον αυτού του τόπου.

 

Ξυπνάτε …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: