Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Τι είναι τούτο πάλι;

Posted by koszig στο 28 Ιανουαρίου 2017

Στην ιστοσελίδα του δήμου Αχαρνών δημοσιεύτηκε η αναμενόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 31/1/2017. Η πρόσκληση  δεν είχε αναρτηθεί τις εργάσιμες ώρες της Παρασκευής  27/1/2017. (κλικ εδώ).

Πρόσκληση για δημοτικό συμβούλιο στις 31-1-2017

Αναρτήθηκαν και οι εισηγήσεις

Εισηγήσεις για το δημοτικό συμβούλιο της 31-1-2017

Συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου δήμου Αχαρνών.

Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου:

Άρθρο 3
Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου

1. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου, στην οποία αναγράφονται ο τόπος, ο χρόνος της συνεδρίασης, καθώς και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Για την κατάρτιση της ημερήσιας διάταξης, ο Πρόεδρος συνεργάζεται με το Δήμαρχο και τα άλλα όργανα του Δήμου και τις υπηρεσίες αυτού. Στην ημερήσια διάταξη συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά και όλα τα θέματα που προτείνει ο Δήμαρχος, η Εκτελεστική Επιτροπή, η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Τι γινόταν μέχρι πριν λίγο καιρό. Ο δήμαρχος σε συνεργασία με τον προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων κατάρτιζαν την ημερήσια διάταξη. Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου φαίνεται ότι ενημερωνόταν πριν τη συνεδρίαση.

Για ενημέρωση του Αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλη Βρεττού ούτε λόγος να γίνεται!! Το ίδιο και για τη Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου!!

Χτες το απόγευμα η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου φαίνεται ότι πληροφορήθηκε ότι είχε συγκαλέσει το δημοτικό συμβούλιο σε συνεδρίαση την Τρίτη 31/1/2017 !!!

Στην πρόσκληση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου Αχαρνών, (κλικ εδώ), φέρεται να την υπογράφει η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μαρία Χαριτίδη.

%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae-%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%af%ce%b4%ce%b7

Στις 7:11 το απόγευμα ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους ότι δεν έχει υπογράψει την πρόσκληση για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

———- Forwarded message ———

From: Maria Charitidi <rel=»nofollow»>mxar123@hotmail.com

Date: Παρ, 27 Ιαν 2017 στις 7:11 μμ
Subject: Απ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ.Σ. 31/01/2017
To: town council <dhmsym@0104.syzefxis.gov.gr>, info@kassavos.gr <info@kassavos.gr>, sidiropoulosg7@gmail.com <sidiropoulosg7@gmail.com>, stathistopalidisrestling@gmail.com <stathistopalidisrestling@gmail.com>, spiroskatsouros@gmail.com <spiroskatsouros@gmail.com>, afouxents@hotmail.com <afouxents@hotmail.com>, evi.pantelia@yahoo.gr <evi.pantelia@yahoo.gr>, polikarposp@yahoo.gr <polikarposp@yahoo.gr>, marianavrozidou@hotmail.com <marianavrozidou@hotmail.com>, mpamphsorfanidhs@yahoo.com <mpamphsorfanidhs@yahoo.com>, kathariotitad9@acharnes.gr <kathariotitad9@acharnes.gr>, giurap@gmail.com <giurap@gmail.com>, sasaridisteam@gmail.com <sasaridisteam@gmail.com>, gstav@gmail.com <gstav@gmail.com>, tsoukalasiliasrocket@gmail.com <tsoukalasiliasrocket@gmail.com>, esahsanidou@hotmail.com <esahsanidou@hotmail.com>, dimitris.michailidis@gmail.com <dimitris.michailidis@gmail.com>, pediaditis@gmail.com <pediaditis@gmail.com>, daskalakisgeo1964@gmail.com <daskalakisgeo1964@gmail.com>, loyiza.kosmidoy@gmail.com <loyiza.kosmidoy@gmail.com>, antonis_pal1960@hotmail.com <antonis_pal1960@hotmail.com>, geuthimiadou@gmail.com <geuthimiadou@gmail.com>, chioshe3@otenet.gr <chioshe3@otenet.gr>, iliaszitounis@yahoo.gr <iliaszitounis@yahoo.gr>, amiliori@otenet.gr <amiliori@otenet.gr>, panagnosto@gmail.com <panagnosto@gmail.com>, mi.vrettos@gmail.com <mi.vrettos@gmail.com>, i.lazarou@yahoo.gr <i.lazarou@yahoo.gr>, spyvre@yahoo.gr <spyvre@yahoo.gr>, katarastasos@yahoo.gr <katarastasos@yahoo.gr>, olgapoimenidoy@hotmail.com <olgapoimenidoy@hotmail.com>, kosmidpan@hotmail.com <kosmidpan@hotmail.com>, topallianidis@hotmail.com <topallianidis@hotmail.com>, Odys.kamp@gmail.com <Odys.kamp@gmail.com>, Sofia1111@windowslive.com <Sofia1111@windowslive.com>, katsthan@otenet.gr <katsthan@otenet.gr>, a.katsiyiannis@gmail.com <a.katsiyiannis@gmail.com>, nick.tsatsis@yahoo.co.uk <nick.tsatsis@yahoo.co.uk>, xaralampos.athanasiadis@gmail.com <xaralampos.athanasiadis@gmail.com>, kattigeorgia@gmail.com <kattigeorgia@gmail.com>, iakovos1981@yahoo.gr <iakovos1981@yahoo.gr>, elenitsaklidou@hotmail.com <elenitsaklidou@hotmail.com>, anasmart2009@yahoo.gr <anasmart2009@yahoo.gr>, johnfouk@hotmail.gr <johnfouk@hotmail.gr>, xapsaskostas@gmail.com <xapsaskostas@gmail.com>, chrysselector@yahoo.gr <chrysselector@yahoo.gr>, Kourepi.eleni@gmail.com <Kourepi.eleni@gmail.com>, papadimas@metronhealthcare.com <papadimas@metronhealthcare.com>, giolivoula@gmail.com <giolivoula@gmail.com>, giorgos.giamarelos@gmail.com <giorgos.giamarelos@gmail.com>, grdhm4@acharnes.gr <grdhm4@acharnes.gr>, press1@acharnes.gr <press1@acharnes.gr>, ngeorgakopoulos@acharnes.gr <ngeorgakopoulos@acharnes.gr>, mprafasiwannis@gmail.com <mprafasiwannis@gmail.com>, lazarou.vassilis@gmail.com <lazarou.vassilis@gmail.com>, kamkerisgiwrgos1965@gmail.com <kamkerisgiwrgos1965@gmail.com>, p.aggelopoulou@gmail.com <p.aggelopoulou@gmail.com>

Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Σας ενημερώνω ότι η εν λόγω πρόσκληση δεν φέρει την υπογραφή μου και ως εκ τούτου δεν ισχύει. Θα σας σας αποσταλεί πρόσκληση εκ νέου.

Ευχαριστώ

Με τιμή,

Η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αχαρνών
Μαρία Χαριτίδη

Εδώ προκύπτει ένα σοβαρότατο πρόβλημα. Ποιος ανάρτησε πρόσκληση για συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου με ανύπαρκτη υπογραφή της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
Την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου Αχαρνών έκανε κάποιος υπάλληλος. Είναι ο υπογράφων υπάλληλος το έγγραφο της πρόσκλησης, είναι ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων;
Φυσικά κανένας από αυτούς δε μπορούσε να κάνει αυτές τις ενέργειες χωρίς εντολή του δημάρχου Ιωάννη Κασσαβού.

 

Παρόμοιο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί με  συνεδρίαση που υποτίθεται ότι είχε γίνει στις 14/9/2015. Μετά λίγες μέρες, μετά την ανάρτηση της ανύπαρκτης συνεδρίασης και την ανάρτησή της στη Δι@ύγεια στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ γνωστοποιήθηκε το γεγονός.

Είναι πλαστογραφία; (κλικ εδώ)

Για αυτή τη συνεδρίαση έχει γίνει αναφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών. Η υπόθεση  είναι σε εκκρεμότητα.

Στις 26/2/2016 παρουσιάστηκα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ρώτησα τους δημοτικούς συμβούλους, την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τον παρόντα δήμαρχο Αχαρνών Ιωάννη Κασσαβό αν στις 14/9/2015 έγινε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως είχε δημοσιευτεί πρόσκληση με υπογραφή της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και δημοσιευτεί στη Δι@ύγεια με Ακριβές Αντίγραφο της απόφασης από το δήμαρχο Ιωάννη Κασσαβό.

Παρακολουθείστε το σχετικό τμήμα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

 

Είναι απορίας άξιον γιατί η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έκανε αυτή την κίνηση. Ίσως ο τρόπος που γινόντουσαν τα δημοτικά συμβούλια να είχαν φτάσει σε τέτοιο σημείο που να είχε τελειώσει η αντοχή της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Ένα απόσπασμα συνεδρίασης όπως την βλέπαμε εμείς οι «απέναντι» από το προεδρείο της συνεδρίασης.

 

Μια κατάσταση που είχε φτάσει σε ανεκτά όρια. Τα έβλεπε όμως έτσι και η πρόεδρος;

Ένας δημότης που έβλεπε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέσω διαδικτύου μου έστειλε ένα απόσπασμα από αυτή τη συνεδρίαση.

 

Ο δήμαρχος κάποια στιγμή απευθύνθηκε στον προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων Θεόδωρο Δημητρακόπουλο και ακούγεται να τ0υ λέει:

«Θόδωρε δε έχεις  γνωμάτευση για αυτό σου λέω Θοδωράκη μου. … Θόδωρε δεν κάνεις καλά του δουλειά σου, … Μίλα Θόδωρε, γιατί τώρα λέμε ήξεις αφίξεις…Θόδωρε έχεις μεγάλο πρόβλημα μαζί μου, είναι μεγάλη πουτανιά που κάνεις σήμερα Θόδωρε, κρύψου, κάνε αυτό, βάλε το δάχτυλο μπροστά, έλα ρε Θόδωρε που είσαι εκεί, θα το βρω αυτό και αν έχω 18 Αυγούστου, θα τα βρω εγώ, μόνο μαλάκας δεν είμαι, δε θα το αφήσω να περάσει μετά για κανένανε. Σε πήρε και σε έβρισε ο άλλος και μασάς, συνομιλείτε το πρωί με το Ντούρο, θα τα πούμε όλα.»

Η φρασεολογία είναι πιο  «κόσμια» από εκείνα που αναφέρθηκαν σε συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Θρακομακεδόνων σε δημόσια συνεδρίαση:(κλικ εδώ).

(Παρένθεση)

Στη συνεδρίαση της 25/4/2016 οι αντιπαραθέσεις ξέφυγαν.

Ποιος από τους παρισταμένους συμβούλους, θεσμικούς παράγοντες και δημότες απευθύνθηκε σε δημοτικό σύμβουλο του τοπικού συμβουλίου και του  είπε:

«Άντε γαμήσου ρε μαλάκα, σήκω φύγε από εδώ, μας έχεις πρήξει τα αρχίδια. Αρκετά σε ανέχτηκα, μέχρι εδώ ήταν. Μαλάκα, ηλίθιε, θα σε σκοτώσουν με αυτά που λες και κάνεις»

Ποιος επανέλαβε αρκετές φορές τις φράσεις: «Μαλάκα, θα σε σκοτώσουν».

Είναι αλήθεια ότι ελέχθησαν αυτές οι φράσεις; Από ποιόν;

Ακόμα προσπαθώ να μάθω το πρόσωπο που είπε αυτές τις φράσεις, αλλά στα στόματα είναι σφραγισμένα.

(Κλείνει η παρένθεση)

Μήπως η συμπεριφορά του δημάρχου στη συνεδρίαση της 29/11/2016 ήταν εκείνη που έκανε την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να έχει αυτή την αντίδραση; Ο καιρός θα δείξει.

 

Ο καιρός γαρ εγγύς.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: