Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Η ανατροπή

Posted by koszig στο 11 Ιανουαρίου 2019

Δυο μέρες τώρα το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ασχολείται με το θέμα της αποπομπής από την παράταξη του Κασσαβού του Δημοτικού συμβούλου και προέδρου της ΔΗΦΑ Γιώργου Δασκαλάκη και την επιστροφή στην παράταξη Κασσαβού του δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου Αναστάσιου Χίου.

Στη σημερινή ανάρτηση έγινε αναφορά στο ιστορικό την «απόλυσης» του κ. Χίου από τη θέση του Αντιδημάρχου Διοίκησης.

Στο ιστορικό υπήρχε μια απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για ακύρωση της απόφασης απομάκρυνσης του κ. Χίου από τη θέση του αντιδημάρχου επειδή δεν είχα  αναφερθεί οι λόγοι που οδήγησαν το δήμαρχο στην απομάκρυνση του αντιδημάρχου.

Ακολούθως ο δήμαρχος επανέλαβε την απόφαση απόλυσης του αντιδημάρχου Αναστάσιου Χίου.

Μέχρι εδώ είναι τα χτεσινά, Έγινε όμως γνωστό ότι μετά την εκ νέου απόλυσή του ο κ. Χίος προσέφυγε και στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη δεύτερη φορά απόλυσή του

Το Συμβούλιο της Επικρατείας  μάλλον ακύρωσε την τελευταία απόφαση δημάρχου μετά από ενάμισι χρόνο και  αποφάσισε να επιστρέψει ο κ. Χίος στη  θέση του αντιδημάρχου και μάλιστα να του καταβληθούν οι αντιμισθίες μέχρι σήμερα.

Αυτά έγιναν γνωστά  μετά την επανεξέταση του θέματος από το μάγο. Σε μερικές ημέρες θα γίνει τεκμηριωμένη ανακοίνωση από τον κ. Χίο.

Αν τα πράγματα είναι έτσι, τότε η επιστροφή του κ. Χίου στη θέση του είναι σίγουρη. Αν η απόφαση του ΣΤΕ ακυρώνει και τη διαγραφή του κ. Χίου από την  παράταξη, τότε δε χρειαζόταν διαδικασία για ψηφοφορία επανόδου του κ. Χίου.

 

Μένει ένα θέμα διαδικασιών από το δήμαρχο Ιωάννη Κασσαβό για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Αν γνώριζε ο κ. Κασσαβός την απόφαση του ΣΤΕ, τότε ο εμπαιγμός των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του δεν έχει όριο. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θεωρήθηκαν «πιόνια» σε ένα παιχνίδι πολιτικών εντυπώσεων.

Η πολιτική συμβίωση κ. Κασσαβού , κ. Χίου και όσων έχουν μείνει στην παράταξη ή όσων απομείνουν μετά από λίγο καιρό θα είναι προβληματική.

Η δημοτική σύμβουλος Λουϊζα Κοσμίδου πρέπει να φύγει από τη θέση της Αντιδημάρχου Διοίκησης. Θα δεχτεί να γίνει πρόεδρος της ΔΗΦΑ για λίγο καιρό;

Αυτή είναι η κατάντια του δήμου Αχαρνών με τη σφραγίδα Κασσαβού.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: