Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Άδεια λειτουργίας στην ΑΡΩΓΗ

Posted by koszig στο 28 Απριλίου 2017

Με την απόφαση 699/22.3.2017 η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής χορηγεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας δύο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Οικοτροφεία, στο Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δήμου Αχαρνών «ΑΡΩΓΗ» με διακριτικό τίτλο της δομής «Βαμβακάρειο Ίδρυμα – Αρωγή», (κλικ εδώ).

Το «Βαμβακάρειο Ίδρυμα – Αρωγή» παραδόθηκε το 2013 στον Δήμο Αχαρνών, πλήρως εξοπλισμένο και έτοιμο να φιλοξενήσει άτομα με ειδικές ανάγκες. και ο  Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός είχε θέσει από την αρχή της θητείας του σαν κύρια προτεραιότητα, την ίδρυση και λειτουργία του ξενώνα.

Με συνεχείς παρεμβάσεις και προσπάθειες του προέδρου του  Κέντρου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δήμου Αχαρνών «ΑΡΩΓΗ» κ. Νίκου Γκασούκα ξεπεράστηκαν, αστοχίες, παραλήψεις και γραφειοκρατικά κωλύματα, όπως η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την τροποποίηση της συστατικής πράξης του ιδρύματος.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δήμου Αχαρνών «ΑΡΩΓΗ» κ. Νίκος Γκασούκας, απόλυτα ικανοποιημένος και δικαιωμένος, παρέλαβε την απόφαση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής, η οποία προβλέπει τη λειτουργία δύο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, συνολικής  δυναμικότητας 18 ατόμων για πρόσωπα που χαρακτηρίζονται, από νοητική στέρηση, κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες ή δευτερογενείς ψυχικές παθήσεις και διαταραχές.

Με τη βοήθεια και την αγάπη της StoiximanGR και της ΠΑΕ ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ  στην ΑΡΩΓΗ παραχωρήθηκαν  Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, tablets, laptops. Η σύγχρονη τεχνολογία μπήκε στη ζωή των παιδιών της Αρωγής. Δημιουργήθηκε ειδικό πρωτοποριακό τμήμα με σκοπό τον εμπλουτισμό της  καθημερινές δραστηριότητες των παιδιών.

Ο Πρόεδρος του ΚΑΜΕΑ ΑΡΩΓΗ Νικόλαος Γκασούκας ευχαριστεί όσους συμβάλουν στις προσπάθειες για τη στήριξη της Αρωγής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: