Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Δώρον άδωρον;

Posted by koszig στο 22 Μαΐου 2017

Σε προηγούμενη ανάρτηση είχε γίνει αναφορά για τη διακήρυξη του δήμου Αχαρνών προκειμένου να ενοικιαστεί κτήριο για τη δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης, (κλικ εδώ).

Όπως; έγινε γνωστό ο διαγωνισμός απέβη άκαρπος γιατί δεν εμφανίστηκε καμία προσφορά.

Κανονικά έπρεπε να συνεχιστούν οι διαδικασίες προκειμένου να επαναληφθεί η διαδικασία ή να αλλάξουν οι προδιαγραφές ή να αποφασιστεί  αν πράγματι χρειάζεται ένα κτήριο με αυτές τις προδιαγραφές.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 15 Μαΐου συζητήθηκαν και 14 έκτακτα θέματα. Τυπικά έπρεπε να τηρηθούν οι διαδικασίες  του κανονισμού λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής.

Κανονισμός λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής δεν υπάρχει.

Υπάρχει ένας πρότυπος κανονισμός λειτουργίας, αλλά δεν έχει ψηφιστεί από καμία Επιτροπή του δήμου από το έτος 2011.

Παρακολουθείστε τμήμα τη συνεδρίαση της της Οικονομικής Επιτροπής που αναφέρεται στο θέμα:

«Παραχώρηση δωρεάν χρήσης ακινήτου, ευρισκόμενο επί της Κεντρικής Πλατείας στις Αχαρνές, προς τον ∆ήµο Αχαρνών προκειμένου να στεγαστούν Υπηρεσίες του»

 

Το θέμα έφερε η προϊσταμένη της οικονομικής επιτροπής ως 14 έκτακτο. Δεν εξήγησε ο δήμαρχος γιατί το θέμα ήταν έκτακτο και δε μπορούσε να συζητηθεί μερικές μέρες μετά. Υπάρχει μια πάγια τακτική να εμφανίζονται έκτακτα θέματα  έτσι ώστε όποιοι από την αντιπολίτευση θέλουν διευκρινήσεις να μη μπορούν να τις έχουν.

Στο συγκεκριμένο θέμα η διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας ενημερώνει για αιτήματα κληρονόμων του Γεωργίου Καβαλάρη  για παραχώρηση κτηρίου. Τα κείμενα των αιτημάτων άγνωστα. Ο δήμαρχος  περιγράφει αυτό το κτήριο.

Ο δήμαρχος παρεμβαίνων  λέει: «Το κτήριο παραχωρούν στο δήμο Αχαρνών για χρήση χωρίς μίσθωμα. Μας κάνουν αυτή την παραχώρηση την οποία θεωρώ ιδιαιτέρως επωφελή.».  Σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Βρεττού στο δήμαρχο «τι υποχρεώσεις αναλαμβάνουμε» ο δήμαρχος απάντησε: » Καμία ανάληψη καμίας ανάληψης υποχρέωσης, ούτε καν συντήρησης δεν υπάρχει στη δέσμευση.»

Αυτή ήταν η διαλογική συζήτηση, η οποίας θα έπρεπε να γραφεί στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά. Αυτό δεν έγινε γιατί δεν υπάρχουν απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της Οικονομικής Επιτροπής.

Στη Δι@ύγεια αναρτήθηκε η απόφαση:

7399ΩΨ8-ΖΓ2 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής για παραχώρηση ακινήτου

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ομόφωνα

1. Δέχεται το κατεπείγον του θέματος

2.Την αποδοχή παραχώρησης δωρεάν χρήσης του ανωτέρω ακινήτου προς το ∆ήµο Αχαρνών , ευρισκόμενο επί της Κεντρικής Πλατείας στις Αχαρνές, προς τον ∆ήµο Αχαρνών προκειμένου να στεγαστούν Υπηρεσίες του.Ο χρόνος παραχώρησης είναι μέχρι τις 30-8-2019 και πέραν αυτού, εφόσον επανεκλεγεί ο κ. Ιωάννης Κασσαβός, για όσο χρόνο θα είναι αυτός Δήμαρχος χωρίς να απαιτείται έγγραφη παράταση της παρούσας δωρεάν παραχωρήσεως µε νέα συμφωνία.

Τρομερή επιτυχία!! Η δωρεά είναι στον Ιωάννη Κασσαβό όσο είναι δήμαρχος!! Ο Ιωάννης Κασσαβός στη συνέχεια παραχωρεί το κτήριο στο δήμο Αχαρνών  όσο αυτός είναι δήμαρχος. για χρήση του δήμου!!!  Κάπως έτσι μεταφράζεται.

Μια απορία. Αν για κάποιο λόγο ο Ιωάννης Κασσαβός πάψει να είναι δήμαρχος πριν την 30-8-2019, τότε το κτήριο θα ανήκει στο δήμο;

Μια δεύτερη απορία. Πόσο θα στοιχίσει η επισκευή του κτηρίου  προκειμένου να έχει τις προδιαγραφές ενός κτηρίου για χρήση των δημοτών;

Μια τρίτη απορία. Αν δεν επανεκλεγεί ο κ. Κασσαβός δήμαρχος θα έχουν στη διάθεσή του για χρήση οι παραχωρησιούχοι  ένα επισκευασμένο κτήριο για ενοικίαση, ίσως και στο δήμο Αχαρνών;

Και μια τελευταία. Οι παραχωρησιούχοι  είναι «ταμειακώς» εντάξει με τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεών τους έναντι του δήμου Αχαρνών;

Αφού κατά το δήμαρχο το θέμα της αποδοχής της παραχώρησης του κτηρίου θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο γιατί ο δήμαρχος το έφερε ως έκτακτο θέμα στην Οικονομική Επιτροπή;

Τυπικά η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής δεν είναι νόμιμη γιατί στη συζήτηση του θέματος δεν  ακούστηκε : Ο χρόνος παραχώρησης είναι μέχρι τις 30-8-2019 και πέραν αυτού, εφόσον επανεκλεγεί ο κ. Ιωάννης Κασσαβός, για όσο χρόνο θα είναι αυτός Δήμαρχος χωρίς να απαιτείται έγγραφη παράταση της παρούσας δωρεάν παραχωρήσεως µε νέα συμφωνία. με αποτέλεσμα να υπάρχουν στην απόφαση στοιχεία πλαστότητας, γιατί φαίνεται να φέρεται ως ομοφωνήσας ο κ. Μιχάλης Βρεττός για ένα θέμα που δεν αναφέρθηκε στην εισήγηση!!!

Είναι δυνατόν το δημοτικό συμβούλιο να δεχτεί τέτοια δωρεά;

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: