Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Που βρισκόμαστε;

Posted by koszig στο 23 Ιανουαρίου 2017

Ο νέος δεν είναι σαν τον παλιό.

Ο παλαιός αντιδήμαρχος οικονομικών (εσόδων και προϋπολογισμού) Θεόφιλος Αφουξενίδης, τυπικά εφάρμοζε το νόμο 4305/2014 και την εγκύκλιο Αριθμ. Πρωτ.: ΔΗΔ/Φ. 40/ 17742.

Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 10Α του ν. 3861/2010, όπως προστέθηκε με το άρθρα 15 του ν. 4305/2014

Στην εγκύκλιο αυτή γίνεται μνεία του νόμου  4305/2014:

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις στο Πρόγραμμα Διαύγεια αναρτώνται οι προϋπολογισμοί, απολογισμοί, ισολογισμοί των φορέων που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του ν. 3861/2010 (άρθρο 2 παράγραφος 4, περίπτωση 6) και οι πράξεις της ανάληψης υποχρέωσης δαπάνης, της απόφασης έγκρισης δαπάνης και της οριστικοποίησης της πληρωμής που περιέχει το ακριβές ποσό που θα πληρωθεί για κάθε επιμέρους δαπάνη των φορέων που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του ιδίου νόμου (ν. 3861/2010) (άρθρο 2 παράγραφος 4, περίπτωση 6). Με την προσθήκη της διάταξης του άρθρου 10Α συμπληρώνεται η εικόνα που εμφανίζεται ήδη στο Πρόγραμμα Διαύγεια για τα οικονομικά στοιχεία κάθε υπόχρεου φορέα, προσθέτοντας την περιοδική απεικόνιση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του με την πρόβλεψη της αμελλητί δημοσίευσης των σχετικών στοιχείων ή, εφόσον τούτο δεν είναι τεχνικά εφικτό, το αργότερο εντός δέκα (10) ημερών μετά το πέρας κάθε ημερολογιακού μήνα. 

Ο  παλίος φρόντιζε να τηρείται ο νόμος

%ce%bc%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%b1%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%b1

 

Ο νέος (Ηλίας Ζητούνης) ανέλαβε αντιδήμαρχος  στις 9 Δεκεμβρίου 2016. Αν είχε προλάβει να ενημερωθεί για τα καθήκοντα της θέσης του θα έπρεπε σε λίγες μέρες να δημοσιεύσει τον προϋπολογισμό του μηνός Νοεμβρίου 2016. Το πρώτο δεκαήμερο του έτους 2017 έπρεπε να έχει δημοσιεύσει τον προϋπολογισμό του Δεκεμβρίου του έτους 2016. Επίσης έπρεπε να έχουν δημοσιευτεί τα τριμηνιαία απολογιστικά στοιχεία του τετάρτου τριμήνου του έτους 2016. Αν δεν είχε προλάβει να ενημερωθεί θα έπρεπε τα στοιχεία αυτά να ανακοινώσει η  οικονομική υπηρεσία του δήμου.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 20 Δεκεμβρίου 2016 κατά τον κ. Ζητούνη αντιδήμαρχο Οικονομικών (μόνο των εσόδων και του προϋπολογισμού)  υπερψηφίστηκε το  Σχέδιο Οικονομικής Εξυγίανσης του δήμου Αχαρνών με 16 θετικές ψήφους. Κανονικά έπρεπε να είχε  ψηφιστεί με  23 θετικές ψήφους.

Με την Αρ. πρωτ. 110794/40133/30-12-2016 αναφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ζητήθηκε η μη έγκριση της απόφασης για το  Σχέδιο Οικονομικής Εξυγίανσης του δήμου Αχαρνών.

Μη τήρηση των νόμων σε αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου

Πέρασαν 25 ημέρες, Ακόμα δεν έγινε γνωστό αν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου  εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Στις 3/1/2017 Κοινοποιήθηκε η αναφορά που έγινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής στο Παρατηρητήριο.

Κοινοποίηση αναφοράς που έγινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής στο Παρατηρητήριο για ακύρωση απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αχαρνών

Πέρασαν 20 ημέρες. Καμία απάντηση.

Όλα αυτά, ενώ ο δήμος δεν έχει συντάξει προϋπολογισμό για το έτος 2017. Για το θέμα αυτό ποια είναι η άποψη του αρμόδιου αντιδημάρχου Οικονομικών υπεύθυνου για τον προϋπολογισμό; Ποια είναι η άποψη του δημάρχου;

Η συμπολίτευση τι λέει;

Η αντιπολίτευση τι λέει;

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: