Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Ο καινούργιος χρόνος άρχισε με γέλια

Posted by koszig στο 6 Ιανουαρίου 2018

Δελτίο τύπου δημάρχου Ιωάννη Κασσαβού.

ΔΤ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ

Ας σχολιάσουμε το πρώτο  πολιτικό Δελτίο Τύπου του δήμου Αχαρνών για το έτος 2018

 

 

Σύμφωνα με το νόμο 3852/2010 (» Καλλικράτης «)

Άρθρο 62
Σύσταση και λειτουργία Εκτελεστικής Επιτροπής
1. Σε όλους τους δήμους που έχουν περισσότερους από έναν αντιδήμαρχο συνιστάται εκτελεστική επιτροπή στην οποία μετέχουν ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι. Η εκτελεστική επιτροπή είναι συλλογικό συντονιστικό και εκτελεστικό όργανο του δήμου και παρακολουθεί την εφαρμογή της δημοτικής πολιτικής σε όλους τους τομείς καθώς και την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου του δήμου, του μεσοχρόνιου, ετήσιου και πενταετούς προγράμματος δράσης.

2. Πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής είναι ο δήμαρχος. Στις συνεδριάσεις καλείται ο πρόεδρος του συμβουλίου της τοπικής ή δημοτικής κοινότητας, όταν συζητείται θέμα που την αφορούν ειδικά, καθώς και οι πρόεδροι των νομικών προσώπων του δήμου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες όποτε τούτο κρίνεται αναγκαίο.

Άρθρο 63
Αρμοδιότητες
Η εκτελεστική επιτροπή ασκεί τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
α) Παρακολουθεί την εκτέλεση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου.
β) Συντονίζει την κατάρτιση και παρακολουθεί την εκτέλεση του επιχειρησιακού προγράμματος, το οποίο και εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο.
γ) Καταρτίζει και εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου και έχει την ευθύνη της υλοποίησής του.
δ) Συγκεντρώνει και αξιολογεί τις προτάσεις των υπηρεσιών του δήμου στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την κατάρτιση του προϋπολογισμού και εισηγείται το προσχέδιο του προϋπολογισμού και το ετήσιο πρόγραμμα δράσης προς την οικονομική επιτροπή.
ε) Έχει την ευθύνη για την πιστή εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Το δελτίο τύπου συνοδεύει και φωτογραφία

Στη φωτογραφία: 1 Δήμαρχος Αχαρνών Ιωάννης Κασσαβός, 2. Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Παναγιώτης Πολυμενέας, 3 Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Λουΐζα Κοσμίδου, 4. Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Πολύκαρπος Παπαδόπουλος, 5. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης  Θεόδωρος Συρινίδης 6. Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη  Αντώνιος Παλιούρας.

Ο δήμος Αχαρνών έχει 8 αντιδημάρχους, Οι 5 είναι παρόντες, οι άλλοι 3 που είναι;

Ο δήμαρχος την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018 συγκάλεσε την πρώτη Εκτελεστική Επιτροπή για το 2018.

Για να υλοποιήσει όσα αναφέρονται στο νόμο  τα δύο προηγούμενα χρόνια  σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του δήμου  ο δήμαρχος κάλεσε δύο συνεδριάσεις, μία κάθε χρόνο με θέματα:

Έτος 2017 

Τελική Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Αχαρνών έτους 2017

Έτος 2016

Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. Πρωτ. 62089/15-9-2015 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και τελική κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος οικονομικού Έτους 2016 (σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. Πρωτ 47688/29-7-2016 Εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας)

Για το έτος 2018 δεν υπάρχει επίσημη σύγκληση της εκτελεστικής Επιτροπής με αναφορά στην πρόσκληση τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και εισηγήσεις.

Είναι φανερό ότι η σύγκληση της πρώτης εκτελεστικής επιτροπής  για το έτος 2018 ήταν μια «μάζωξη» για φωτογράφιση!!!

Η εκτελεστική επιτροπή είναι συλλογικό συντονιστικό και εκτελεστικό όργανο του δήμου και παρακολουθεί την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου του δήμου, του μεσοχρόνιου, ετήσιου και πενταετούς προγράμματος δράσης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή δεν έχει επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου

Η Εκτελεστική Επιτροπή δεν έχει Πενταετές Πρόγραμμα Δράσης

Η Εκτελεστική Επιτροπή δεν έχει Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης

Στις αρμοδιότητες της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι:

Συντονίζει την κατάρτιση και παρακολουθεί την εκτέλεση του επιχειρησιακού προγράμματος, το οποίο και εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο.

Πως μπορεί να παρακολουθεί την εκτέλεση ενός ανύπαρκτου επιχειρησιακού προγράμματος;

Η προηγούμενη δημοτική Αρχή είχε καταρτίσει Πενταετές Πρόγραμμα Δράσης. Ούτε αυτό δεν κατάφερε να το αντιγράψει και να το φέρει στα μέτρα της η παρούσα δημοτική Αρχή !!

Καταρτίζει και εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου και έχει την ευθύνη της υλοποίησής του.

Η Εκτελεστική Επιτροπή έπρεπε να έχει υποβάλει στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης σχέδιο Τεχνικού Προγράμματος  εκτέλεσης έργων για το έτος 2018  από το  Σεπτέμβριο και να έχει συντάξει και προϋπολογισμό για το έτος 2018. Από αυτά τίποτα δεν έχει κάνει.

Ο δήμος Αχαρνών είναι ίσως από τους ελάχιστους δήμου της χώρας που για δεύτερη χρονιά ξεκινάει ο καινούργιος χρόνος χωρίς να έχει προϋπολογισμό, το βασικότερο εργαλείο  για την λειτουργία του δήμου.

Οι αναγκαίες δαπάνες του δήμου για ένα τρίμηνο θα εκτελούνται εν όψει του προϋπολογισμού που θα εγκριθεί κάποτε.!!

Στις συνεδριάσεις καλείται ο πρόεδρος του συμβουλίου της τοπικής ή δημοτικής κοινότητας, όταν συζητείται θέμα που την αφορούν ειδικά

Η Δημοτική Κοινότητα Αχαρνών, δηλαδή ο παλαιός δήμος Αχαρνών, έχει να συνεδριάσει  και να εκδώσει αποφάσεις  από το Νοέμβριο του έτους 2015!!  Στην πρόεδρο της Κοινότητας καταβάλλεται αντιμισθία περίπου 400 €.

Για την Δημοτική κοινότητα Αχαρνών, υπάρχουν σχετικές αναφορές,  (κλικ εδώ), (κλικ εδώ).

Στο δελτίο τύπου αναφέρεται:

Όπως αναφέρθηκε στην πρώτη Εκτελεστική Επιτροπή για το 2018 η χρονιά «αφήνει» πίσω της σημαντικές δυσκολίες και αντιξοότητες και η νέα έρχεται με περισσότερη ελπίδα και υψηλότερες προσδοκίες.

Στη συνέχεια των σχολίων για το δελτίο τύπου θα δούμε αν υπάρχει περισσότερη ελπίδα.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: