Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Μια υπογραφής μύρια έπονται!!

Posted by koszig στο 6 Μαΐου 2017

Με την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα  η Ελλάδα συνεισφέρει οικονομική στην Ευρωπαϊκή ενοποίηση και έχει μερικά οικονομικά οφέλη προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Αυτό σε μεγάλο βαθμό γίνεται με κρατικές επιχορηγήσεις και σε μικρότερο με μη κυβερνητικούς φορείς που είναι οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.).
Στο δήμο μας και στο γειτονικό δήμο Φυλής  είχε ενεργοποιηθεί μια Μ.Κ.Ο. η «Εύξεινη Πόλη», με δημιουργό και διαχειριστή την Νικόλαο Κρημνιανιώτη.
Για την Εύξεινη Πόλη έχουν γίνει αρκετές αναρτήσεις στο παρελθόν, (κλικ εδώ),  (κλικ εδώ),  (κλικ εδώ),  (κλικ εδώ).

Ο Δήμος Αχαρνών είναι μέλος της Ε.Ο.Ε.Σ. «Εύξεινη Πόλη»

2341 Απόφαση 274 έτους 2014  «Ορισμός εκπροσώπων των μελών στις γενικές συνελεύσεις του ΕΟΕΣ»

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΟΕΣ τα μέλη της καταβάλουν ετήσια συνδρομή. Επειδή μέλη της είναι μια  Περιφέρεια, Δήμοι  και άλλοι φορείς, (κλικ εδώ), εγγράφουν στον προϋπολογισμό τους ως ετήσια δαπάνη τη συνδρομή τους.

Όπως φαίνεται στους προϋπολογισμούς, αλλά και στη μηνιαία στοιχεία εκτέλεσης των προϋπολογισμών  από το δήμο Αχαρνών δεν έχει καταβληθεί για τα έτη 2017-2016 η συνδρομή  του δήμου Αχαρνών στην Ε.Ο.Ε.Σ. «Εύξεινη Πόλη» και «Ε.Ο.Ε.Σ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ».

Για το έτος 2017 έχει διαγραφεί αυθαίρετα  η εισφορά  για την Ε.Ο.Ε.Σ. «Εύξεινη Πόλη».

Ποιος συνέταξε αυτό τον προϋπολογισμό και με εντολή ποιου;

Αυτό είναι μια αχαρακτήριστη ασυνέπεια της δημοτικής Αρχής, γιατί αν για οποιοδήποτε λόγο έκρινε ότι η συμμετοχή του δήμου Αχαρνών «δεν είναι συμφέρουσα» για το δήμο θα μπορούσε να ζητήσει την αποχώρησή του από αυτούς τους φορείς.

Αν οι φορείς αυτοί  ζητήσουν δικαστικά τις οφειλόμενες συνδρομές, όπως έχουν υποχρέωση, τότε ο δήμος Αχαρνών θα πληρώνει δικηγόρους στα δικαστήρια και τους σχετικούς τόκους, δαπάνες που θα πρέπει να καταλογιστούν σε εκείνους που δεν έχουν καταβάλει τα οφειλόμενα ποσά από τις συνδρομές.

Μια ακόμη ξεφτίλα για το δήμο Αχαρνών!!

Όμως πέρυσι   «‘έσκασε»   μια νέα Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων με ενέργειες του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη για επιχειρηματικές συμφωνίες με του Κινέζους,(κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ).

Με αυτά τσίμπησαν όλοι, Κυβέρνηση και δήμοι και άρχισε το πανηγύρι!!, (κλικ εδώ).

Με τέτοιες φωτογραφίσεις δε μπορούσε να λείπει δήμος Αχαρνών.

Ο Δήμος Αχαρνών μέλος της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων

Ο ιστορικός Δήμος Αχαρνών συμμετέχει στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων μαζί με πλήθος δήμων από όλη την Ελλάδα, ύστερα και από την υπογραφή της ιδρυτικής πράξης της αμφικτυονίας από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό.

Δικαίωμα συμμέτοχης στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων έχουν οι Δήμοι όλης της χώρας που διαθέτουν επισκέψιμους μουσειακούς ή αρχαιολογικούς χώρους και σκοπός της σύμπραξης αυτής είναι η προστασία, η ανάδειξη και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Η συνεργασία των Δήμων που συμμετέχουν στην Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων αναμένεται να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στον τουρισμό, την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα στην χώρα αλλά και σε κάθε τοπική κοινωνία ξεχωριστά.

Η εκδήλωση για την υπογραφή της ιδρυτικής πράξης της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων από τους Δημάρχους των δήμων μελών, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Ουνέσκο κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα και ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα κ. Τζόου Σιαολί.

Μετά την υπογραφή της ιδρυτικής πράξης ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
«Η Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων είναι μια ευκαιρία για όλους τους δήμους που συμμετέχουν να ανταλλάξουν απόψεις, τεχνογνωσία και καλές πρακτικές και να επιτύχουμε την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τα Αρχαιολογικά ευρήματα και τα εκθέματα που έχουμε στον Δήμο Αχαρνών είναι πολλά και σημαντικά και θα είμαστε πάντα «κοντά» σε κάθε δράση και πρωτοβουλία που έχει σαν στόχο την ανάδειξή τους«.

 

Υπάρχει ένα καίριο ερώτημα. Με ποια απόφαση δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Αχαρνών υπέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη για την  Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων.

Ο δήμος Αχαρνών είναι ιδιωτική επιχείρηση του Ιωάννη Κασσαβού που δικαιούται να υπογράφει ιδρυτικές διακηρύξεις; 

Υπάρχει κάποιο εποπτικό όργανο που πρέπει συστήσει στο δήμαρχο να τηρεί τις νόμιμες διαδικασίες;

Αλλά υπάρχει και συνέχεια.

Στις 25 Απριλίου  συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή και με έκτακτο θέμα: »  Ψήφιση πίστωσης ποσού 3.500,00 € για την συμμετοχή-μετάβαση του Δημάρχου στο εξωτερικό(Κίνα) για το συνέδριο Ελληνικών κ’ Κινεζικών Πόλεων »

 

Για την διοργάνωση του 2ου Συνεδρίου Ελληνικών Κινεζικών Πόλεων το διάστημα 10-14 Μαΐου 2017 στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας  ο Δήμος Αχαρνών θα εκπροσωπηθεί από τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Κασσαβό. Η μετακίνηση θα γίνει αεροπορικώς με αναχώρηση την 10η Μαΐου 2017  και επιστροφή την 15η Μαΐου 2017.

Το κατά  πόσο είναι νόμιμη η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για το ταξίδι αυτό θα φανεί αργότερα.

 

Μέχρι εδώ και μη παρέκει 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.