Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Ενημέρωση στο ορθόν

Posted by koszig στο 2 Απριλίου 2017

Σε προηγούμενη ανάρτηση σχολιάστηκε η διανομή φρούτων μέσω συλλόγου, (κλικ εδώ).

Η ανακοίνωση έγινε μέσω ανάρτησης  στο http://menidiatis.blogspot.gr, φίλα προσκείμενο στη δημοτική Αρχή του δήμου Αχαρνών. Στην ανακοίνωση αυτή εκφράστηκαν ευχαριστίες στον Δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό,και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργο Σταύρου για την άψογη συνεργασία μας και για την ευαισθησία τους προς τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Όταν διαβάζει κανείς την ανακοίνωση αυτή αβίαστα βγάζει το συμπέρασμα ότι αυτή η άψογη συνεργασία δεν είναι τυχαία δεδομένου ο ευχαριστών ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου.

Μετά τη δημοσίευση στο Ελεύθερο Βήμα ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Σταύρου έδωσε διευκρινήσεις για το γεγονός αυτό.

Στο Δήμο Σαρωνικού παρέμειναν αδιάθετα φρούτα από εκείνα που μοιράστηκαν σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες. Επειδή δεν υπήρχε δυνατότητα να συντηρηθούν για να διανεμηθούν αργότερα, σε επικοινωνία που είχε ο δήμαρχος Σαρωνικού με τον κ. Σταύρου συμφωνήθηκε να μεταφερθούν αυτά τα φρούτα στο δήμο Αχαρνών και να διανεμηθούν σε ευπαθείς ομάδες. Ο κ, Σταύρου ζήτησε από την υπηρεσία να γίνει επικοινωνία με φορείς της Εκκλησίας , του συλλόγου Τριτέκνων και συλλόγους του δήμου Αχαρνών να μεταβούν και να παραλάβουν φρούτα, προκειμένου να μοιραστούν σε μέλη τους που έχουν ανάγκη.

Καμία ανακοίνωση από την υπηρεσία δεν έγινε για το γεγονός αυτό. Μόνη αναφορά έγινε από το σύλλογο Αγίας Παρασκευής Αχαρνών.

Καμία ανακοίνωση δεν έγινε προκειμένου να μεταβούν μεμονωμένα άτομα που είναι στον κατάλογο των δικαιούμενων να παραλάβουν φρούτα (ακτινίδια και πορτοκάλια) . Η λογική ήταν ότι τα προϊόντα αυτά δεν ήταν μέσω ΤΕΒΑ, αλλά περισσεύματα  από άλλους δήμους που έπρεπε να μοιραστούν, γιατί δεν υπήρχε η δυνατότητα  διατήρησης σε ψυγεία. Η λογική ήταν, αντί μετά από λίγο να πεταχτούν, καλύτερα να διανεμηθούν σε κατοίκους των Αχαρνών, δεδομένου ότι τα φρούτα ήταν σε άριστη κατάσταση.

Τα σχόλια θα είχαν αποφευχθεί αν είχε γίνει μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου Αχαρνών, που να εξηγούσε την προέλευση των φρούτων και τους δικαιούμενους αυτών.

Εξηγήσεις για να μη γίνονται παρεξηγήσεις

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: