Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Τι μέρα και αυτή σήμερα

Posted by koszig στο 3 Απριλίου 2017

Την καλημέρα μου στον Κο Δήμαρχο, πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, στον Κο Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υποθέσεων (μόνο εσόδων και προϋπολογισμού), του δημοτικούς συμβούλους μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου Αχαρνών.

Σήμερα στη Δι@ύγεια αναρτήθηκε:

Αναφέρεται σε ποσό ψήφισης 4.960 € σε βάρος του Κ.Α. 30-6261.007 του υπό έγκριση προϋπολογισμού εξόδων του δήμου Αχαρνών.

Η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε στις 30-3-2017, συζήτησε το θέμα του «υπό έγκριση προϋπολογισμού εξόδων¨του δήμου Αχαρνών.

 

Εκλήθη η Διευθύντρια των Οικονομικών Υπηρεσιών, η οποία εξήγησε τι σημαίνει «υπό έγκριση προϋπολογισμού εξόδων¨.

Τι αναφέρει ο προϋπολογισμός δαπανών έτους 2017 για αυτό τον Κ.Α.;

Αναφέρει ότι η Εκτίμηση Πληρωθέντων την 31/12/2016 13.419,20 €. Δηλαδή αν μεταφράσουμε την ορολογία η οικονομική επιτροπή εκτίμησε ότι με βάση τις Ενταλθείσες Δαπάνες  στο τέλος Αυγούστου 9.169,65 € στο τέλος το χρόνου  θα είναι 13.419,25 €.

Η πραγματικότητα είναι ότι το κείμενο του προϋπολογισμού γράφτηκε και εκτυπώθηκε στις 24 Μαρτίου 2017, που είχε δημοσιευτεί η υλοποίηση του προϋπολογισμού του έτους 2016.

Με τέτοια κείμενα προσπαθεί να καλύψει τις ενέργειές της η οικονομική υπηρεσία. Στο κείμενο αυτό γίνεται αναφορά για δαπάνες «Ψηφισθείσες από το Συμβούλιο» Σε ποιο δημοτικό συμβούλιο ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του έτους 2017.

Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής;

Αν είχε εγκριθεί ο προϋπολογισμός του έτους 2017 για δαπάνη, στον Κ.Α. 30-6261.007, το ποσό των 4.678,00 € πως η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε δαπάνη για το ποσό που αναφέρεται στη Δι@ύγεια και ανέρχεται σε 4.960 €;

Όλα αυτά συμβαίνουν στο δήμο Αχαρνών από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τα οικονομικά του δήμου.

Όλα αυτά θα είχαν την πλάκα τους αν το μήνυμα από τους υπεύθυνους παράγοντες του ελεγκτικού μηχανισμού, που υπενθύμισαν στο δήμο Αχαρνών το νόμο, δεν ήταν:

Σε περίπτωση που μετά την πάροδο του τριμήνου (από 1η Απριλίου) δεν έχει ακόμη «εγκριθεί» ο Προϋπολογισμός, απαγορεύεται να διενεργείται οποιασδήποτε δαπάνη με βάση τον Προϋπολογισμό του προηγούμενου οικον. έτους, με εξαίρεση τις αποδοχές του προσωπικού, τις ασφαλιστικές εισφορές, τα προνοιακά επιδόματα και τα επιδόματα ένδειας (άρθρο 56 παρ. 1 Ν. 4386/16).

 

Από σήμερα δαπάνες γιόκ.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: