Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Χρόνια πολλά, αλλά…

Posted by koszig στο 7 Ιανουαρίου 2019

Την ώρα που ετοιμαζόμουν να στείλω τα χρόνια πολλά στο δήμαρχο για την ονομαστική του εορτή ο ταχυδρόμος χτύπησε την πόρτα μου και μου έφερε ένα γράμμα από την αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής

Είναι ένα έγγραφο που ζητάει ενημέρωση για δύο αναφορές που έχουν γίνει για τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2019.

Αναφορά για Ανταποδοτικά Τέλη και Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2019

Αυτή είναι η αναφορά που υποβλήθηκε στις 6-12-2018 για ακύρωση αποφάσεων δημοτικού συμβουλίου που ελήφθησαν στις 30/11/2018. 20 ημέρες μετά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ζητάει πληροφορίες για την νομιμότητα των αποφάσεων. Ζητάει απάντηση σε διάστημα 15 ημερών από την ημερομηνία που ο δήμος λαμβάνει το έγγραφο. Σε μερικές ημέρες λήγει η προθεσμία!!

Στις 21 Δεκεμβρίου συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο με θέμα:

Περί προϋπολογισμού έτους 2019 Δήμου Αχαρνών

Απαραίτητα στοιχεία είναι η έγκριση των ανταποδοτικών τελών και του Τεχνικού Προγράμματος, για τα οποία πρέπει να υπάρχει έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Από το έγγραφο που έφτασε σήμερα φαίνεται ότι δεν έχουν εγκριθεί τα ανταποδοτικά τέλη και το Τεχνικό Πρόγραμμα. Επομένως δε μπορούσε  να συζητηθεί ο προϋπολογισμός για το έτος 2019. Το δημοτικό συμβούλιο συζήτησε το θέμα, (κλικ εδώ)

Για το θέμα έγκρισης του προϋπολογισμού έχει γίνει σχετικό έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Αναφορά για απόφαση σχετική με τον προϋπολογισμό του έτους 2019

 

Σχετικά με τα υπογραμμισμένα με κόκκινο έγραφα το πρώτο έγγραφο αφορά σε αναφορά για ακύρωση

31506-11625-2018 Έγγραφο Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για ακύρωση ΣΟΕ

Αναφορά για την ακύρωση της απόφαση  30_2018 για το ΣΟΕ

Το θέμα αφορά το Σχεδίου Οικονομικής Εξυγίανσης (Σ.Ο.Ε.) Δήμου Αχαρνών  με το οποίο ο δήμος Αχαρνών είναι υπό την Εποπτεία του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ..

Η αποκεντρωμένη Διοίκηση  περιμένει ένα χρόνο  να απαντήσει ο δήμος Αχαρνών αν η απόφαση 30/2018 του δημοτικού συμβουλίου ελήφθη νόμιμα.!! Ζητήθηκε εγγράφως και τον Ιούλιο του 2018 ο λόγος γιατί δεν απάντησε ο δήμος Αχαρνών στην ανωτέρω αναφορά!!

Στο ανωτέρω έγγραφο της Αποκεντρωμένης αναφέρεται:

Επιπλέον, σας υπενθυμίζουμε τα ανωτέρω (β) σχετικά μας, επί των οποίων ο Δήμος σας ουδέποτε ανταποκρίθηκε παρά την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος, προς τούτο δε παρακαλούμε για την άμεση απάντηση σας, επισημαίνοντας ότι η παράλειψη απάντησης δύναται να στοιχειοθετήσει παράβαση καθήκοντος κατά το άρθρο 233 του Ν. 3852/2010 όπως ισχύει.

Δηλαδή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής τώρα κατάλαβε ότι α άρνηση απάντησης σε έγγραφό της, όπως και σε αρκετά άλλα, για διάστημα άνω του έτους αποτελεί παράβαση καθήκοντος για τη δημοτική Αρχή.

Έγγραφα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με αίτημα αποστολής εγγράφων από το Δήμο Αχαρνών το έτος 2018

Μήπως έπρεπε να στείλει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής στο πειθαρχικό συμβούλιο δήμαρχο, πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου και υπαλλήλους του δήμου  για παράβαση καθήκοντος κατά το άρθρο 233 του Ν. 3852/2010 κατά τη διάρκεια του έτους 2018;

Ο καιρός γαρ εγγύς; Πότε;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: