Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Σε αυτούς δεν υπάρχουν όρια!!

Posted by koszig στο 25 Ιουλίου 2017

Με πρόσκληση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνου Ρούσσα στις  14/7/2017 εκλήθησαν δημοτικοί σύμβουλοι να παραστούν στη συνεδρίαση της 17/7/1017.

Επειδή μεταξύ της ημέρας της πρόσκλησης και της συνεδρίασης δεν υπήρχε διάστημα τριών ολοκλήρων ημερών η συνεδρίαση δεν ήταν νόμιμη. Για την ακυρότητα της πρόσκλησης έγινε σχετική ανάρτηση στις 16/7/2017, (κλικ εδώ).

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προσήλθε στη συνεδρίαση, και μετά την εκφώνηση του καταλόγου των δημοτικών συμβούλων διαπίστωσε   ότι δεν υπήρχε απαρτία και έδωσε τέλος στη συνεδρίαση.

Την επόμενη ημέρα 18/7/2017 κατατέθηκε με τον αρ. πρωτ. 60147/22143/18-7-2017 αναφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής  με την οποία ζητήθηκε η ακύρωση της πρόσκλησης για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με το αιτιολογική ότι μεταξύ της ημέρας της πρόσκλησης και της συνεδρίασης δεν υπήρχε διάστημα τριών ολοκλήρων ημερών.  Το έγγραφο κατατέθηκε και στο γραφείο του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για ενημέρωσή του.

Αναφορά για μη νόμιμες προσκλήσεις για συνεδριάσεις οργάνων

Απάντηση στο έγγραφο αυτό  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής δεν υπάρχει.

Στις 18/7/2017 πρωτοκολλήθηκε πρόσκληση για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις  24/7/2017.

Στην πρόσκληση αυτή δε γίνεται καμία αναφορά  ότι αποτελεί επανάληψη της διαδικασίας σύγκλησης του δημοτικού  συμβουλίου, επειδή δεν έγινε η προηγούμενη συνεδρίαση ελλείψει απαρτίας.

Στις 24/7/2017 συγκλήθηκε  το δημοτικό συμβούλιο  για συνεδρίαση. Οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι ήταν 21 με αποτέλεσμα να μη συνεχιστεί  η συνεδρίαση ελλείψη απαρτίας.

 

Είναι εμφανής ο τρόπος που συμπεριφέρονται οι αρμόδιοι, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανακατεύει χαρτιά προκειμένου να περάσει η ώρα μήπως συγκεντρωθούν 23 δημοτικοί σύμβουλοι για απαρτία, τηλέφωνα αρμοδίων για προσέλευση δημοτικών συμβούλων.  Χειροκροτήματα εκ του ακροατηρίου προκειμένου ο πρόεδρος να εφαρμόσει τον κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, επειδή 30 περίπου λεπτά μετά την ώρα που έχει καθοριστεί για τη συνεδρίαση πρέπει να εκφωνηθεί ο κατάλογος των παρόντων δημοτικών συμβούλων προκειμένου να διαπιστωθεί η απαρτία.

Ένα τυχαίο γεγονός, που ίσως δεν είναι τυχαίο, είναι ότι λίγο πριν  αρχίσει   η εκφώνηση των ονομάτων των δημοτικών συμβούλων αποχώρησε δημοτικός σύμβουλος της  ελάσσονος αντιπολίτευσης μετά από τηλεφώνημα (όπως φαίνεται σε σχετική  φωτογραφία).

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατούσε είναι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αναφέρθηκε στη 10η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αντί της 14ης που ήταν κανονικά!!

Μετά τη συνεδρίαση  μέχρι τις 20:30 περίπου καμία κίνηση δεν παρατηρήθηκε στον όροφο  που συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο.

Αργότερα στην ιστοσελίδα του δήμου υπήρχε η ανακοίνωση για τη συνεδρίαση της 24/7/2017.

Στις 21:02 αυτή ήταν η ιστοσελίδα για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Μισή ώρα αργότερα άλλαξε η εμφάνιση.

 

Ανακοινώθηκε σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου στις 28/7/2018.

Η πρόσκληση  φέρει ημερομηνία 24/7/2017 και το σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου.

Το ερώτημα είναι ποιος εντεταλμένος υπάλληλος πρωτοκόλλησε έγγραφο μετά τις 8 το βράδυ. Πως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου μετά τις 9 το βράδυ η πρωτοκολλημένη πρόσκληση με ημερομηνία 24/7/2017 για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 28/7/2017.  

Γιατί να γίνει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 28/7/2017 με παράτυπη σύγκληση στις  24/7/2017 και όχι νόμιμη συνεδρίαση στις 31 /7/2017 με νόμιμη πρόσκληση στις 25/7/2017;

Γιατί δε συγκλήθηκε νόμιμα έκτακτη συνεδρίαση στις 28/7/2017 με πρόσκληση στις 25/7/2017;

Τα πράγματα φαίνεται να συνέβησαν  κάπως έτσι.

Όμως άλλη είναι η πραγματικότητα. Αληθεύει ότι  ο συντάκτης της πρότασης Αντώνιος Σπανάκης είχε πρωτοκολλήσει την πρόσκληση για τη συνεδρίαση που εκτιμούσαν ότι δε θα έχει απαρτία, το μεσημέρι της 24/7/2017 με αρ. πρωτ. 47332/24-7-2017.

Γιατί αποχώρησε πριν την εκφώνηση των ονομάτων των δημοτικών συμβούλων ένα σύμβουλος  της αντιπολίτευσης και ένας της συμπολίτευσης;

Ο λόγος είναι απλός. Έπρεπε κατά την άποψη της δημοτικής Αρχής να μη γίνει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να γίνει τρίτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  με παρουσία του 1/3  των δημοτικών συμβούλων.

Φαίνεται ότι δεν έχουμε δει  τίποτα ακόμα!!

Αν κάποια από τα γεγονότα που αναφέρονται δεν είναι αληθή  με το πρώτο τηλεφώνημα  θα γίνει η σχετική διόρθωση.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: