Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Εγώ καλά σου τα ‘λεγα και τ’ άκουγες παράλογα!!

Posted by koszig στο 7 Δεκεμβρίου 2017

Έκτακτη ενημέρωση

Στις 1:49  μ.μ.  ελήφθη  e-mail με θέμα:

 

Σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 9,του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού συμβουλίου:

9. Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, η πρόσκληση μπορεί να επιδοθεί ή να γνωστοποιηθεί την ημέρα της συνεδρίασης. Στην πρόσκληση πρέπει να
αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα.
Πριν από τη συζήτηση το Συμβούλιο αποφαίνεται για το κατεπείγον των θεμάτων.

Ποιο είναι το θέμα της έκτακτης συνεδρίασης;

Εκλογή νέου Τακτικού μέλους μειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή από λήψεως της παρούσας απόφασης μέχρι την λήξη της Δημοτικής περιόδου.

Για το θέμα της  νόμιμης σύνθεσης της οικονομικής επιτροπής έχει γίνει σχετική ανάρτηση, (κλικ εδώ).

Η εκλογή του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Κοσμίδη από το δημοτικό συμβούλιο δεν ήταν νόμιμη, επειδή πριν την εκλογή του είχε δηλώσει στο δημοτικό συμβούλιο της ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξή του.

Η εκλογή του ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής που με έγγραφό της το γνωστοποίησε  στο δήμο Αχαρνών από τις 3/8/2017 με την επισήμανση στο δήμαρχο ότι έπρεπε να προχωρήσει στην αντικατάστασή του.

Απάντηση Αποκεντρωμένης για Κοσμίδη

Επειδή ο δήμαρχος συνέχισε να καλεί τα μέλη της οικονομικής επιτροπής με ελλειπή σύνθεση, χωρίς να καλεί τα αναπληρωματικά μέλη της μειοψηφίας με πρόσκληση όπως τα τακτικά μέλη, μετά από αρκετό διάστημα έγιναν προσφυγές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για  μη εφαρμογή της απόφασής της.

Μη νόμιμη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής Αχαρνών.

Μετά αυτή την αναφορά, ίσως και αναφορά δημοτικών συμβούλων, ο δήμαρχος αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με θέμα την νόμιμη εκλογή μέλους της οικονομικής επιτροπής. Παρακολουθείστε τη σχετική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

 

Και η δημοσίευση της απόφασης.

ΨΒ3ΣΩΨ8-ΧΓΥ Εκλογή νέου Τακτικού μέλους μειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή από λήψεως της παρούσας

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας:

O Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αναγνωστόπουλος Παναγιώτης (έλαβε 24 ψήφους υπέρ – 8 λευκά και 1 άκυρο ψηφοδέλτιο που αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του Δ.Σ.)

Όπως φαίνεται ο δήμαρχος δεν αναφέρεται σε έγγραφα που έχουν γίνει για την αντικατάσταση μέλους της οικονομικής επιτροπής αλλά σε προφορικές και τηλεφωνικές συζητήσεις με παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής  και του Υπουργείου.

Προφανώς δεν υπάρχει έγγραφο μετά τις 3/8/2017 που να ζητήσει ο Δήμος πληροφορίες για τη διαδικασία αντικατάστασης μέλους πράγμα που προβλέπεται από το νόμο. Αυτό του υπέδειξε η κα Καλύβα διευθύντρια στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής  προφορικά ήταν να τηρηθεί ο νόμος.

Ο νόμος τηρήθηκε τέσσερις μήνες μετά την γραπτή υπόδειξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με αποτέλεσμα μερικές αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής να μην είναι νόμιμες  και ενδεχομένως να ακυρωθούν με τις όποιες συνέπειες θα έχουν για το δήμο Αχαρνών.

Ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κοσμίδης έχει εμπλακεί στην υπόθεση αυτή χωρίς να φέρει προσωπική ευθύνη. Εκτελούσε τις αποφάσεις διοικητικών οργάνων για τη συμμετοχή του στην οικονομική επιτροπή.

Τα αποτελέσματα της μη τήρησης των νόμων θα φανούν σύντομα.

 

 

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.