Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Η επόμενη ημέρα για γέλια ή για κλάματα;

Posted by koszig στο 27 Μαρτίου 2017

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 12:00 θα γίνει  συζήτηση για την τελική κατάρτιση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017.

Αργά το θυμηθήκατε!!

Βήματα σύνταξης προϋπολογισμού

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης πριν τη σύνταξη του προσχέδιου του προϋπολογισμού (άρθρο 76 παρ.3 Ν.3852/2010)

Η Εκτελεστική Επιτροπή συγκεντρώνει και αξιολογεί τις προτάσεις των υπηρεσιών του δήμου στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την κατάρτιση του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος Δράσης (το οποίο σε παράρτημά του περιλαμβάνει και το τεχνικό πρόγραμμα) και εισηγείται το προσχέδιο του προϋπολογισμού  προς την οικονομική επιτροπή. (άρθρο 63δ & άρθρο 266 παρ 4 ν. 3852/2010,   παρ 4 άρθ. 77 ν. 4172/2013).

Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής για την κατάρτιση σχεδίου Προϋπολογισμού, έως την 5η Σεπτεμβρίουκαι ενσωμάτωση του σχεδίου του προϋπολογισμού στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων που τηρείται στο Υπουργείο Εσωτερικών. (παρ 5 άρθ. 77 ν. 4172/2013). Η προθεσμία  αυτή δεν είναι αποκλειστική και δύναται τα σχέδια των προϋπολογισμών να ενσωματωθούν στη βάση δεδομένων και μετά από τη λήξη της, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος 
Για την κατάρτιση του σχεδίου του Π/Υ από την οικονομική επιτροπή απαιτείται κατ’ ελάχιστον η ύπαρξη τεχνικού προγράμματος, το περιεχόμενο του οποίου προσδιορίζεται με γνώμονα τη δυνατότητα χρηματοδότησής του και ψηφίζεται εντός της προθεσμίας ψήφισης του Π/Υ. (ΚΥΑ 26945/31.07.2015). Προφανώς σύμφωνα με την ΚΥΑ θα πρόκειται για το προσχέδιο του τεχνικού προγράμματος το οποίο θα ψηφίσει τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο πριν τη ψήφιση του προϋπολογισμού. 

Την Κυριακή 26 Μαρτίου γύρισαν τα ρολόγια μια ώρα μπροστά. Δεν ανακοινώθηκε ότι σε πέντε μέρες ο μήνας δεν θα είναι ο Απρίλιος του έτους 2017 αλλά  ο Σεπτέμβριος του έτους 2016!!

Συνήθως για το επόμενο έτος  συντάσσεται ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ με βάση τα στοιχεία του προηγουμένου έτους. Της σύνταξης του τελικού σχεδίου προϋπολογισμού αναγκαία προϋπόθεση είναι η ψήφιση των ανταποδοτικών τελών.

Το Δεκέμβριο του έτους 2015 το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε για τα ανταποδοτικά τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμό για το έτος 2016. Ήταν μία από τις προϋποθέσεις για τη σύνταξη του προϋπολογισμού του έτους  2016. Για το έτος 2017 δεν έχουν συζητηθεί και αποφασιστεί  τα ανταποδοτικά τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού.

Για τα ανταποδοτικά τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμό για το έτος 2016 έχει γίνει σχετική ανάρτηση, (κλικ εδώ). Στην ανάρτηση αυτή παρατηρείται:

Το πλεόνασμα των 11.385.188,85 € πρέπει να  μεταφερθεί ως έσοδο στον προϋπολογισμό εσόδων των ανταποδοτικών τελών του έτους 2017.  Αν τα έξοδα διατηρηθούν στο επίπεδο των δαπανών για τα ανταποδοτικά τέλη, σύμφωνα με τους νόμους, τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών το έτος 2017 οι δημότες δεν πρέπει να καταβάλουν δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Τελικά στο Σχέδιο Οικονομικής Εξυγίανσης που αποφασίστηκε αλλά δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής αναφέροντο για τα έτη 2017 και 2018 ποσά 9.880.000 €.

Τελικά είμαστε στο Παρατηρητήριο ή δεν πρέπει να είμαστε; Η Απάντηση σε επόμενη ανάρτηση.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: