Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Το νεκροταφείο «ζωντανεύει» ;

Posted by koszig στο 4 Ιουνίου 2017

Σε προηγούμενες αναρτήσεις έγινε αναφορά για το δημοσίευμα από την  έκθεση που παρουσιάστηκε σε ημερίδα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αφορά στη διετία 2015-2016 και σε 871 ελέγχους, που διενεργήθηκαν,  (κλικ εδώ). Υπήρξε  απάντηση από την ΚΕΔΕ, (κλικ εδώ).

Φαίνεται ότι στην ΕΡΤ1, την κρατική και συνήθως προσκείμενη στην εκάστοτε κυβέρνηση τηλεόραση, δημοσιεύτηκε θέμα σχετικό με τη διαφθορά στους δήμους και συγκεκριμένα το δήμο Νέας Φιλαδέλφειας.

Η παρούσα διοίκηση του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, που έχει αποσχισθεί από την παράταξη ΣΥΡΙΖΑ που εκλέχτηκε και μετακόμισε κατά μεριά Λαφαζάνη, έκανε τις νόμιμες ενέργειες για να προασπίσει τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών.

Όλα αυτά ξεκίνησαν από την Έκθεση των Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Ένας σοβαρός ελεγκτικός μηχανισμός κατά της διαφθοράς κάνει περιοδικούς ελέγχους, αλλά κυρίως κάνει ελέγχους νομιμότητας και διαφθοράς μετά από καταγγελίες πολιτών ανώνυμες ή επώνυμες.

Στις ανώνυμες, που ενδεχομένως θα πρέπει να  γίνεται έλεγχος για τις καταγγελίες, λογικό είναι να μην υπάρχει απάντηση για τα αποτελέσματα της έρευνας.

Όταν όμως οι καταγγελίες είναι επώνυμες δεν οφείλει το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης να ενημερώνει τον αναφερόμενο-καταγγέλλοντα για τα αποτελέσματα της αναφοράς-καταγγελίας; Αυτό που σε μεγάλο βαθμό κάνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής;

Πως θα διατηρήσει την αξιοπιστία της με τις μη απαντήσεις, όταν δίνει το δικαίωμα στον πολίτη να υποθέτει ότι μερικές υποθέσεις «πλακώνονται» μετά από εντολές;

Γενικά οι ελεγκτικές υπηρεσίες δεν οφείλουν να ενημερώνουν τους επώνυμα καταγγέλλοντες  για την πρόοδο ή τα αποτελέσματα της έρευνας;

Ειδικά για ταν Νεκροταφεία, μετά από το θέμα που δημιουργήθηκε  με το νεκροταφείο του δήμου Αχαρνών με τη διαχείρισή του από την Επενδυτική Αχαρνών και ειδικά για το παγκάρι της εκκλησίας.

Στο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αναφέρεται:

Σας διαβιβάζουμε, συνημμένα, την εγκριθείσα από την Εmτροπή του άρθρου 4 παρ. 4 του ν. 3613/07 με αριθμό 305/Α/2015 έκθεση εmθεώρησης-ελέγχου των Εmθεωρητών-Ελεγκτών Δ.Δ. Αρετής Μπελιά & Μαρίας Τσαβδαρίδου, οι οποίες διενήργησαν εmθεώρηση-έλεγχο στο Δήμο Αχαρνών/Επενδυτική Αχαρνών Μονομετοχική Α.Ε., με αντικείμενο τη νομιμότητα λειτουργίας του Νέου Κοιμητηρίου Αχαρνών και τη διαδικασία είσπραξης των εσόδων από τη λειτουργία του, κατά τα έτη 2011-2012-2013..

Το πόρισμα κατατέθηκε τον Οκτώβριο του έτους 2015. Ο δήμος Αχαρνών με βάση τα πορίσματα που διατυπώθηκαν έκανε τις αναγκαίες αλλαγές.

Στις 26 Αυγούστου 2015 συνεδρίασε  το δημοτικό συμβούλιο και ένα από τα έξι έκτακτα θέματα ήταν, (κλικ εδώ):

Ανάκληση της παραγράφου Β’ του άρθρου 35 του Κανονισμού λειτουργίας του Νεκροταφείου Αχαρνών, όπως αυτή ψηφίστηκε με το άρθρο 188/2011 του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών.

Ήταν το άρθρο που έδινε τη διαχείριση του νεκροταφείου στην Επενδυτική Αχαρνών Α.Ε.

Το πόρισμα αναφερόταν στις παρατυπίες που έγιναν για τη διαχείριση του νεκροταφείου την περίοδο 2011-2013, όπως αναφέρεται στο πόρισμα. Αποτέλεσμα να επιβληθούν ποινές της αργίας στον δήμαρχο Σωτήρη Ντούρο  και σε μερικούς δημοτικούς συμβούλους.

Το έτος 2014, μέχρι  το τέλος Αυγούστου 2014 δήμαρχος ήταν ο Σωτήρης Ντούρος.  Από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι την  26η Αυγούστου 2015 που άλλαξε το άρθρο 35 δήμαρχος και Γενική Συνέλευση της Επενδυτικής Αχαρνών ήταν ο Ιωάννης Κασσαβός.

Το διάστημα 1/1/2014 έως 30/8/2014 με δήμαρχο τον Σωτήρη Ντούρο δεν έγιναν οι παραβάσεις που αναφέρονται στο πόρισμα;

Το διάστημα 1/9/2014 έως  26/8/2015 με δήμαρχο τον Ιωάννη Κασσαβό δεν έγιναν οι παραβάσεις που αναφέρονται στο πόρισμα;

Οι παραβάσεις εξετάστηκαν από το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης; Υπάρχουν ευθύνες;

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: