Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Προς την Οικονομική Επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο

Posted by koszig στο 31 Μαρτίου 2017

Προς την Κα Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών και ειδικά στον Κο αντιδήμαρχο Οικονομικών ( μόνο εσόδων και προϋπολογισμού), τον Κο Δήμαρχο ως πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, τον Κο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε προηγούμενη ανάρτηση, (κλικ εδώ), έγινε αναφορά για καθυστερήσεις σε αναρτήσεις στη Δι@ύγεια των μηνιαίων απολογιστικών στοιχείων εκτέλεση του προϋπολογισμού και Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού εσόδων- εξόδων Δ΄ τριμήνου οικονομικού έτους 2016.

Συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με το άρθρο 10α του νόμου 3861/2010:

1. Το Δημόσιο, ανά Υπουργείο, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Ο.Τ.Α. και τα Ν.Π.Δ.Δ. αυτών δημοσιεύουν στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού τους στην ιστοσελίδα τους και στο «Πρόγραμμα Διαύγεια», περιγράφοντας αναλυτικά στο σκέλος των εσόδων τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και στο σκέλος των εξόδων τα προϋπολογισθέντα, τα ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου.
2. Η δημοσίευση γίνεται αμελλητί και εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό για τεχνικούς λόγους γίνεται το αργότερο εντός δέκα (10) ημερών μετά το πέρας κάθε ημερολογιακού μήνα.

Για το μήνα Φεβρουάριο 2017 δεν έχουν δημοσιευτεί τα μηνιαία απολογιστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με το άρθρο 39, παρ. 9  του νόμου 4270/2014:

«9. Η οικονομική επιτροπή, έπειτα από εισήγηση του υπευθύνου των οικονομικών υπηρεσιών του οικείου Δήμου, μετά τη λήξη κάθε τριμήνου υποβάλλει στο δημοτικό συμβούλιο έκθεση για τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού, κατά το χρονικό διάστημα από την αρχή του οικονομικού έτους έως το τέλος του συγκεκριμένου τριμήνου. Στην έκθεση διατυπώνονται και οι τυχόν παρατηρήσεις της μειοψηφίας και επισυνάπτεται σε αυτή η εισήγηση του υπευθύνου οικονομικών υπηρεσιών, καθώς και η έκθεση του προηγούμενου τριμήνου.

Η έκθεση μετά των συνημμένων της υποβάλλεται στο δημοτικό συμβούλιο εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από τη λήξη κάθε τριμήνου.

Η  Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού εσόδων- εξόδων Δ΄ τριμήνου οικονομικού έτους 2016, σύμφωνα με το νομό έπρεπε να είχε αναρτηθεί τον Ιανουάριο του έτους 2017 και να έχει συζητηθεί στην οικονομική επιτροπή, η οποία έπρεπε να έχει εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο τη συζήτηση και ψήφιση τον Ιανουάριο ή έστω και τον Φεβρουάριο του έτους 2017.

Παραλήψεις της δημοτικής Αρχής, αλλά και σιωπή όσων ήθελαν να ήταν και μελλοντικά θέλουν να είναι στη στη θέση της.

Με ποια στοιχεία θα συζητήσουν τις επόμενες ημέρες σε τακτική ή έκτακτη συνεδρίαση το Σχέδιο Οικονομικής Εξυγίανσης τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου;

Σήμερα οι χαιρετισμοί. Αύριο;

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: