Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Πάμε για ακύρωση;

Posted by koszig στο 3 Οκτωβρίου 2017

Στις 14/9/2017 δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη δικηγόρων σε ιστοσελίδα του δήμου Αχαρνών.

Στη Δι@ύγεια αναρτήθηκε στις

Τελευταία δημοσίευση στην εφημερίδα Συνείδηση 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Στη διακήρυξη μεταξύ άλλων αναφέρεται:

7. Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν στο Δήμο Αχαρνών Αττικής είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη Δ/νση:
Φιλαδελφείας 87 & Μπόσδα, Αχαρνές, ΤΚ 13673, υπόψη Τμήματος Μητρώων και Διαδικασιών Προσωπικού, σε αποκλειστική προθεσμία 30 ημερών από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης της προκήρυξης στον Τύπο, αίτηση υποψηφιότητας συνοδευόμενη από:

14. Η προκήρυξη αυτή θα δημοσιευτεί σε μια σε μία τουλάχιστον εφημερίδα, που εκδίδεται στην έδρα του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου, κατά προτίμηση ημερήσια, θα αναρτηθεί στη Διαύγεια, στον πίνακα ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αχαρνών, καθώς επίσης θα σταλεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στον Πρόεδρο Πρωτοδικείο Αθηνών και στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οι οποίοι θα επιμεληθούν για την τοιχοκόλληση της στο κατάστημα του Πρωτοδικείου και στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου αντίστοιχα.

Στην απόφαση  Αριθμός 2841/2016 του  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ μεταξύ άλλων αναφέρεται:

5. Επειδή, στη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 11 του Ν. 1649/1986 με τον τίτλο «Τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα των Δικηγόρων και άλλες διατάξεις» (Α΄ 149) ορίζονται τα εξής: «Η πρόσληψη δικηγόρου με πάγια αντιμισθία … από νομικά πρόσωπα του δημόσιου τομέα … γίνεται με επιλογή ύστερα από προκήρυξη… Η προκήρυξη πρέπει να περιέχει το αντικείμενο της απασχόλησης του δικηγόρου, τις τυχόν ειδικές ανάγκες του νομικού προσώπου, την έδρα και τους όρους αμοιβής, υπηρεσιακής εξέλιξης και ασφάλισης του δικηγόρου. Η προκήρυξη καθορίζει προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 30 ούτε μεγαλύτερη από 60 ημέρες από την τελευταία δημοσίευση της προκήρυξης». Στην παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου, όπως η παράγραφος αυτή έχει αντικατασταθεί από την παράγραφο 1 του άρθρου 18 του Ν. 1868/1989, ορίζεται η σύνθεση της πενταμελούς Επιτροπής η οποία κάνει την σχετική επιλογή. Περαιτέρω στην παράγραφο 4 του ίδιου άρθρου ορίζεται ότι «Οι υποψήφιοι υποβάλλουν στο ενδιαφερόμενο νομικό πρόσωπο, μέσα στην προθεσμία που ορίζει η προκήρυξη, αίτηση συνοδευόμενη …

Επομένως η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι μέχρι  23 Οκτωβρίου.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: