Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Η αρχή των παράνομων αποφάσεων

Posted by koszig στο 6 Ιουλίου 2017

Στις 28 Ιουνίου 2017 έγινε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η συνεδρίαση ήταν συνεχιζόμενη της συνεδρίασης της 19/6/2017. Στη συνεδρίαση της 19/6/2017 συζητήθηκε έκτακτο θέμα με πρόταση του δημάρχου, που δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση λόγω ασθενείας. Η συζήτηση του έκτακτου θέματος συνεχίστηκε την 20/6/2017 και η συνεδρίαση διακόπηκε να συνεχιστεί την επομένη 21/6/2017.  Η συνεδρίαση της 21/6/2017 αναβλήθηκε με απόφαση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κώστα Ρούσσα ή του δημάρχου Ιωάννη Κασσαβού χωρίς να διευκρινιστεί εφόσον δεν έχει δημοσιευτεί η απόφαση αναβολής της συνεδρίασης. Η συνεχιζόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προσδιορίστηκε στις 28/6/2017.

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια  η απόφαση για το 9ο θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Ψ4ΒΒΩΨ8-Κ43 Απόφαση για θέμα 9

Παρακολουθείστε απόσπασμα της συνεδρίασης που αφορά στο 9ο θέμα της ημερήσιας διάταξης.

 

Και φωτογραφίες από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

 

Τα έδρανα της μη συμπολίτευσης άδεια. Τα έδρανα της συμπολίτευσης μισοάδεια.

Στο κείμενο  της αναρτηθείσας απόφασης φέρονται 40 παρόντες.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ, 6 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου:

6. Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διεξάγονται, εκτός εξαιρέσεων, κατά τις απογευματινές έως βραδινές ώρες.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι προσκλήθηκαν στις 8:33

Η συνεδρίαση έγινε 3,5 ώρες μετά την πρόσκληση με SMS στις 12:00. Η πρόσκληση για τη συνεδρίαση δεν αναφέρει το εξαιρετικά επείγον αλλά συνεχιζόμενη συνεδρίαση προηγούμενη συνεδρίασης που έγινε στις  15:00.

Είναι φανερό ότι δεν υπήρξε εξαιρετική περίπτωση να γίνει η συνεδρίαση στις 12:00, δεδομένου ότι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου γίνονται στις 19:00. 

Είναι φανερό ότι η συνεδρίαση δεν είναι νόμιμη κατά παράβαση του άρθρου 3, παρ. 6 του Κανονισμού.

Στο κείμενο της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για το 9ο θέμα φέρονται παρόντες 40 δημοτικοί σύμβουλοι. Στις ανωτέρω φωτογραφίες  παρόντες τη στιγμή της συνεδρίασης του θέματος ήταν 12 και ο αντιδήμαρχος Στάθης Τοπαλίδης ήταν εκτός της αιθούσης συνεδριάσεων.

Στο κείμενο της απόφασης δε φαίνεται ότι αποχώρησαν οι 26 δημοτικοί σύμβουλοι. Μοναδική αναφορά γίνεται για την παρουσία του δημοτικού συμβούλου Μαρίνου Μουκάνη, ο οποίος προσήλθε στο μέσο της συνεδρίασης,  δεν αναφέρθηκε στο πρακτικό, αλλά στο τέλος της συνεδρίασης με υπόδειξη των δημοτικών υπαλλήλων της γραμματείας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανέφερε ότι  ο κ. Μουκάνης προσήλθε στη συζήτηση του τέταρτου θέματος, δηλαδή στην αρχή της συνεδρίασης.

 

Στο αρχικό βίντεο της συνεδρίασης του 9ου θέματος ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αναφέρει ότι το θέμα ψηφίζεται ως η εισήγηση με 14 παρόντες.

Στη δημοσιευθείσα απόφαση όμως αναφέρεται ότι:

Τέλος ο Κος Πρόεδρος προτείνει την λήψη της σχετικής απόφασης.

ΤΟ ∆ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφού έλαβε υπόψιν του, την εισήγηση της ∆/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου ∆υναμικού και τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010,

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

A) Tην πρόσληψη προσωπικού µε σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για την υλοποίηση της Πράξης ««∆οµή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο ∆ήµου Αχαρνών»

Είναι φανερό ότι ο αναγνώστης όταν διαβάζει ομόφωνα μπορεί να θεωρήσει ότι και οι φερόμενοι 40 παρόντες ψήφισαν ομόφωνα την πρόταση.

Σύμφωνα με το άρθρο 7, παρ. 12 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου:

12.Οι αποφάσεις λαμβάνονται με φανερή ψηφοφορία για κάθε θέμα ξεχωριστά και γίνεται με ονομαστική κλήση κάθε Δημοτικού Συμβούλου, ο οποίος δηλώνει ότι ψηφίζει υπέρ ή κατά της διαμορφωθείσας πρότασης.

Επειδή στη βιντεοσκοπημένη συνεδρίαση δε φαίνεται να γίνεται ονομαστική ψηφοφορία η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι έγκυρη γιατί δε φαίνεται εκτός από τους 14 παρόντες δημοτικούς συμβούλους τι έκαναν οι υπόλοιποι 26.

Την ευθύνη για τη σύνταξη του κειμένου  έχει ο αναφερόμενος υπάλληλος. Για την απόφαση που φέρει στοιχεία παρανομίας έχει αυτός που υπογράφει την απόφαση, δηλ. ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κάστας Ρούσσα;.

Ευθύνες μπορεί να έχει και ο δήμαρχος Αχαρνών,που ήταν παρών στη συνεδρίαση, πρέπει να γνωρίζει τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. όταν εκτελέσει την παράνομη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: