Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Ανοιχτή επιστολή για ενημέρωση -1

Posted by koszig στο 26 Απριλίου 2017

Προς το Σεβαστόν Παρατηρητήριον Οικονομικής Εξυγίανσης του Δήμου Αχαρνών

Προς την Σεβαστήν Απικεντρωμένη Διοίκηση Αττικής

Προς του αξιοτίμους δημοτικούς συμβούλους

Προς τον αξιότιμον Κύριο Δήμαρχο Αχαρνών

 Μερικά Οικονομικά στοιχεία

Έτος 2015: Εισπραχθέντα έσοδα  48.049.329,77 €    Πληρωθέντα 48.664.482,14 €       Προϋπολογισμός ισοσκελισμένος

Έτος 2016: Εισπραχθέντα έσοδα  61.697.681,22 €     Πληρωθέντα  47.185.533,35 €        Προϋπολογισμός  μη ισοσκελισμένος

 

Μη ισοσκελισμένος προϋπολογισμός σημαίνει λιγότερα προϋπολογισμένα  έσοδα από τις προϋπολογιζόμενες δαπάνες. Δηλαδή κάποια ποσά που τοποθετούνται δίπλα σε κωδικούς ΚΑΕ. Τα ποσά αυτά βάζει η οικονομική υπηρεσία με βάση την εγκύκλιο που ανακοινώνεται για τον τρόπο σύνταξης του προϋπολογισμού και ειδικά με τα ποσά προκύπτουν απο συσχετισμό των ποσών των δύο προηγουμένων ετών.

Στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών και ο υπουργός Οικονομικών μεταξύ άλλων αναφέρεται:

kya23976-22072016 Παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων,

8. Ενόψει της υποχρέωσης κατάρτισης ρεαλιστικών Π/Υ, με εγγραφή σε αυτούς μόνο δαπανών που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τα έσοδα που
αναμένεται να εισπραχθούν, τονίζεται ιδιαίτερα η ανάγκη άσκησης περιοριστικής πολιτικής στις δαπάνες γενικότερα, με υποχρέωση συγκράτησης αυτών στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό ενδεικτικά αναφέρονται οι κατωτέρω δαπάνες στις οποίες θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα πρόβλεψης χαμηλότερου ύψους ποσών σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος:
– οι δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού, οι οποίες πρέπει να αποβλέπουν στην αντιμετώπιση των εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών και να εγκρίνονται, αφού πρώτα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια αξιοποίησής του εντός του ωραρίου εργασίας,

 

Από τον ανωτέρω πίνακα που συντάχθηκε με τα δημοσιευμένα στοιχεία προϋπολογιμών των ετών 2015,2016,2017 προκύπτεί ότι το έτος 2017 οι δαπάνες για υπερωρίες προσωπικού προϋπολογίζονται κατά  555.074 €  περισσότερες από εκείνες του προηγουμένου έτους 2016.

Τον προϋπολογισμο έχει συντάξει το παρατηρητήριο και κάλεσε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και το δήμο Αχαρνών να τον ψηφίσουν.

Μήπως το Παρατηρητήριο πρέπει να ελεγθεί γιατί δεν τήρησε την ανωτέρω εγκύκλιο, που υπογράφεται από τους Υπουργους Εσωτερικών και Οικονομικών;

Πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ατικής δέχθηκε να εγκρίνει τον προϋπολογισμό που σύνταξε το Παρατηρητήριο (ή ο δήμος Αχαρνών με την εποπτεία του Παρατηρητηίου), που δεν τηρεί την ανωτέρω εγκύκλιο.

Για τους δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν το προϋπολογισμό χωρίς να είναι ενημερωμένοι για το περιεχόμενό του κανένα σχόλιο.

Ο δήμαρχος που θα εκτελέσει τον προϋπολογισμό, όπως φάνηκε χτες, ενδιαφέρεται  κυρίως για τις δαπάνες με τις ληξηπρόθεσμες υποχρεώσεις που θεωρεί ότι είναι πρώτης προτεραιότητας.

Η συνέχεια στο επόμενο!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: