Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Περίεργες αναθέσεις αναπληρωτών δημάρχου

Posted by koszig στο 15 Μαρτίου 2017

Στη Δι@ύγεια αναρτήθηκε η απόφαση  για τους ορισμούς αντιδημάρχων

6ΞΥ4ΩΨ8-37Μ Ορισμός αντιδημάρχων

Στην απόφαση αυτή έχει και κάποια σημεία που εμφανίζονται για πρώτη φορά.

Γ. Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά θα ασκούνται από τους Αντιδημάρχους κ. ΤΟΠΑΛΙΔΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΠΟΛΥΜΕΝΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ, που αναπληρώνουν το Δήμαρχο.

Είναι φανερό ότι δεν γίνεται αναφορά για παρουσία σε εκδηλώσεις τοπικού ή άλλου χαρακτήρα μπορεί να γίνεται από τον αναπληρωτή του δημάρχου μετά από εντολή για αναπλήρωση. Για παράδειγμα σε εκδήλωση στον Κόκκινο Μύλο μπορεί να ανακοινώσει ο παριστάμενος Παναγιώτης Πολυμενέας ότι εκπροσωπεί το δήμαρχο που κωλύεται να παραστεί για κάποιο λόγο που δε χρειάζεται να εξηγηθεί.

Όμως η αναφορά αναπλήρωσης σε αναρτημένη στη Δι@ύγεια απόφαση σχετίζεται με την υπογραφή των αντιδημάρχων αντί του δημάρχου. Στη σειρά των ονομάτων των αντιδημάρχων τεκμαίρεται ότι όταν απουσιάζει ο δήμαρχος θα υπογράφει κατ’εντολή του ο κ. Τοπαλίδης. Αν ταυτόχρονα απουσιάζει ο δήμαρχος και ο κ. Τοπαλίδης, προφανώς για επείγοντα θέματα θα υπογράφει ο κ. Πολυμενέας.

Μερικές περιπτώσεις που είναι αναγκαία αυτή η ανάθεση.

Σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό που θα είναι για αρκετές μέρες θα απουσιάζει ο δήμαρχος και ο κ. Τοπαλίδης.

Σε περίπτωση που θα υπάρχει απουσία για κάποιο λόγο του κ. Τοπαλίδη, αναπλήρωση του δημάρχου όταν απουσιάζει εκτός Αχαρνών ή συμβεί κάποιο κόλλημα, όπως για παράδειγμα δε μπορεί να υπογράψει ο δήμαρχος λόγω ατυχήματος στο δεξί του χέρι, τότε θα υπογράφει ο κ. Πολυμενέας.

Σχολιάζοντας αυτή την απόφαση  μη γνώστης  των νόμων υποστήριξε ότι αν ο δήμαρχος τεθεί σε αργία, τότε ορίζεται αναπληρωτής του ο κ. Τοπαλίδης και αναπληρωτής του δημαρχεύοντος κ. Τοπαλίδη η αναπλήρωση θα γίνεται από τον κ. Πολυμενέα.

Αυτό δεν είναι σωστό γιατί σύμφωνα με το άρθρο 89 , παρ 2 του νόμου 3863/2006

2. Αν ο δήμαρχος έχει τεθεί σε αργία, τα καθήκοντά του ασκεί αντιδήμαρχος, ο οποίος ορίζεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Με την ίδια απόφαση ορίζεται, για την περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του, αναπληρωτής ένας από τους αντιδημάρχους ή δημοτικούς συμβούλους του επιτυχόντος συνδυασμού.

 

Τελικά φαίνεται η απόφαση με του δύο αναπληρωτές  δημάρχου, ειδικά για το δεύτερο, γίνεται για άλλους λόγους που ο δήμαρχος γνωρίζει.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: