Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Κωλοτούμπα και στις Αχαρνές;

Posted by koszig στο 15 Οκτωβρίου 2017

Στο δημοτικό συμβούλιο της 19/9/2017 στις προ ημερήσιας διάταξης ανακοινώσεις δημιουργήθηκε ένα θέμα για την Επενδυτική Αχαρνών, (κλικ εδώ).

Ο δήμαρχος Ιωάννης Κασσαβός  για να αποφύγει την ουσία του θέματος που ήταν η λύση και εκκαθάριση της Επενδυτικής Αχαρνών Α.Ε. έκανε ένα ελιγμό και ζήτησε από το  δημοτικό συμβούλιο να λάβει  απόφαση «για ανάθεση έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου για την Επενδυτική.»

Αργότερα φαίνεται ότι ξανασκέφτηκε το θέμα και  διευκρίνισε ότι η πρόταση είναι να ληφθεί πολιτική απόφαση για το θέμα, γιατί κανονικά την απόφαση  πρέπει να λάβει το διοικητικό συμβούλιο της Επενδυτικής.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Ρούσσας  άρχισε την ονομαστική ψηφοφορία για το θέμα, το οποίο ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα.

Την επομένη από το γραφείο τοπυ δημάρχου εκδόθηκε Δελτίο Τύπου.

Από τότε  κανένα νέο δεν υπήρξε για την υλοποίηση τής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για «Έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο στη Δημοτική Επιχείριση Επενδυτική Αχαρνών από της Ιδρύσεώς της το 2010 μέχρι σήμερα.»

Με το Αρ. Πρωτ. Σ.Ε.Ε.Δ.Δ/Φ.l/ΕΜΠ 1246/8 Οκτωβρίου 2015  έγγραφό του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης γνωστοποίησε μτο πόρισμά του την έκθεση επιθεώρησης ελέγχου για την Επενδυτική Αχαρνών, το δήμο Αχαρνών σχετικά με τα Νεκροταφεία του δήμου Αχαρνών. Μοναδικό έσοδο της Επενδυτικής Αχαρνών ήταν από τη διαχείριση των Νεκροταφείων. Ο διαχειριστικός έλεγχος  αφορούσε στα έτη 2011, 2012 και 2013.

Η Επενδυτική ιδρύθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στις 16/3/2010. Το καταστατικό της εγκρίθηκε τον Ιούνιο του έτους 2010. Ακολούθησε η προεκλογική περίοδος  για τις δημοτικές εκλογές 2010  και τυπικά η Επενδυτική δε λειτούργησε κανονικά για το διάστημα μέχρι το έτος 2011.

Για τα έτη 2011, 2012 κι 2013 έγινε διαχειριστικός έλεγχος από το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. Διοικητικά δημοσιεύτηκαν οι οικονομικές καταστάσεις των ετών αυτών.

Αν γίνει διαχειριστικός  έλεγχος  αυτός θα γίνει για τα έτη 2014, 2015, 2016 και 2017.

Η διοίκηση Σωτήρη Ντούρου και του διοικητικού συμβουλίου της Επενδυτικής  έγινε τα έτη 2011, 2012,2013 και το έτος 2014 από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο, γιατί μετά μέχρι το τέλος Μαΐου ήταν προεκλογική περίοδος και το διάστημα Ιουνίου-Αυγούστου 2014 υπολειτουργούσε ο δήμος  λόγω της διάλυσης της δημοτικής παράταξης  του δημάρχου Σωτήρη Ντούρου και των προβλημάτων που μεταφέρθηκαν και στην Επενδυτική Αχαρνών.

Για την διαχείριση των Νεκροταφείων σε συνδυασμό με τη λειτουργία της Επενδυτικής  από 1/9/2014 μέχρι  26-8-2015, όπου το δημοτικό συμβούλιο απεφάνθη ότι η διαχείριση του νεκροταφείου από την Επενδυτική δεν είναι σύννομη, την ευθύνη έχει η δημοτική Αρχή υπό τον Ιωάννη Κασσαβό.

Διαχειριστικός έλεγχος για την Επενδυτική πρέπει να διαταχθεί από το δημοτικό συμβούλιο για τα έτη 2014,2015,2016 και 2017.

Διοικητικά έλεγχος πρέπει να διαταχτεί για τη νομιμότητα των ενεργειών και των διοικητικών παραλείψεων από τα όργανα διοίκησης της Επενδυτικής, που ορίστηκαν από το διοικητικό συμβούλιο και τη Γενική Συνέλευση, που είναι ο ίδιος ο δήμαρχος Ιωάννης Κασσαβός.

Η Γενική Συνέλευση της Επενδυτικής Αχαρνών, που είναι ο δήμαρχος Αχαρνών, δεν ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις των ετών 2014,2015,2016, γιατί δεν υπήρξαν.

Σύμφωνα με το Κ.Ν. 2190/1920

(Με την υπ΄αριθµ. Κ2-17998/02 (ΦΕΚ 23 Β΄) απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών – Υφυπουργού Ανάπτυξης, ορίζεται ότι:
«1. Η υπό των άρθρων 54, 55, 56, 57, 58, 58α, 59, 60, 61, 62, 62α, 63β και 63γ του Κωδ. Ν. 2190/1920 «Περί Ανωνύμων Εταιρειών» προβλεπόμενη χρηματική
ποινή ορίζεται, κατ’ ελάχιστον, στο ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ.»)

Αρθρο 57 :
Τιμωρείται δια φυλακίσεως και δια χρηματικής ποινής μέχρις «300.000» δραχμών ή δια της ετέρας των ποινών τούτων:
α) όστις εκ προθέσεως παρέλειψεν την σύνταξιν του ετησίου ισολογισμού πέραν της υπό του καταστατικού οριζομένης προθεσμίας,
β) όστις εν γνώσει συνέταξεν ή ενέκρινεν ισολογισμόν εναντίον των διατάξεων του παρόντος Νόμου ή του καταστατικού,
γ) όστις δολίως άνευ ισολογισμού ή εναντίον του ισολογισμού ή δυνάμει ψευδούς ή παρανόμου ισολογισμού επεχείρησε την διανομήν κερδών ή τόκων προς τους μετόχους, µη ληφθέντων εκ πραγματικών κερδών,
δ) όστις εκ προθέσεως παρέλειψε να συγκαλέσει Γενικήν Συνέλευσιν κατά παράβασιν του παρόντος Νόμου ή καταστατικού,

Μέχρι σήμερα δεν έγινε γνωστή καμία ενέργεια του δημάρχου να εφαρμόσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για  «Έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο στη Δημοτική Επιχείριση Επενδυτική Αχαρνών από της Ιδρύσεώς της το 2010 μέχρι σήμερα.» που είναι δική του ευθύνη ως Γενική Συνέλευση της Επενδυτικής Αχαρνών.

Παλαιότερα ο λαός έλεγε: «Το στρίβειν δια του αρραβώνος»

Σήμερα καθιερώθηκε πανευρωπαϊκά : «kolotumba» α λα Τσίπρα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: