Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Αντιπαραθέσεις διαφόρων τύπων.

Posted by koszig στο 4 Ιουνίου 2017

Αυτή είναι η άποψη για τα τρέχοντα στο δήμο Αχαρνών από την πλευρά του ΚΚΕ.

Και απαντητικό σχόλιο.

Ας δούμε όμως τα γεγονότα.

Την 19η Μαΐου είναι η ημέρα που γίνονται εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από τα ποντιακά σωματεία. Αντίστοιχες εκδηλώσεις κάνουν και τα πολιτικά κόμματα, άλλα για το Γράμμο και το Βίτσι, άλλα για τις Κορυσχάδες  και άλλα Για τη γενοκτονία στον Πόντο.

Τα κόμματα που εκπροσωπούν του Έλληνες στο Κοινοβούλιο, ανεξάρτητα αν κάποια μεταξύ τους χαρακτηρίζονται ως φασιστικά, πουλημένα στους Γερμανούς (Σόιμπλε) κλπ.Όσα δεν έχουν βγει  εκτός νόμου για τη δράση τους δικαιούνται να κάνουν συγκεντρώσεις για οποιαδήποτε θέματα κρίνουν εκείνα ότι θα φέρουν «πελάτες».

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Παρασκευή 19 Μαΐου, Πλατεία Ακριτών Πόντου, Αχαρνές, 20:00

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 – 19:42    235

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου - Παρασκευή 19 Μαΐου, Πλατεία Ακριτών Πόντου, Αχαρνές, 20:00

Το 1919, στις 19 Μαΐου, αποβιβάζεται ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην Σαμψούντα και οι διωγμοί, η τρομοκρατία, οι εξορίες, οι κρεμάλες, οι πυρπολήσεις των χωριών και οι δολοφονίες των Ελλήνων του Πόντου εντείνονται αναγκάζοντας τους Έλληνες να ξεριζωθούν από τις πατρογονικές τους εστίες γράφοντας με το αίμα τους μια από τις μελανότερες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας. Από τότε 353.000 ψυχές Ελλήνων ζητούν δικαίωση!

19 Μαΐου, Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης διοργανώνει εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της τουρκικής θηριωδίας.

Κεντρικός ομιλητής ο Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος

Παρασκευή 19 Μαΐου, Πλατεία Ακριτών Πόντου, Αχαρνές, 20:00 

Την Παρασκευή 19 Μαΐου προφανώς έγινε η ανωτέρω εκδήλωση. Δεν είναι γνωστό τίποτα από αυτή την εκδήλωση.
Είναι «λογικό» κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι με αξιώματα ή χωρίς να παρακολουθήσουν αυτή την εκδήλωση. Δεν είναι γνωστό αν η ιδιότητα αυτών ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα να θεωρηθεί ότι με τη συμμετοχή στηρίζουν όχι την εκδήλωση, αλλά τη Χρυσή Αυγή.

Η Χρυσή Αυγή είναι ένα πολιτικό κόμμα που στις εκλογές του έτους 2015 ήταν το τρίτο κόμμα με 6,99 % του συνόλου των ψηφισάντων. Στη Περιφέρεια Αττικής το ποσοστό ήταν 8,68 % .

Μετά τις εκλογές συνεδρίασαν και απηύθυναν χαιρετισμό τους φίλους τους.

Αν μεταξύ τους είναι και κάποιος που είναι κατηγορούμενος για πολιτική δολοφονία θα φανεί μετά το αποτέλεσμα της δίκης.

Στη συγκέντρωση εθνικού χαρακτήρα για τη γενοκτονία θεώρησαν ότι έπρεπε να παρευρεθούν  δύο εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Τις προηγούμενες μέρες εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ με ανακοίνωση-καταγγελία ζήτησαν:

Σημειώνουμε πως το πρωί της ίδια ημέρας οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζει το ΚΚΕ (Βασίλης Τοπαλλιανίδης και Παναγιώτα Αγγελοπούλου) έθεσαν  προ ημερήσιας διάταξης δύο ψηφίσματα, το ένα για τη συμμετοχή Αντιδημάρχων στην εκδήλωση της
φασιστικής Χρυσής Αυγής και το άλλο για την εγκληματικότητα στα σχολεία.
Με το πρώτο ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης καλούνταν το δημοτικό συμβούλιο να τοποθετηθεί και να πάρει θέση για την απαράδεχτη κίνηση της Δημοτικής Αρχής να εκπροσωπηθεί με αντιπροσωπεία αποτελούμενη από δύο Αντιδημάρχους σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, να πιάσουν στασίδι δηλαδή δίπλα στους υπόδικους Χρυσαυγίτες.

Δύο πράγματα πρέπει να ξεκαθαριστούν.

Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε απόφαση να το εκπροσωπήσουν δύο αντιδήμαρχοι; Αν έχει  γίνει αυτό τότε το δημοτικό συμβούλιο, που μέλη του είναι και οι Βασίλης Τοπαλλιανίδης και η   Παναγιώτα Αγγελοπούλου, έχει μεγάλη ευθύνη.

Αν δεν έγινε η εκπροσώπηση των αντιδημάρχων με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, τότε η παρουσία τους είναι προσωπική ευθύνη των αντιδημάρχων.

Σε ερώτηση σε ένα των αντιδημάρχων, που δεν κατονομάζει η ανακοίνωση, αν η παρουσία του σηματοδοτεί την συμφωνία του με όσα έχουν καταγγελθεί για τη Χρυσή Αυγή, απάντησε ότι πριν από καιρό κλήθηκαν να παρουσιάσουν σε εκδήλωση του ΚΚΕ θέμα σχετικό με την πάλη. Για τη συμμετοχή τους αυτή σημαίνει ότι ταυτίζονται με το ΚΚΕ;

Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε από την ανακοίνωση 19 δημοτικών συμβούλων για το θέμα της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και ειδικά για τα 70 θέματα της ημερήσιας διάταξης, που μερικών οι εισηγήσεις αριθμούσαν 254 σελίδες καμία διαμαρτυρία δεν έκανε η δημοτική παράταξη, υποστηριζόμενη από το ΚΚΕ. Το πρόβλημα ήταν οι καταγγελίες του που δε συζητήθηκαν πριν την ημερήσια διάταξη και να ακολουθήσει η συζήτηση των επόμενων 70 θεμάτων!!

Τελικά θα βγει ανακοίνωση από τη δημοτική παράταξη, που διαμαρτύρεται  γιατί δε συζητήθηκε η παραχώρηση γραφείων στη Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου στο Ολυμπιακό Χωριό, για τον τρόπο που λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο και ειδικά για το αν είναι τυπικά νόμιμες μερικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί;

Τελικά για το θέμα της Χρυσής Αυγής, την ιδεολογία και την πρακτική της, γίνεται καμία προσπάθεια από όλες τις πολιτικές παρατάξεις να πεισθούν οι δημότες να μην την ψηφίζουν; Οι ποιο πολλοί που ψηφίζουν βλέπουν ότι οι «υγιείς δυνάμεις» δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα από τη δράση τους για βελτίωση της ζωής τους.

Είναι η ίδια λογική που αν ένας δήμαρχος δεν κάνει τίποτα σωστό για τον τόπο, τότε οι πολλοί ψηφίζουν τον επόμενο μήπως τα πράγματα πάνε καλύτερα.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: