Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Συμβαίνουν και αυτά

Posted by koszig στο 15 Δεκεμβρίου 2016

Υπάρχει ένα δίλλημα  στο τι δημοσιεύεται σε ένα δημόσιο μέσο επικοινωνίας. Από τις τόσες ειδήσεις που γίνονται γνωστές και δημοσιεύονται ποιες είναι εκείνες που ενδιαφέρουν το κοινό στο οποίο απευθύνεται το μέσο μαζικής ενημέρωσης.

Από τη μέχρι σήμερα λειτουργία του Ελεύθερου Βήματος, που στην επικεφαλίδα του αναφέρει « Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών«, ασχολήθηκε με θέματα που ενδιαφέρουν τους δημότες των Αχαρνών. Τα θέματα αυτά είναι σχετικά με τη λειτουργία του Νομικού προσώπου «Δήμος Αχαρνών» και  είναι στην περιοχή των διοικητικών αποφάσεων,  που σχετίζονται με τη νομιμότητα των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής, το σχεδιασμό για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, για προβλήματα ηθικής τάξεως των δημοσίων προσώπων σχετικά με τη διοίκηση του δήμου.

Παράλληλα με αυτά καταγράφει και παρουσιάζει ζωντανά τις δημόσιες δραστηριότητες του Δήμου Αχαρνών και των πολιτιστικών φορέων του Δήμου Αχαρνών. Παρουσιάζει επίσης τις δημόσιες εκδηλώσει των πολιτικών κομμάτων και αναρτά όλες τις ενημερώσεις που αποστέλλουν τα πολιτικά κόμματα και οι αντίστοιχοι τοπικοί φορείς.

Ένα από τα θέματα που απασχολούσαν τον τόπο ήταν και ο τρόπος διορισμού προσώπων, είτε μόνιμα, είτε πρόσκαιρα στο δήμο Αχαρνών και τις δημοτικές του επιχειρήσεις και γενικά σε όλο το δημόσιο τομέα. Στο παρελθόν το νομικό πλαίσιο διορισμού σε μια δημόσια θέση καθοριζόταν από κάποιες «αντικειμενικές» διαδικασίες. Για παράδειγμα προκήρυξης της θέσης, αλλά η προκήρυξη δε γινόταν ευρέως γνωστή.

Σήμερα τα πράγματα έχουν καλυτερεύσει στον τρόπο ενημέρωσης των μελλοντικών προσλήψεων, με εξαίρεση τις ειδικές θέσεις, όπου δίνεται η δυνατότητα παρέμβασης των διοικούντων.

Αυτά γινόντουσαν στην Ελλάδα προ Μνημονίων. Εκεί διαπιστώθηκε ότι οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα  ήταν πολλοί και για οικονομικούς λόγους έπρεπε να μειωθούν. Ένας εύκολος τρόπος μείωσης των υπαλλήλων που δε θα προκαλούσε κοινωνική αντίδραση ήταν η επίκληση θεμάτων ηθικής τάξης και νομιμότητας διαδικασιών πρόσληψης.  Φυσικά δε μπορούσαν να ερευνηθούν οι ρουσφετολογικές (η τούρκικη ορολογία υπάρχει ακόμα μέσα στο ελληνικό λεξιλόγιο) προσλήψεις, αλλά μόνο εκείνες που είχαν έλλειψη τυπικών στοιχείων, όπως τα αποδεικτικά σπουδών.

Σύμφωνα με  την εγκύκλιο (σε εφαρμογή του νόμου) ΔΙΔΑΔ/Φ.34/45/2843/20-3-2014

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ-ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ-ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ-ΓΙΑ-ΤΟΝ-ΕΛΕΓΧΟ-ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ-ΤΩΝ-ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ-ΤΩΝ-ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-2843-2014

Στο δήμο  Αχαρνών ανακλήθηκαν 7 διορισμοί ή μετατάξεις υπαλλήλων του. Από αυτές η πρώτη, σε εφαρμογή της ανωτέρω εγκυκλίου, έγινε στις 2/10/2014 από το δήμαρχο Αχαρνών Ιωάννη Κασσαβό.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2016 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόλυση του Γεωργίου Κασσαβού του Κωνσταντίνου.

fek

 

Σχόλια σε επόμενη ανάρτηση

 

Ένα Σχόλιο to “Συμβαίνουν και αυτά”

  1. anarxoaplytos said

    Αλήθεια γίνονται αυτά; Ο αδερφός του δημάρχου κοροιδευε επί 20 έτη το ελληνικό κράτος και τους συναδέλφους του; Δηλαδή ενδέχεται ο δήμαρχος να εγνώριζε για τον αδερφό του και να έκανε την πάπια τόσο χρόνια; Είναι αδιανόητο να το πιστέψω αυτό. Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: