Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αχαρνών

Posted by koszig στο 22 Ιουνίου 2017

Στην ιστοσελίδα του δήμου Αχαρνών, δημοσιεύονται οι αποφάσεις των οργάνων, μεταξύ των οποίων και οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Όπως φαίνεται η τελευταία συνεδρίαση που ελήφθησαν αποφάσεις είναι η 8 Απριλίου του έτους 2017. Οι συνεδριάσεις της 8 Απριλίου ήταν έκτακτες

Αυτές είναι ημερομηνίες για συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μέχρι σήμερα.

Στην πραγματικότητα τελευταία τακτική συνεδρίαση που συζητούνται και αποφασίζονται για τρέχοντα θέματα ήταν στις 13 Μαρτίου 2017. Η επόμενη τακτική συνεδρίαση ήταν να γίνει στις 30 Μαΐου 2917 με 7ο θέματα ημερήσιας διάταξης, που σχεδόν στο σύνολό τους είχαν ιδιαίτερη σοβαρότητα. Σε πολλά από αυτά τα θέματα δεν υπήρχαν εισηγήσεις. 20 δημοτικοί σύμβουλοι με γραπτό αίτημά τους ζήτησαν να μειωθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, (κλικ εδώ). Τελικά δεν έγινε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, γιατί ήταν μόνο 18 παρόντες αντί των 23 που απαιτούνται για την απαρτία.

Η δημοτική Αρχή συνέχισε να επιμένει και κάλεσε νέα συνεδρίαση στις 6 Ιουνίου 2017, (κλικ εδώ). Και σε αυτή δεν υπήρξε απαρτία

20 δημοτικοί σύμβουλοι επικαλούμενοι διάταξη νόμου ζήτησαν να γίνει ειδική συνεδρίαση για την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα, (κλικ εδώ), η οποία προσδιορίστηκε στις 13 Ιουνίου.

Στις 9 Ιουνίου έγινε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο λόγω του θανάτου του του νεαρού μαθητή, (κλικ εδώ), (κλικ εδώ). Λόγω  των κινητοποιήσεων και των επαφών με την πολιτική ηγεσία  προκηρύχτηκε νέα συνεδρίαση για τις 19 Ιουνίου.

Στην τρίτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν έχουν υπάρξει δύο άκαρπες συνεδριάσεις ελλείψει απαρτίας, για απαρτία απαιτείται η παρουσία του 1/3 των 45 δημοτικών συμβούλων. Παρόντες στη συνεδρίαση της 19ης Ιουνίου ήταν 34 δημοτικοί  σύμβουλοι,  (κλικ εδώ).

Στη συνεδρίαση αυτή συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης με πρόταση του απόντος δημάρχου λόγω ασθενείας, συζητήθηκε το θέμα των τελευταίων γεγονότων και δημιουργήθηκε επιτροπή από δημοτικούς συμβούλους για τον συντονισμό των ενεργειών για τις εκδηλώσεις. Το δημοτικό συμβούλιο σταμάτησε λίγο πριν τις 19:00 και αποφασίστηκε να συνεχιστεί την επομένη 20 Ιουνίου στις 16:00, (κλικ εδώ).

Την επόμενη μέρα, 21 Ιουνίου άλλαξαν όλα, (κλικ εδώ). Ο δήμαρχος κάλεσε φορεία για σύσκεψη για την παραβατικότητα και μετά από λίγο την ακύρωσε. Ακύρωσε και τη συνέχιση για τρίτη μέρα συνέχιση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και τη μετέθεσε για το μέλλον.

Κατάργησε την επιτροπή που είχε οριστεί με δική του πρόταση από το δημοτικό συμβούλιο και την αντικατέστησε με επιτροπή από αντιδημάρχους. Εκεί που διαφώνησε με την εκλεγμένη από το δημοτικό συμβούλιο επιτροπή διαχείρισης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων για συνέχισή τους έβγαλε δελτίο τύπου που καθόριζε για τρεις μέρες συνέχιση των κινητοποιήσεων!!

Την ερχόμενη εβδομάδα ο αγώνας συνεχίζεται:

  1. Ειρηνική διαδήλωση των πολιτιστικών συλλόγων και των αθλητικών σωματείων του Δήμου Αχαρνών.

Οι φίλαθλοι του Αχαρναϊκού (valtos) θα είναι εκεί, στην πρώτη γραμμή. Για ειρηνική διαδήλωση!!!

 

Όπως καταλαβαίνεται σήμερα και αύριο οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.

Ο Αγώνας τώρα δικαιώνεται!!

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: