Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Ήτανε μια, ήτανε δυό ακυρώσεις διαγωνισμού;

Posted by koszig στο 26 Ιουλίου 2017

Αυτό είναι ένα μέρος της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της 24/7/2017.

 

Αφορά στην επανάληψη τη δημοπρασίας για την εκμίσθωση καφέ – εστιατορίου στην πλατεία Θρακομακεδόνων.

Για το θέμα αυτό έχουν γίνει σχετικές αναρτήσεις, (κλικ εδώ), (κλικ εδώ).

Ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Βρεττός ζήτησε τα πρακτικά κατακύρωσης της πρώτης δημοπρασίας και της επαναληπτικής δημοπρασίας και ζήτησε να μάθει ποιος υπάλληλος έχει υπογράψει τις αναρτήσεις της διακήρυξης στον πίνακα ανακοινώσεων. Όπως φαίνεται στο ανωτέρω βίντεο ο δήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής είπε στην  γραμματέα της Οικονομικής Επιτροπής  να δώσει ότι αντίγραφα του φακέλου ζητηθούν και ο δήμαρχος είπε: » Θα σας τα δώσω και ιδιοχείρως». Τελικά κανένα από τα έγγραφα που ζήτησε ο κ. Βρεττός δε δόθηκε!!

Τελικά αποφασίστηκε:

Ψ4ΛΤΩΨ8-ΔΔΘ Οικ. Επιτροπή. Επικύρωση του µε αρ. πρωτ. 46366_19-07-2017 Πρακτικού της Επιτροπής ∆ιενέργειας  Δημοπρασιών

Ας δούμε τι γράφει  αυτή η απόφαση:

 

Ένα μεγάλο όφελος για το δήμο Αχαρνών  προέκυψε με την επαναληπτική δημοπρασία, ενώ στην πρώτη δημοπρασία το τίμημα ήταν 3.500 € με την επαναληπτική διαδικασία αυξήθηκε στο ποσό των 3.510 € !! Αυτή είναι μια επιτυχία της δημοτικής Αρχής. Αν δεν είχε ακυρωθεί με ενέργειές μου ο πρώτος διαγωνισμός οι απώλειες του δήμου Αχαρνών από την εκμίσθωση θα ήταν 10 € το μήνα!!

Στην ανωτέρω απόφαση αναφέρεται:

Ο Πρόεδρος επίσης θέτει υπόψη της Οικονομικής Επιτροπής :

7. Αποδεικτικά ανάρτησης : της με αρ. 471/5-7-2017 Απόφασης Οικονομικής Επιτροπής  καθώς και της Περιληπτικής Διακήρυξης.

Σύμφωνα με την 471 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής:

ΑΡΘΡΟ 2. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ TΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

Περίληψη της παρούσας διακήρυξης θα δημοσιευθεί με τοιχοκόλληση  στο δημοσιότερο μέρος της έδρας του Δήμου Αχαρνών (Πίνακα Ανακοινώσεων στο Δημοτικό Κατάστημα) δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες πριν τη διενέργεια της δημοπρασίας, συντασσομένου αποδεικτικού δύο μαρτύρων. Περίληψη της Διακήρυξης θα δημοσιευθεί σε μία εφημερίδα που εκδίδεται στο Δήμο Αχαρνών και σε μία ημερήσια εφημερίδα που εκδίδεται στην Αθήνα δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες πριν τη διενέργεια της δημοπρασίας.

Το παρών μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Μιχάλης Βρεττός ζήτησε να δει και να του χορηγήσουν αντίγραφα των αποδεικτικών ανάρτησης. Δεν αναφέρθηκαν καν τα ονόματα των υπαλλήλων που υπογράφουν το πρακτικό ανάρτησης στον πίνακα ανακοινώσεων του δήμου Αχαρνών.

8. Την εισήγηση με ημερομηνία 20/07/2017 του Τμήματος Δημοτικής Περιουσίας, Κτηματολογίου & Απαλλοτριώσεων για Επικύρωση ή μη του Πρακτικού Διενέργειας Δημοπρασιών και Κατακύρωση ή μη του αποτελέσματος του Διαγωνισμού.

Για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους  δε φέρεται η εισήγηση του Τμήματος Δημοτικής Περιουσίας, Κτηματολογίου & Απαλλοτριώσεων να είναι πρωτοκολλημένη.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη:

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στα γραφεία του Δήμου Αχαρνών που βρίσκονται Φιλαδελφείας 87 & Μπόσδα, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού την Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 19η Ιουλίου 2017 ημέρα  Τετάρτη και ώρες  από 10.00 έως 13.00 στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Αχαρνών .

Οι φάκελοι της δημοπρασίας με τις αιτήσεις – δηλώσεις συμμετοχής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ,  θα κατατίθενται μέχρι την 13.00 ώρα και κατόπιν θα ανοιχτούν ενώπιον όλων στην ίδια συνεδρίαση και θα ανακηρυχθούν οι δικαιούμενοι να συμμετάσχουν στην ανοιχτή πλειοδοτική δημοπρασία, που θα ακολουθήσει.

Στην  διακήρυξη  που δημοσιεύτηκε  στο ΑΧΑΡΝΟΡΑΜΑ press:

Η Αθανασία Μπαλή είναι υπάλληλος της Νομικής Υπηρεσίας και γραμματέας της Οικονομικής Επιτροπής δεν έχει καμία σχέση με το Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας, Κτηματολογίου & Απαλλοτριώσεων  που είναι στο άλλο κτίριο του δημαρχείου. Το γραφείο της κας. Μπαλή είναι σχεδόν δίπλα από το γραφείο του δημάρχου.

Το Τμήμα Δημοτικής Περιουσίας, Κτηματολογίου & Απαλλοτριώσεων στεγάζεται στο άλλο κτίριο και δε γνώριζαν κάτι σχετικό με τη δημοπρασία.

Στο Δημοτικό Κατάστημα του δήμου Αχαρνών, στον προθάλαμο του γραφείου του δημάρχου,  λίγο πριν τις 10:00, εμφανίστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αντώνιος Παλιούρας  και Γεώργιος Δασκαλάκη φερόμενοι ως μέλη  της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού.

Άσχετο: Την ίδια ώρα κάποιος κύριος ακολουθούμενος από δύο κυρίες  απομακρυνόταν από το χώρο του δημαρχείου. Πιθανόν να είναι αδέλφια.

 

Τελικά μια φωνή ακούστηκε στο τέλος  τη συζήτησης με ερώτηση για τη νομιμότητα της επιτροπής διαγωνισμού, αλλά ο δήμαρχος την αγνόησε.

Μια συμπληρωματική αναφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής  για ακύρωση και της δεύτερης κατακύρωσης του διαγωνισμού, ένας από τους λόγους ακύρωσης του διαγωνισμού θα είναι η μη νόμιμη σύσταση της επιτροπής διαγωνισμού, θα κάνει το δήμαρχο να δίνει σημασία στις φωνές που ακούγονται.

 

Θα πάμε για επόμενη επανάληψη δημοπρασίας;

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: